Μίνι Μπαμπάδες

Bαθμολογία: 4.8615
       
 
65 ψήφοι
NtinaKom, 14.12.07

Περιγραφή

Πανεύκολη συνταγή που σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε ένα κλασσικό γλυκό χωρίς να παιδευτείτε.

Μίνι Μπαμπάδες
photo: spirto

Συνταγή από:

NtinaKom

14 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 μπαίηκεν
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

  • 2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό

Για το γέμισμα:


  • σαντιγύ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 19' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 38' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ανακατευτούν καλά.
Βήμα 2
2) Γεμίζουμε 2 ταψάκια για μάφιν (με 6 υποδοχές το κάθε ταψάκι και γεμίζουμε κάθε υποδοχή μέχρι τη μέση γιατί το μίγμα με το ψήσιμο θα φουσκώσει).
Βήμα 3
3) Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
Βήμα 4
4) Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 5
5) Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε.
Βήμα 6
6) Όταν κρυώσουν τα σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση και τα γεμίζουμε με σαντιγύ. Καλή Επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε λαδώστε ελαφρά τις υποδοχές από τα ταψάκια ώστε να "βγούνε" ευκολότερα οι μπαμπάδες.

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Μπαμπάς Μπαμπάς
4.5
       
       
(2)
Μπαμπάς με ρούμι Μπαμπάς με ρούμι
4.5417
       
       
(24)
Αλλιώτικος Μπαμπάς Αλλιώτικος Μπαμπάς
4.7632
       
       
(38)
Savarin au rhum (το αυθεντικό) Savarin au rhum (το αυθεντικό)
5
       
       
(1)

    103 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 15-12-07  
    ooupssss!! Κάτι λείπει....η μαγιά???
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-12-07  
    Aπο οτι καταλαβα ,δεν ειναι η κλασικη συνταγη ,του σαβαρεν ,γιαυτο δεν εχει μαγια .Κατι λεει για μπεικιν ,αρα ...Περιμενουμε απαντηση.
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 16-12-07  
    Δεν χρειάζεται μαγιά, σας έγραψα ότι βάζουμε μπαίηκεν. Δοκιμάστε το και θα μου πείτε. Έχει εγγυημένη επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-12-07  
    Ο.Κ. συνονοματη,εγω το επιασα ,θα τους φτιαξω οποσδηποτε,πρεπει να ειναι και τσακ μπαμ ,η συνταγουλα σου.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 17-12-07  
    Τους έφτιαξα και είναι ΥΠΕΡΟΧΟΙ!!!
    Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Tania, 22-9-08  
    Γεια σου κι από μένα NtinaKom!
    Έκανα την συνταγή σου το ΣΚ, σε ένα ταψάκι σε σχήμα καρδιάς που έχω, έκπληξη για τον αγαπημένο μου! Έγινε υπέροχος ο μπαμπάς! Σε ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από milva, 3-1-09  
    στο σιρόπι δεν χρειάζεται χυμός λεμονιού;
    #
    Σχόλιο από pkara, 28-1-09  
    ΥΠΕΡΟΧΟΙ μπαμπαδες...τους εφτιαξα.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 2-2-09  
    Συγγνώμη είναι 1 φακελάκι μπέικιν;Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 2-2-09  
    Ναι, είναι 1 φακελάκι μπαίκεν
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-2-09  
    Λοιπόν δεν είναι η ζύμη του κλασικού μπαμπά αλλά κάτι άλλο...Είναι περισσότερο σαν σιροπιαστό γλυκό ψωμάκι η ζύμη του...Αλλά είναι απίθανοι!Στην αρχή μου φάνηκε ότι το σιρόπι τους έπεσε πολύ και ότι ήταν τους μαλάκωσε πολύ αλλά αφού έμειναν το βράδυ στο ψυγείο την επόμενη μέρα ήταν τέλειοι.Είναι μια πολύ πετυχημένη ,σχετικά εύκολη και νόστιμη παραλλαγή "μπαμπά".
    #
    Σχόλιο από bassie, 23-7-09  
    Τέλεια συνταγή. Εύκολη, γρήγορη και μούρλια. Στο σιρόπιασμα είχα κάποιους προβληματισμούς αλλά βλέποντας τον άντρα μου να εξαφανίζει με την μία τους 6 πρώτους μίνι μπαμπάδες, κατάλαβα ότι η συνταγή ξέρει τι λέει.Σε ευχαριστώ, NtinaKom!
    #
    Σχόλιο από chilli, 27-7-09  
    φανταστικο!μόνο που επειδή είμαι λίγο άσχετη δεν υπολόγισα πόσο φουσκώνουν και γέμισα μόνο ένα ταψάκι για 6 κομμάτια-αν και εσυ φυσίκα σωστά τα έλεγες στη συνταγή- και εγιναν σαν μπόμπες!!!και πάλι όμως ήταν πεντανόστιμοι!δεν προλάβαμε ούτε να τους δούμε!!!
    #
    Σχόλιο από spirto, 3-8-09  
    Εξαιρετική!!!!!!!!!!!Δεν θα ξανακάνω την άλλη συνταγή του μπαμπά αφού υπάρχει αυτή που είναι πανεύκολη και τοοοοοσοοοο νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 25-9-09  
    Φοβερή συνταγή , εύκολη και γρήγορη και προπαντός πεντανόστιμη. Μία που τα έφτιαξα και μία που εξαφανίστηκαν.
    #
    Σχόλιο από Natasa7, 5-1-10  
    Η συνταγη σου ειναι τρομερη. Την εφτιαξα την παραμονη της Πρωτοχρονιας για το βραδυ και ελαβα κολακευτικα λογια.Το σιγουρο ειναι οτι θα τη ξαναφτιαξω.
    #
    Σχόλιο από fly, 16-1-10  
    Φοβεροί μπαμπάδες!! μου βγήκαν 21 κομμάτια!Τους έφτιαξα για την γιορτή του άντρα μου αλλά δεν ξέρω αν θα μείνουν για την Δευτέρα!Το μόνο που ξέχασα να βάλω το κονιάκ στην ζύμη και έτσι το έβαλα στο σιρόπι!Μπράβο σε έχω βάλει στις αγαπημένες μου!!!
    #
    Σχόλιο από annouk, 19-1-10  
    για σπιτικοι μπαμπαδες μου φανηκαν πολυ καλοι και επισης πολυ ευκολοι!!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από Besi, 26-1-10  
    Πολύ καλή η συνταγή ,πράγματι εύκολη και νόστιμη!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 27-1-10  
    Υπέροχοι!!! Τα συγχαρητήρια όλης της οικογένειας στο σεφ!!! Δεν το περίμενα ότι θα μάθω να φτιάχνω και μπαμπάδες. Ευχαριστώ πολύ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    79 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-12-07  
    Ο.Κ. συνονοματη,εγω το επιασα ,θα τους φτιαξω οποσδηποτε,πρεπει να ειναι και τσακ μπαμ ,η συνταγουλα σου.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 17-12-07  
    Τους έφτιαξα και είναι ΥΠΕΡΟΧΟΙ!!!
    Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Tania, 22-9-08  
    Γεια σου κι από μένα NtinaKom!
    Έκανα την συνταγή σου το ΣΚ, σε ένα ταψάκι σε σχήμα καρδιάς που έχω, έκπληξη για τον αγαπημένο μου! Έγινε υπέροχος ο μπαμπάς! Σε ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από pkara, 28-1-09  
    ΥΠΕΡΟΧΟΙ μπαμπαδες...τους εφτιαξα.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-2-09  
    Λοιπόν δεν είναι η ζύμη του κλασικού μπαμπά αλλά κάτι άλλο...Είναι περισσότερο σαν σιροπιαστό γλυκό ψωμάκι η ζύμη του...Αλλά είναι απίθανοι!Στην αρχή μου φάνηκε ότι το σιρόπι τους έπεσε πολύ και ότι ήταν τους μαλάκωσε πολύ αλλά αφού έμειναν το βράδυ στο ψυγείο την επόμενη μέρα ήταν τέλειοι.Είναι μια πολύ πετυχημένη ,σχετικά εύκολη και νόστιμη παραλλαγή "μπαμπά".
    #
    Σχόλιο από bassie, 23-7-09  
    Τέλεια συνταγή. Εύκολη, γρήγορη και μούρλια. Στο σιρόπιασμα είχα κάποιους προβληματισμούς αλλά βλέποντας τον άντρα μου να εξαφανίζει με την μία τους 6 πρώτους μίνι μπαμπάδες, κατάλαβα ότι η συνταγή ξέρει τι λέει.Σε ευχαριστώ, NtinaKom!
    #
    Σχόλιο από chilli, 27-7-09  
    φανταστικο!μόνο που επειδή είμαι λίγο άσχετη δεν υπολόγισα πόσο φουσκώνουν και γέμισα μόνο ένα ταψάκι για 6 κομμάτια-αν και εσυ φυσίκα σωστά τα έλεγες στη συνταγή- και εγιναν σαν μπόμπες!!!και πάλι όμως ήταν πεντανόστιμοι!δεν προλάβαμε ούτε να τους δούμε!!!
    #
    Σχόλιο από spirto, 3-8-09  
    Εξαιρετική!!!!!!!!!!!Δεν θα ξανακάνω την άλλη συνταγή του μπαμπά αφού υπάρχει αυτή που είναι πανεύκολη και τοοοοοσοοοο νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 25-9-09  
    Φοβερή συνταγή , εύκολη και γρήγορη και προπαντός πεντανόστιμη. Μία που τα έφτιαξα και μία που εξαφανίστηκαν.
    #
    Σχόλιο από Natasa7, 5-1-10  
    Η συνταγη σου ειναι τρομερη. Την εφτιαξα την παραμονη της Πρωτοχρονιας για το βραδυ και ελαβα κολακευτικα λογια.Το σιγουρο ειναι οτι θα τη ξαναφτιαξω.
    #
    Σχόλιο από fly, 16-1-10  
    Φοβεροί μπαμπάδες!! μου βγήκαν 21 κομμάτια!Τους έφτιαξα για την γιορτή του άντρα μου αλλά δεν ξέρω αν θα μείνουν για την Δευτέρα!Το μόνο που ξέχασα να βάλω το κονιάκ στην ζύμη και έτσι το έβαλα στο σιρόπι!Μπράβο σε έχω βάλει στις αγαπημένες μου!!!
    #
    Σχόλιο από annouk, 19-1-10  
    για σπιτικοι μπαμπαδες μου φανηκαν πολυ καλοι και επισης πολυ ευκολοι!!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από Besi, 26-1-10  
    Πολύ καλή η συνταγή ,πράγματι εύκολη και νόστιμη!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 27-1-10  
    Υπέροχοι!!! Τα συγχαρητήρια όλης της οικογένειας στο σεφ!!! Δεν το περίμενα ότι θα μάθω να φτιάχνω και μπαμπάδες. Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 27-1-10  
    Με συγκινούν τα καλά σας λόγια, αναμένεται για νέες πανεύκολες συνταγές σύντομα!!
    #
    Σχόλιο από eleniz, 29-1-10  
    τους έφτιαξα την προηγούμενη Κυριακή σε τραπέζι που έκανε η πεθερά μου και βγήκα ασπροπρόσωπη.Και να σκεφθείτε ότι η πεθερά μου φημίζεται για τη μαγειρική της!!!! πήρα τα εύσημα την Κυριακή απ' όλους. Ντιναkom, Θερμά ευχαριστώ για την συνταγή !!!!
    #
    Σχόλιο από lela, 1-2-10  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΩΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΟΥ , ΝΤΙΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 3-2-10  
    Όντως εξαφανίστηκαν σε 1 μέρα αλλά θα συμφωνήσω με το mitsaki ότι δεν θύμιζαν 100% μπαμπάδες
    #
    Σχόλιο από johntrev, 25-2-10  
    μια φιλικη συμβουλη...στο σιροπι μαζι με το ρουμι βαλτε αν βρειτε σε καποιο μεγαλο super market ενα μπαχαρικο που λεγεται five spices.Δινει ενα υπεροχο και ελαφρυ αρωμα στο ψωμακι του μπαμπα που κανει πραγματικα την διαφορα.
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 7-3-10  
    Τέλεια η συνταγούλα σου καταπληκτική!!! Τα έφτιαξα προχτές και ξετρελλάθηκαν όλοι. Ευχαριστούμε πολύ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 15-12-07  
    ooupssss!! Κάτι λείπει....η μαγιά???
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-12-07  
    Aπο οτι καταλαβα ,δεν ειναι η κλασικη συνταγη ,του σαβαρεν ,γιαυτο δεν εχει μαγια .Κατι λεει για μπεικιν ,αρα ...Περιμενουμε απαντηση.
