Μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας

Bαθμολογία: 4.52
       
 
25 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 03.12.07

Περιγραφή

Νόστιμα και νηστίσιμα!
Μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1/4 κούπας χυμός πορτοκάλι
  • το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε σε αυτό σόδα, baking powder, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο
  2. Χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτοντας κονιάκ, ξύσμα, χυμό
  3. Ανακατέψτε και ρίξτε τα στο αλεύρι
  4. Ζυμώστε να πετύχετε ζύμη εύπλαστη, να μην κολλά στα χέρια
  5. Προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί
  6. Πλάστε κουλουράκια
  7. Αραδιάστε σε λαδωμένο ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς να ροδίσουν

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι ή να το βάλετε μέσα στη ζύμη. Είνα εύκολα και πολύ νόστιμα, χωρίς αβγά και βούτυρο! Δοκιμάστε τα!

Σχετικές συνταγές

    38 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από star, 19-1-08  
    τα έφτιαξα σήμερα και είναι νοστιμότατα.Η μυρωδιά όταν ψήνωνται είναι υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από 2603, 2-2-08  
    ..Tα έφτιαξα εχθές και όντως ήταν πολύ νόστιμα... Όμως είχα ένα πρόβλημα με την ζύμη.. Ακολούθησα την συνταγή σου κατά γράμμα, έγινε μία μαλακή ωραία ζύμη. Όταν όμως πήγα να τα πλάσω, τριβόταν..... Ξέρεις μήπως τι μπορεί να πήγε λάθος?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-2-08  
    Mήπως έπρεπε να την αφήσεις λίγο στο ψυγείο ή να μην έβαζες σόδα??
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-9-08  
    Πεταλουδίτσα, σίγουρα θέλουν και σόδα και μπέικιν? Γιατί? Επίσης, σε άλλη συνταγή (όχι για κουλουράκια-αλλά με παρόμοια υλικά) είχα παρατηρήσει ότι η ζύμη μου τριβόταν. Και εκεί τα μόνα υγρά ήταν το σπορέλαιο και ο χυμός. Το έκανα παραλλαγή και αντί χυμό έβαλα νερό. Αυτή η ζύμη βγαίνει καλή? Πλάθεται δηλ? Μου αρέσουν πάρα πολύ τα κουλουράκια κανέλας και μάλιστα αυτά θα ναι και πιο ελαφρά, ούτε βούτυρο ούτε αυγά!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-10-08  
    Κοιταξε, η συνταγη ειναι με σοδα και μπεικιν. Εγω αντιπαθω λιγο σοδα και αμμωνια και βαζω ισα με 1 φακελακι μπεικιν. Αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστει και κανω τα κουλουρακια. Ειναι οντως ελαφρυα και νοστιμα.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 22-11-08  
    μπορώ αντί για σπορέλαιο να χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο; αλλά να μειώσω την ποσότητα; ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    Bαλε ελαιολαδο στην ιδια ποσοτητα,δ πειραζει.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 22-11-08  
    Πεταλουδίτσα μου δεν ξέρω γιατί αλλά ταλαιπωρήθηκα πολύ με την ζύμη....μου τριβόταν πάρα πολύ :( με αποτέλεσμα να βάλω πιο πολύ χυμό πορτοκαλιού...και πάλι τίποτα αλλά την έσωσα κάπως με μία κουταλιά βιτάμ δεν ξέρω αν έκανα καλά! Το αποτέλεσμα θα δείξει μετά το ψήσιμο και τα πιρουνάκια τότε:)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    αν εχετε τοσο μεγαλο προβλημα με τη ζυμη, μη βαζετε σοδα.Μονο μπεϊκιν..τι αλλο να πω?Παντως ειναι νοστιμοτατα!Δοκιμαστε να αφησετε να ξεκουραστει πριν πλασετε κουλουρακια.Ισως ταιει η σοδα που τριβεται πολυ.Βαλτε μονο μπεϊκιν, 3 κουταλακια.
    #
    Σχόλιο από zoe, 22-11-08  
