Μυρωδάτος γαύρος στον φούρνο

Bαθμολογία: 4.8125
       
 
32 ψήφοι
evmorfia, 27.08.09

Περιγραφή

Η νοστιμιά της συνταγής είναι στην απλότητά της. Ένα απολαυστικό πιάτο γεμάτο άρωμα και υγεία!
Μυρωδάτος γαύρος στον φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό γαύρο
  • 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο
Σερβίρει: 4-5 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον γαύρο.
  2. Τον τοποθετούμε στο ταψάκι που θα ψηθεί και προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά μας, ανακατεύοντας καλά.
  3. Βάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα, ώστε να μαριναριστεί ο γαύρος.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη θέση 2 και στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά ή έως ότου ροδίσει ο γαύρος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι περιεκτικότητας 200 ml.

Σερβίρεται ζεστός ως κυρίως πιάτο ή και κρύος ως ορεκτικό για τσίπουρο, ούζο, μπύρα ή κρασάκι. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε σαρδέλες ή άλλα μικρά ψάρια, αποφεύγοντας το τηγάνι. Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    35 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, 27-6-10  
    Πραγματικά αρωματικός γαύρος! Τον έφαγαν ακόμη και τα παιδιά!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΙΡΗ Χ, 11-8-10  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΠΟ....ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΑΣΤΡΟΥΛΑ ΜΟΥ..ΤΕΛΕΙΟ.. ΜΕ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΞΩ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΙΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ
    #
    Σχόλιο από loukoulos, 5-10-10  
    Επειδη μου αρέσουν τα μικρά ψάρια,μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλα ψαράκια για αυτή τη συνταγή? Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από catia, 17-10-10  
    μολις το εφτιαξα.υπεροχο και υγιεινο μπραβο
    #
    Σχόλιο από vassilikial23, 30-10-10  
    τέλεια συνταγη και για σαρδέλα, που μόλις έφτιαξα.απίστευτο!!!
    #
    Σχόλιο από vassilikial23, 2-12-10  
    ο καλυτερος τροπος για να φας γαυρο.υπεροχο
    #
    Σχόλιο από Chryssoula, 8-6-11  
    Πολύ νόστιμος ο γαύρος με τσιπουράκι φοβερός συνδυασμός!!!!Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 20-6-11  
    Σήμερα έφτιαξα τη συνταγή σου και άρεσε σε όλους μας!!!Μπράβο αρωματικότατος ο γαύρος!!!
    #
    Σχόλιο από Newcomer, 28-12-11  
    #
    Σχόλιο από july88, 13-3-12  
    Πολύ νόστιμο το γαβράκι.Αφαιρώ ένα γιατί σε αρκετούς δεν άρεσε το δενδρολίβανο. Προσωπικά πάντως μου άρεσε πολύ. Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 13-3-12  
    πολυ καλη και νοστιμη συνταγη φαινεται , εφτιαξα σημερα το γαυρο στο φουρνο χωρις τυψεις, την επομενη εβδομαδα θα τον φτιαξω σιγουρα με την δικη σου συνταγη !!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-4-12  
    πολύ νόστιμο! το τιμήσαμε και με το παραπανω!! ευχαριστούμε για τη συνταγή! νόστιμα και απλά!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 27-4-12  
    ωχ !! τα πιρουνακια !! νοστιμοτατος!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-5-12  
    Θαύμα !
    #
    Σχόλιο από tsardakli, 24-7-12  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ!
    ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ!!!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 24-8-12  
    Πολυ ωραιος και αρωματικος ο γαυρος,αλλα σημερα που εκανα τη συνταγη με σαρδελα,τρελαθηκα!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από zelda887, 30-9-12  
    #
    Σχόλιο από glikoula, 17-10-12  
    #
    Σχόλιο από AnnaSym, 24-10-12  
    Πολύ νόστιμος! Θυμήθηκα τη γιαγιά μου και άνοιξα και τον γαύρο στη μεση κι αφαίρεσα το κεντρικό κόκκαλο! Οπότε ήταν έτοιμο προς φάγωμα στο πιάτο! Από τα μυρωδικά, μόνο τη δάφνη δεν έβαλα.
    #
    Σχόλιο από olga06, 10-12-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, 27-6-10  
    Πραγματικά αρωματικός γαύρος! Τον έφαγαν ακόμη και τα παιδιά!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΙΡΗ Χ, 11-8-10  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΠΟ....ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΑΣΤΡΟΥΛΑ ΜΟΥ..ΤΕΛΕΙΟ.. ΜΕ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΞΩ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΙΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ
    #
    Σχόλιο από catia, 17-10-10  
    μολις το εφτιαξα.υπεροχο και υγιεινο μπραβο
    #
    Σχόλιο από vassilikial23, 30-10-10  
    τέλεια συνταγη και για σαρδέλα, που μόλις έφτιαξα.απίστευτο!!!
    #
    Σχόλιο από vassilikial23, 2-12-10  
    ο καλυτερος τροπος για να φας γαυρο.υπεροχο
    #
    Σχόλιο από Chryssoula, 8-6-11  
    Πολύ νόστιμος ο γαύρος με τσιπουράκι φοβερός συνδυασμός!!!!Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 20-6-11  
    Σήμερα έφτιαξα τη συνταγή σου και άρεσε σε όλους μας!!!Μπράβο αρωματικότατος ο γαύρος!!!
    #
    Σχόλιο από Newcomer, 28-12-11  
    #
    Σχόλιο από july88, 13-3-12  
    Πολύ νόστιμο το γαβράκι.Αφαιρώ ένα γιατί σε αρκετούς δεν άρεσε το δενδρολίβανο. Προσωπικά πάντως μου άρεσε πολύ. Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 13-3-12  
    πολυ καλη και νοστιμη συνταγη φαινεται , εφτιαξα σημερα το γαυρο στο φουρνο χωρις τυψεις, την επομενη εβδομαδα θα τον φτιαξω σιγουρα με την δικη σου συνταγη !!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-4-12  
    πολύ νόστιμο! το τιμήσαμε και με το παραπανω!! ευχαριστούμε για τη συνταγή! νόστιμα και απλά!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 27-4-12  
    ωχ !! τα πιρουνακια !! νοστιμοτατος!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-5-12  
    Θαύμα !
    #
    Σχόλιο από tsardakli, 24-7-12  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ!
    ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ!!!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 24-8-12  
    Πολυ ωραιος και αρωματικος ο γαυρος,αλλα σημερα που εκανα τη συνταγη με σαρδελα,τρελαθηκα!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από zelda887, 30-9-12  
    #
    Σχόλιο από glikoula, 17-10-12  
    #
    Σχόλιο από AnnaSym, 24-10-12  
    Πολύ νόστιμος! Θυμήθηκα τη γιαγιά μου και άνοιξα και τον γαύρο στη μεση κι αφαίρεσα το κεντρικό κόκκαλο! Οπότε ήταν έτοιμο προς φάγωμα στο πιάτο! Από τα μυρωδικά, μόνο τη δάφνη δεν έβαλα.
    #
    Σχόλιο από olga06, 10-12-12  
    #
    Σχόλιο από gretagreta1, 5-3-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από loukoulos, 5-10-10  
    Επειδη μου αρέσουν τα μικρά ψάρια,μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλα ψαράκια για αυτή τη συνταγή? Ευχαριστώ!!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της krhtikopoyla
    Για την όρεξη
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της MARIKRISTIN
    ΘΑΛΛΑΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της giotak1
    φαγητα
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της sofiatsiol