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 16-12-07  
    Δεν χρειάζεται μαγιά, σας έγραψα ότι βάζουμε μπαίηκεν. Δοκιμάστε το και θα μου πείτε. Έχει εγγυημένη επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από milva, 3-1-09  
    στο σιρόπι δεν χρειάζεται χυμός λεμονιού;
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 2-2-09  
    Συγγνώμη είναι 1 φακελάκι μπέικιν;Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 2-2-09  
    Ναι, είναι 1 φακελάκι μπαίκεν
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 3-5-11  
    περιπου ποση ωρα τα ψηνεις?αμα τα φτιαξω θα λιωσει η σαντιγυ σε ταξιδι 2 ωρων?γιατι θελω να τα παω στον φιλο μου...
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 3-5-11  
    bima καλυτερα την προηγουμενη αλλα και μετα απο 2-3 μερες στο ψυγειο σαν φρεσκα ηταν.Επισης υπαρχουν θηκες μιας χρησης αλουμινιου στο σ/μ που βολευουν.Εγω τα σιροπιαζω ολα μαζι σε ενα ταψι.ΣΙΛΒΥ αν εχει πολυ ζεστη θα το φοβομουν,αν τα βγαλεις απ το ψυγειο τελευταια στιγμη και τα βαλεις σε σημειο του αυτοκινητου χωρις ηλιο οκ νομιζω.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 3-5-11  
    σ'ευχαριστω,ποση ωρα τα ψηνεις???
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 5-6-11  
    τους βαζουμε σε υποδοχες για μαφινς?αμα δεν εχουμε που μπορουμε να τους βαλουμε να βγουνε μικρα μπαμπαδακια?
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 5-6-11  
    ναι,Σιλβυ.Αλλη λυση ειναι τα αλουμινενια φορμακια μιας χρησης απο το σ/μ[η αληθεια ειναι οτι χρησιμοποιουνται κι αλλη φορα]αρκετα οικονομικα, καμια 10ρια εχει νομιζω η συσκευασια.Ισως θα πρεπει μονο να τα βουτυρωσεις πρωτα.
    #
    Σχόλιο από eleni_r, 30-9-12  
    τι αλευρι βαλατε?για ολες τις χρησεις?
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 9-11-12  
    Πολύ καλή συνταγη μου φαίνεται !!!λέω να την φτιάξω αύριο για το τραπέζι που έχω την Κυριακή,απλά θα ήθελα να ρωτήσω πόσα γρ είναι ένα φακελάκι μπέικιν (εγώ παίρνω πάντα κουτάκι) και ποσο παραπάνω σιρόπι να βάλω αν τους κάνω σε φόρμα του κέικ?
    #
    Σχόλιο από IROULA, 10-11-12  
    Εγώ έβαλα 3,5 φλ ζάχαρη και 4 φλ νερό για τον μεγάλο μπαμπά. Το φακελάκι μπέικιν είναι 20γρ.
    #
    Σχόλιο από grjobber, 24-3-13  
    το φλυτζανι τι χωριτηκοτητα ειναι; σε ml η σε cups?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 24-3-13  
    Μπορείς να δεςι τις μετατροπές για να δεις σε τι αντιστοιχεί το γλυτζάνι για κάθε υλικό http://www.sintagespareas.gr/metatropes
    #
    Σχόλιο από ΛΙΧΟΥΔΙΑΣΤΟ, 16-11-13  
    ποση σαντυγι 500 ml περιπου?
    #
    Σχόλιο από maria.mat, 12-1-14  
    Μήπως ξέρει κανείς να μου πει γιατί ξεφουσκώνουν μόλις τα βγάλω από το φούρνο??? :(
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 13-1-14  
    κατά 99% ξεφουσκώνουν διότι είναι άψητα, ψήστα λίγο ακόμα!
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 4-3-14  
    Εχω φτιαξει τους μπαμπαδες αυτους, δυο φορες. Την 1η, εγιναν τελειοι! Μαλιστα ενθουσιαστηκα, καθως 2-3 που εμειναν σε ταπερ, ηταν ολοφρεσκοι 3 μερες μετα. Καλοοο σκεφτηκα, να εχω ετοιμο το γλυκο κανα δυο μερες πριν απο τραπεζι! Χιχι!
    Την 2η φορα ομως, δεν σιροπιαστηκαν καλα.
    Μηπως μπορεις να μου πεις, ποση ωρα τα αφηνεις απο καθε πλευρα στο σιροπι; Υπαρχει καποια αλλη λεπτομερια για καλο σιροπιασμα; ( βλεπεις την 1η φορα, μου πετυχε τυχαια!)
    Ευχαριστω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από IROULA, 7-11-12  
    Η τέλεια συνταγή για τέλειο μπαμπά.
    Την έχω φτιάξει αρκετές φορές για μινι μπαμπαδάκια αλλά και 3 φορές για μεγάλο... γλυκό μπαμπά! Δεν είχα γράψει σχόλιο όμως!
    Αν το φτιάξετε για μεγάλο μπαμπά τότε θέλει να υπολογίσετε περισσότερο σιρόπι στην συνταγή.
    Οποτε τον έχω φτιάξει εξαφανίζεται σε χρόνο ντε - τε! Ανεβάζω και φωτογραφία απ'τον μεγάλο μπαμπά.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23
    Μικροκεράσματα
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της july88
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina hon