Μυρωδάτος γαύρος στον φούρνο
Η νοστιμιά της συνταγής είναι στην απλότητά της. Ένα απολαυστικό πιάτο γεμάτο άρωμα και υγεία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι περιεκτικότητας 200 ml.Σερβίρεται ζεστός ως κυρίως πιάτο ή και κρύος ως ορεκτικό για τσίπουρο, ούζο, μπύρα ή κρασάκι. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε σαρδέλες ή άλλα μικρά ψάρια, αποφεύγοντας το τηγάνι. Καλή επιτυχία! Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό γαύρο
-
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
-
1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
-
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
-
2 μικρές σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1-2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή
-
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
-
2 φύλλα δάφνης
-
φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον γαύρο.
-
2
Τον τοποθετούμε στο ταψάκι που θα ψηθεί και προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά μας, ανακατεύοντας καλά.
-
3
Βάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα, ώστε να μαριναριστεί ο γαύρος.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη θέση 2 και στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά ή έως ότου ροδίσει ο γαύρος.
Σχόλια (38)