Μίνι - τούρτα άλογο

UNDOMIEL77
UNDOMIEL77 @cook_8490194

Μία πολύ ωραία ιδέα για όσους / όσες θέλουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στους καλεσμένους τους ή να το προσφέρουν ως δώρο! Την μικρή αυτή τούρτα άλογο, την έφτιαξα με αφορμή την επίσκεψή μας σε φίλους, θέλοντας να ξεφύγω λίγο από τα κλασικά γλυκά. Εννοείται ότι γίνεται και σε κανονικές διαστάσεις τούρτας, πιστεύω όμως πως απαιτεί πιο εξειδικευμένες τεχνικές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ιδέα πήρα από την αναζήτησή μου στο διαδίκτυο (YOUTUBE_Makin' a Horse Head Cake). Πραγματικά θα χαρώ πολύ να δω και τις δικές σας προσπάθειες ή να διαβάσω τις δικές σας προτάσεις!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
1-2 άτομα
  1. 1 μικρό ορθωγόνιο κέικ
  2. Για τη γέμιση
  3. Μαρμελάδα φράουλα
  4. Κρέμα στιγμής σοκολάτα
  5. Για την επικάλυψη
  6. Βουτυρόκρεμα ή γκανάς σοκολάτας
  7. Λευκή πάστα (gum paste) για κατασκευές
  8. Ζαχαρόπαστα λευκή
  9. Ζαχαρόπαστα μαύρη
  10. Ζαχαρόπαστα κόκκινη
  11. Επίσης
  12. 1 καλαμάκι πλαστικό
  13. 1 καλαμάκι ξύλινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε πρώτη φάση, ετοιμάζουμε τις στρώσεις της τούρτας μας, γεμίζοντας με μαρμελάδα και κρέμα σοκολάτας (η γέμιση είναι προσωπική επιλογή)

  2. 2

    Αποφασίζουμε το μέγεθος του λαιμού που θα έχει το άλογό μας (καλύτερα να έχουμε κάποια φωτογραφία ως βοήθημα) και αρχίζουμε να διαμορφώνουμε το σχήμα.Στη συνέχεια, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το κεφάλι, τοποθετούμε ένα καλαμάκι πλαστικό διαγώνια μέσα στο κέικ μας, μετρώντας και κόβοντάς το στο επιθυμητό μέγεθος, έτσι ώστε το σημείο που "λυγίζει" να βρίσκεται στην άκρη του λαιμού. Τελος, περνάμε και ένα ξύλινο καλαμάκι, ώστε να είναι πιο σταθερό το σημείο που θα μπει το κεφάλι.ΣΗΜΕΙΩΣΗΤο καλαμάκι είναι δική μου επινόηση, μιας και δεν βρήκα κάποιον άλλο τρόπο ή υλικό εκείνη τη στιγμή για να υποστηρίξω το κεφάλι (οι επαγγελματίες του είδους, χρησιμοποιούν σωλήνες πλαστικούς με ενώσεις, τους οποίους βιδώνουν στο δίσκο της τούρτας). Για το μέγεθος όμως της δικής μου τούρτας, δούλεψε μια χαρά!

  3. 3

    Ολοκληρώνουμε τη μορφοποίηση με την βουτυρόκρεμα και βάζουμε στο ψυγείο, όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα (από 20΄- 2 ώρες), μέχρις ότου κρυώσει η βουτυρόκρεμα.

  4. 4

    Και τώρα το δύσκολο σημείο... Διαμορφώνουμε το κεφάλι του αλόγου (εδώ χρειάζεται αρκετή από την καλλιτεχνική σας φύση). Καλό θα ήταν, για να μπορέσει να σταθεί, να χρησιμοποιήσουμε πάστα λευκή (gum paste) ή αλλιώς πάστα λουλουδιών για κατασκευές (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κλασική λευκή ζαχαρόπαστα με λίγη gum tragacanth.Με την μαύρη ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε τα μάτια και για να βοηθήσουμε λίγο το κεφάλι να σταθεροποιηθεί και να μην πέσει, βάζουμε ένα πρόχειρο στήριγμα (εγώ χρησιμοποίησα ένα μικρό πορτοκάλι)

  5. 5

    Αφού αφήσουμε λίγο το κεφάλι να σταθεροποιηθεί (περίπου 1 ώρα) στο ψυγείο, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη (πρώτα όλο το λαιμό και στη συνέχεια, τη χαίτη)

  6. 6

    Για να "ζωντανέψουμε" τα χαρακτηριστικά, χρησιμοποιούμε λίγη βρώσιμη σκόνη (εγώ έβαλα bronze) για να τονίσουμε κάποια σημεία όπως τα μάτια, τα αυτιά και τα ρουθούνια.

  7. 7

    Τέλος, φτιάχουμε μικρά λουλούδια από μπλε και κόκκινη ζαχαρόπαστα και στολίζουμε τη χαίτη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

UNDOMIEL77
UNDOMIEL77 @cook_8490194
στις