    Το ίδιο προβλημα είχα και εγώ με τη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 22-11-08  
    Λοιπόν, τα ξεφούρνισα! Από γεύση είναι πολύ καλά! Εγώ όπως είπα και παραπάνω έκανα μερικές αλλαγές, πρόσθεσα λίγο βιτάμ, περισσότερο χυμό πορτοκαλιού για να δέσει κάπως η ζύμη και να μην τρίβεται τόσο! Κάτι κατάφερα καλύτερο μπορώ να πω. Την άφησα κιόλας να "σταθεί". Αλλά και πάλι το πλάσιμο ήταν κάπως δύσκολο να το πω...θα την ξανακάνω δεν το βάζω κάτω:P
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 25-11-08  
    Λοιπον ξεφουρνησα τα κουλουρακια.Απο μυρωδια σκιζουν αλλα και απο γευση.Εγω εκαν εκανα την συνταγη διχως το αλκοολ.(επειδη εχω μικρο παιδακι).Εγιναν τραγανα,δεν ειχα πορτοκαλι και εβαλα χυμο μανταρινιου,και το ξυσμα του.Η ζυμη λιγο στο πλασιμο πηγενε να τριφτει αλλα την καταφερα.Θα τα ξανα κανω σιγουρα.Αυτα!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 5-12-08  
    Πεταλουδίτσα, τα κάναμε χτες βράδυ με την μικρή. Έβαλα λιγότερη ζάχαρη και το αλεύρι με το μάτι. Δεν το μέτρησα. Μόλις πλαθόταν καλά σταμάτησα να προσθέτω αλεύρι και στο τέλος τα βούτηξα σε σοκολάτα. Τα κάναμε σε διάφορα σχήματα με φόρμες. Έγιναν τόσο νόστιμα που τα έκρυψα τα μισά για να μείνει και κάτι για την άλλη μέρα!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤ ΚΑΤ, 17-4-09  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!! Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΕ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ!!
    #
    Σχόλιο από skaraveos, 30-9-09  
    Σούπερ συνταγή.Μόνο που εγώ βάζω 1κ.γλ.μπέικιν αντί 2,1 κ.σ.κονιάκ αντί 2 και βάζω και 1/4 κούπας ανθρακική σόδα(υγρό),νομίζω ότι κάνει τη ζύμη λιγότερο τριφτή,πάντωσ γενικά βγαίνει λίγο τριφτή η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από ninapats, 21-12-09  
    καταπληκτικα κουλουρακια πανευκολα και πεντανοστιμα συγχαρητηρια
    ακριβως με την ιδια συνταγη θα τα κανω μελομακαρονα θα γινουν τελεια
    και παλι συγχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 20-1-10  
    καταπληκτικά!πραγματικά μυρωδάτα.σαν μελομακάρονα μοσχομυρίζουν...μύρισε κανέλα-παρτοκάλι όλο το σπίτι!μόνο μία ένσταση.πες ότι φουσκώνουν πολύ,γιατί τόσο πολύ δεν το φανταζόμουν.παρόλα αυτά,πάρτα τα 5.δικά σου!
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 2-2-10  
    Την κάνω χρόνια αυτή την συνταγή! Απο τότε που η κ.Βέφα ήταν με την Μενεγάκη! Η αλήθεια είναι οτι την μια η ζύμη τρίβετε την άλλη μου βγαίνει κανονική, δεν έχω καταλάβει ακόμα τι φταίει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οταν έχω πραγματικά καλή διάθεση για κουλουράκια μοσχοβολάει το σπίτι!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 2-2-10  
    Τα κουλουρακια κανελας τα τρωνε τα παιδια μου θα τα φτιαξω αυριο και ελπιζω να γινουν αφρατα
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 8-2-10  
    Τα εφτιαξα το Σαββατο και μπορω να πω πως σημερα Δευτερα απο τα 3 ταψια που εκανα γιατι εφτιαξα διπλη δοση εχει μεινει το μισο.Χρησιμοποιησα φαρινα απ και μπεικιν, ελαιολαδο και ξυσμα πορτοκαλιου και μανταρινιου.Τσιμπησα και τα μπαχαρικα παραπανω!!!Ζαχαρη εβαλα μαυρη 1 κουπα και 1/4.Τα επλαθα στρογυλλα τα βουτουσα στο σησαμι και τα εψησα για κανενα 15λεπτο στους 180 αερα.Εγιναν πολυ φουσκωτα και αφρατα!!!!Συγχαρητηρια πρωτη φορα πετυχαινω τοσο αφρατα κουλουρακια!!!!!Πολυ νοστμα και πολυ ελαφρια!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    36 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από star, 19-1-08  
    τα έφτιαξα σήμερα και είναι νοστιμότατα.Η μυρωδιά όταν ψήνωνται είναι υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από 2603, 2-2-08  
    ..Tα έφτιαξα εχθές και όντως ήταν πολύ νόστιμα... Όμως είχα ένα πρόβλημα με την ζύμη.. Ακολούθησα την συνταγή σου κατά γράμμα, έγινε μία μαλακή ωραία ζύμη. Όταν όμως πήγα να τα πλάσω, τριβόταν..... Ξέρεις μήπως τι μπορεί να πήγε λάθος?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-2-08  
    Mήπως έπρεπε να την αφήσεις λίγο στο ψυγείο ή να μην έβαζες σόδα??
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-9-08  
    Πεταλουδίτσα, σίγουρα θέλουν και σόδα και μπέικιν? Γιατί? Επίσης, σε άλλη συνταγή (όχι για κουλουράκια-αλλά με παρόμοια υλικά) είχα παρατηρήσει ότι η ζύμη μου τριβόταν. Και εκεί τα μόνα υγρά ήταν το σπορέλαιο και ο χυμός. Το έκανα παραλλαγή και αντί χυμό έβαλα νερό. Αυτή η ζύμη βγαίνει καλή? Πλάθεται δηλ? Μου αρέσουν πάρα πολύ τα κουλουράκια κανέλας και μάλιστα αυτά θα ναι και πιο ελαφρά, ούτε βούτυρο ούτε αυγά!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-10-08  
    Κοιταξε, η συνταγη ειναι με σοδα και μπεικιν. Εγω αντιπαθω λιγο σοδα και αμμωνια και βαζω ισα με 1 φακελακι μπεικιν. Αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστει και κανω τα κουλουρακια. Ειναι οντως ελαφρυα και νοστιμα.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 22-11-08  
    μπορώ αντί για σπορέλαιο να χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο; αλλά να μειώσω την ποσότητα; ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    Bαλε ελαιολαδο στην ιδια ποσοτητα,δ πειραζει.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 22-11-08  
    Πεταλουδίτσα μου δεν ξέρω γιατί αλλά ταλαιπωρήθηκα πολύ με την ζύμη....μου τριβόταν πάρα πολύ :( με αποτέλεσμα να βάλω πιο πολύ χυμό πορτοκαλιού...και πάλι τίποτα αλλά την έσωσα κάπως με μία κουταλιά βιτάμ δεν ξέρω αν έκανα καλά! Το αποτέλεσμα θα δείξει μετά το ψήσιμο και τα πιρουνάκια τότε:)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    αν εχετε τοσο μεγαλο προβλημα με τη ζυμη, μη βαζετε σοδα.Μονο μπεϊκιν..τι αλλο να πω?Παντως ειναι νοστιμοτατα!Δοκιμαστε να αφησετε να ξεκουραστει πριν πλασετε κουλουρακια.Ισως ταιει η σοδα που τριβεται πολυ.Βαλτε μονο μπεϊκιν, 3 κουταλακια.
    #
    Σχόλιο από zoe, 22-11-08  
    Το ίδιο προβλημα είχα και εγώ με τη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 22-11-08  
    Λοιπόν, τα ξεφούρνισα! Από γεύση είναι πολύ καλά! Εγώ όπως είπα και παραπάνω έκανα μερικές αλλαγές, πρόσθεσα λίγο βιτάμ, περισσότερο χυμό πορτοκαλιού για να δέσει κάπως η ζύμη και να μην τρίβεται τόσο! Κάτι κατάφερα καλύτερο μπορώ να πω. Την άφησα κιόλας να "σταθεί". Αλλά και πάλι το πλάσιμο ήταν κάπως δύσκολο να το πω...θα την ξανακάνω δεν το βάζω κάτω:P
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 25-11-08  
    Λοιπον ξεφουρνησα τα κουλουρακια.Απο μυρωδια σκιζουν αλλα και απο γευση.Εγω εκαν εκανα την συνταγη διχως το αλκοολ.(επειδη εχω μικρο παιδακι).Εγιναν τραγανα,δεν ειχα πορτοκαλι και εβαλα χυμο μανταρινιου,και το ξυσμα του.Η ζυμη λιγο στο πλασιμο πηγενε να τριφτει αλλα την καταφερα.Θα τα ξανα κανω σιγουρα.Αυτα!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 5-12-08  
    Πεταλουδίτσα, τα κάναμε χτες βράδυ με την μικρή. Έβαλα λιγότερη ζάχαρη και το αλεύρι με το μάτι. Δεν το μέτρησα. Μόλις πλαθόταν καλά σταμάτησα να προσθέτω αλεύρι και στο τέλος τα βούτηξα σε σοκολάτα. Τα κάναμε σε διάφορα σχήματα με φόρμες. Έγιναν τόσο νόστιμα που τα έκρυψα τα μισά για να μείνει και κάτι για την άλλη μέρα!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤ ΚΑΤ, 17-4-09  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!! Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΕ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ!!
    #
    Σχόλιο από skaraveos, 30-9-09  
    Σούπερ συνταγή.Μόνο που εγώ βάζω 1κ.γλ.μπέικιν αντί 2,1 κ.σ.κονιάκ αντί 2 και βάζω και 1/4 κούπας ανθρακική σόδα(υγρό),νομίζω ότι κάνει τη ζύμη λιγότερο τριφτή,πάντωσ γενικά βγαίνει λίγο τριφτή η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από ninapats, 21-12-09  
    καταπληκτικα κουλουρακια πανευκολα και πεντανοστιμα συγχαρητηρια
    ακριβως με την ιδια συνταγη θα τα κανω μελομακαρονα θα γινουν τελεια
    και παλι συγχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 20-1-10  
    καταπληκτικά!πραγματικά μυρωδάτα.σαν μελομακάρονα μοσχομυρίζουν...μύρισε κανέλα-παρτοκάλι όλο το σπίτι!μόνο μία ένσταση.πες ότι φουσκώνουν πολύ,γιατί τόσο πολύ δεν το φανταζόμουν.παρόλα αυτά,πάρτα τα 5.δικά σου!
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 2-2-10  
    Την κάνω χρόνια αυτή την συνταγή! Απο τότε που η κ.Βέφα ήταν με την Μενεγάκη! Η αλήθεια είναι οτι την μια η ζύμη τρίβετε την άλλη μου βγαίνει κανονική, δεν έχω καταλάβει ακόμα τι φταίει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οταν έχω πραγματικά καλή διάθεση για κουλουράκια μοσχοβολάει το σπίτι!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 2-2-10  
    Τα κουλουρακια κανελας τα τρωνε τα παιδια μου θα τα φτιαξω αυριο και ελπιζω να γινουν αφρατα
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 8-2-10  
    Τα εφτιαξα το Σαββατο και μπορω να πω πως σημερα Δευτερα απο τα 3 ταψια που εκανα γιατι εφτιαξα διπλη δοση εχει μεινει το μισο.Χρησιμοποιησα φαρινα απ και μπεικιν, ελαιολαδο και ξυσμα πορτοκαλιου και μανταρινιου.Τσιμπησα και τα μπαχαρικα παραπανω!!!Ζαχαρη εβαλα μαυρη 1 κουπα και 1/4.Τα επλαθα στρογυλλα τα βουτουσα στο σησαμι και τα εψησα για κανενα 15λεπτο στους 180 αερα.Εγιναν πολυ φουσκωτα και αφρατα!!!!Συγχαρητηρια πρωτη φορα πετυχαινω τοσο αφρατα κουλουρακια!!!!!Πολυ νοστμα και πολυ ελαφρια!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Marooned, 10-10-11  
    Πολύ νόστιμα, ο συνδυασμός πορτοκαλιού-κανέλλας είναι αγαπημένος! Χρησιμοποίησα αλεύρι ολικής άλεσης, καστανή ζάχαρη (λιγότερη απ'ότι στη συνταγή), ελαιόλαδο, πρόσθεσα και σουσάμι από πάνω. Η ζύμη πλάθεται ευκολότερα αν την πρωτοβάλετε στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 23-10-14  
    Δε χρειάστηκε να προσθέσω παραπάνω αλεύρι και δεν είχα πρόβλημα με τη ζύμη. Δεν έβαλα σόδα, αλλά 1 φακελάκι μπέικιν και φούσκωσαν ΠΟΛΥ! Άπλωσαν κιόλας και δεν το περίμενα. Τα έψησα περίπου 25 λεπτά και βγήκαν σχετικά μαλακά, αλλά μας άρεσαν κι έτσι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ (διάφορα)
    Ένα βιβλίο 162 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Κουλουράκια~μπισκότα
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    Μπισκοτοκουλουρια
    Ένα βιβλίο 182 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Συνταγές για Κουλουράκια - Μπισκότα
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