Mini Σοκολατένια Cupcakes
Φτιάξτε εύκολα πεντανόστιμα σοκολατένια cupcakes με υλικά που θα τα έχετε στο σπίτι!!! Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
Για τα κεκάκια
-
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κούπα άγλυκο κακάο
-
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κ.γ. baking powder
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
1 πρέζα αλάτι
-
3/4 κούπας γάλα
-
1/2 κούπα λάδι
-
1/2 στικ βανίλιας
-
2 κ.γ. μηλόξιδο
-
Για την επικάλυψη
-
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-
170 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 κούπες άχνη ζάχαρη
-
1/2 στικ βανίλια
-
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
-
Για τη διακόσμηση
-
πολύχρωμα τρουφάκια (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τα κεκάκιαΣε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το μηλόξιδο, ανακατεύοντας καλά κι ομογενοποιώντας.
-
2
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα πρόχειρα το αλεύρι καλά αλεσμένο, το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τμηματικά το μπολ με τα υγρά υλικά στα στέρεα, στον κάδο. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τελείως όλα τα υλικά μας.
-
3
Τοποθετούμε τις ειδικές θήκες ψησίματος σε φόρμες για μάφιν και τις γεμίζουμε με το μείγμα, μέχρι τη μέση ή και λίγο παραπάνω.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'-12', μέχρι να ψηθούν και να στεγνώσουν τα κεκάκια. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν.
-
5
Για την τυρένια επικάλυψηΣε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί για 2'-3', να γίνει αφράτη κρέμα. Κατεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια. Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε και ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να δημιουργήσουμε μια τυρένια κρέμα με έντονο χρώμα!
-
6
Για τη συναρμολόγησηΠερνάμε την κρέμα του τυριού σε κορνέ και γαρνίρουμε τα μάφιν.
-
7
Για τη διακόσμησηΑν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με πολύχρωμα τρουφάκια για το τελείωμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια