Μοναδικά Λαμπριάτικα κουλουράκια

Bαθμολογία: 4.85
       
 
20 ψήφοι
ΠΑΚΥ, 03.04.09

Περιγραφή

Μια παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια που την εχω από τη μαμά μου και κείνη από τη δική της. Εύκολη συνταγή για πασχαλιάτικα κουλούρια. Η μόνη δυσκολία είναι,ανάλογα με τις δόσεις, ο χρόνος και ο κόπος για το ψήσιμο. Εμείς τα πάμε στο φούρνο, τα πλάθουμε εκεί και τα ψήνουμε σε λαμαρίνες του φούρνου.
Μοναδικά Λαμπριάτικα κουλουράκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 430 γραμ. ζάχαρη
  • 8 κρόκους και 5 ασπράδια
  • 150 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 24 γραμ. αμμωνία
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2-3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο περισσότερο, αν χρειαστεί)
  • 1/2 φλυτζάνι χλιαρό γάλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: Περίπου 80 κουλουράκια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
  2. Κτυπάμε τα ασπράδια σε σκληρή μαρέγκα.
  3. Στο μπωλ του μίξερ προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, την αμμωνία διαλυμένη στο χλιαρό γάλα και τις βανίλιες.
  4. Μεταφέρουμε το μίγμα στο μπωλ όπου θα τα ζυμώσουμε και εκεί προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά κυκλικά με μια μαρίζα.
  5. Αφού η μαρέγκα ανακατευτεί τελείως ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις. Το μίγμα κολλάει.
  6. Βουτάμε τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να τελειώσει το βούτυρο και να έχουμε ένα μέτριο ζυμάρι που το αφήνουμε για 30 λεπτά να ηρεμήσει.
  7. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν. Μην βάζεται μεγάλη ποσότητα σε κάθε κουλουράκι γιατί φουσκώνουν και θέλουμε κουλουράκια και όχι ψωμάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μαμά μου η Γιώτα έλεγε, ότι τα λαμπριάτικα κουλουράκια γίνονται καλύτερα όσο λιγότερα υγρά προσθέτουμε στο μίγμα. Τα υγρά παίρνουν περισσότερο αλεύρι και τα κουλουράκια "αλευρίζουν". Τα δικά μας πάντως τα κουλουράκια κάθε χρόνο παιρνουν το "βραβείο" του φούρνου.

Τη Μ. Τρίτη η διαδικασία του φούρνου για τα κουλουράκια μας, για μένα, τη μάνα μου και τώρα τη κόρη μου είναι τελετουργική μαγική παραδοσική και αξέχαστη.

Σχετικές συνταγές

    38 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 9-4-09  
    θα τα δοκιμασω πρωτα και θα επανελθω με τα πηρουνακια.αλλα αν μπορεις περιεγραψε μου λιγο την υφη τους πως ειναι ψημενα?γιατι ψαχνω μια συνταγη που τα κουλουρακια να ειναι καπως μαλακα και οχι ξερα και στυφα.ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 9-4-09  
    GOLFO,αυτά τα κουλουράκια δεν είναι μαλακά, αν και δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες "μαλακά κουλουράκια".Ό,τι και να φτιάξεις από ζύμη σε μια -δυο μέρες θα έχει τραγανέψει. Αυτά που προτείνω ειναι σαν μπισκοτάκια. Τρίβουν και είναι νοστιμότατα. Καλή επιτυχία, ό,τι και αν φτιάξεις. Καλό Πάσχα.
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 12-4-09  
    Αυτή την συνταγή φτιάχνω κι εγώ κάθε χρόνο,είναι κι εμένα από τη μαμά μου τη Γιώτα. Είναι τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουρια, διαφορετικά από όλες τις άλλες 'εκδοχές' που κυκλοφορούν και που δεν διαφέρουν και πολύ από τα συνηθισμένα κουλούρια. Αν και είναι τραγανά, δεν είναι καθόλου σκληρά (αυτό για τη golfo, είναι μάλλον αυτό που ψάχνεις).Μπράβο για τη συνταγή, αξίζει να την δοκιμάσουν όλοι.
    #
    Σχόλιο από Angela37, 13-4-09  
    Δοκίμασα τη συνταγή και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έφτιαξα κουλουράκια όπως ακριβώς τα ήθελα αρκετά χρόνια τώρα: Παραδοσιακά, "σκαστά" και τραγανά απ'έξω και αφράτα στην υφή!!!Μπράβο Πάκυ!!! Σ'ευχαριστώ!!! Εννοείται πως η συνταγή καθιερώνεται!!! Και του Χρόνου σε όλες μας!!!
    #
    Σχόλιο από Φραουλολιτσά, 14-4-09  
    Εξαιρετικά!Χθες τα έφτιαξα και έγιναν φοβερά.Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 14-4-09  
    Πραγματικά πολύ ωραία συνταγή . Τα έφτιαξα και είναι καταπληκτικά !Καλό Πάσχα σε όλους .
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 15-4-09  
    Αγαπητές μου φίλες, πολύ χάρηκα που πέτυχαν τα κουλουράκια σας. Σήμερα έφτιξα και γω τα δικά μου. Τέλεια!!! Και του χρόνου, σε όλους μας.
    #
    Σχόλιο από falassarna, 15-4-09  
    γεια σας!!ειμαι καινουργια στην παρεα και ξεκινω με αποριες ;) η σοδα κοφτο κουταλακι η γεματο???
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 15-4-09  
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΦΙΛΗ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.....ΣΟΔΑ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΟΦΤΟ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....
    #
    Σχόλιο από falassarna, 19-4-09  
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    ΠΑΚΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!ΤΕΛΕΙΑΑΑΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΖΕΛΑ37, ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!! :))))
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 1-4-10  
    teleia,mprabo!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 1-4-10  
    Και φέτος μου έγιναν πολύ ωραία!! Πολύ αφράτα και νόστιμα.. Εβαλα και φωτό, αλλά τα πιρουνάκια τα έχω δώσει από πέρσι! Καλή Ανάσταση..
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 1-4-10  
    ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ! ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
    #
    Σχόλιο από kate7, 23-1-12  
    Συγχαρητήρια σε σένα για τη μαμά σου προς τη γιαγιά σου!!! Την κάνω από πέρσι και είμαι ενθουσιασμένη. Γίνεται πολύ εύκολα και το σημαντικότερο φτιάχνω το 1\4 της δόσης με πολύ επιτυχία...
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 28-3-12  
    Επιτέλους!Αυτή είναι η συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια.Όλες οι άλλες είναι για βουτήματα...Κι ήμουν έτοιμη να την ανεβάσω!Μα αναρωτιώμουν καμμία δεν κάνει την αυθεντική??Τέλεια!!Δεν την αλλάζουμε χρόνια τώρα.Το μυστικό είναι το βούτυρο στο τέλος..Και λίγο ξύσμα λεμονιού..
    #
    Σχόλιο από july88, 28-3-12  
    Τα κουλουράκια αυτά δεν τα περνάμε με αυγό πριν τα ψήσουμε?
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 28-3-12  
    Αν θες,βέβαια.Εγώ δεν βάζω,δεν μ'αρέσει..
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 2-4-12  
    Και του χρόνου.Πάλι τέλεια,η συνταγή-εγγύηση!!!
    #
    Σχόλιο από mar81, 3-4-12  
    τελειαααα τα εχουμε καθιερωσει και ειναι οντως παραδοσιακα λαμπριατικα κουλουρακια!!!!
    #
    Σχόλιο από PATATITSA, 7-4-12  
    Πραγματικά υπέροχα κουλουράκια για το Πάσχα!Φίλη μου συγχαρητήρια για τη συνταγή! Δηλώνω ότι απέφευγα συστηματικά να κάνω κουλούρια αμμωνίας γιατί ό,τι είχα δοκιμάσει δεν μου άρεσε καθόλου. Εφιαχνα πάντα κουλουράκια βουτύρου με μπέικιν και βανίλια. Τα πολλά θετικά σχόλια της συνταγής με έκαναν να τα δοκιμάσω και πλέον ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ για το Πάσχα. Μπράβο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    33 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 9-4-09  
    θα τα δοκιμασω πρωτα και θα επανελθω με τα πηρουνακια.αλλα αν μπορεις περιεγραψε μου λιγο την υφη τους πως ειναι ψημενα?γιατι ψαχνω μια συνταγη που τα κουλουρακια να ειναι καπως μαλακα και οχι ξερα και στυφα.ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 9-4-09  
    GOLFO,αυτά τα κουλουράκια δεν είναι μαλακά, αν και δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες "μαλακά κουλουράκια".Ό,τι και να φτιάξεις από ζύμη σε μια -δυο μέρες θα έχει τραγανέψει. Αυτά που προτείνω ειναι σαν μπισκοτάκια. Τρίβουν και είναι νοστιμότατα. Καλή επιτυχία, ό,τι και αν φτιάξεις. Καλό Πάσχα.
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 12-4-09  
    Αυτή την συνταγή φτιάχνω κι εγώ κάθε χρόνο,είναι κι εμένα από τη μαμά μου τη Γιώτα. Είναι τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουρια, διαφορετικά από όλες τις άλλες 'εκδοχές' που κυκλοφορούν και που δεν διαφέρουν και πολύ από τα συνηθισμένα κουλούρια. Αν και είναι τραγανά, δεν είναι καθόλου σκληρά (αυτό για τη golfo, είναι μάλλον αυτό που ψάχνεις).Μπράβο για τη συνταγή, αξίζει να την δοκιμάσουν όλοι.
    #
    Σχόλιο από Angela37, 13-4-09  
    Δοκίμασα τη συνταγή και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έφτιαξα κουλουράκια όπως ακριβώς τα ήθελα αρκετά χρόνια τώρα: Παραδοσιακά, "σκαστά" και τραγανά απ'έξω και αφράτα στην υφή!!!Μπράβο Πάκυ!!! Σ'ευχαριστώ!!! Εννοείται πως η συνταγή καθιερώνεται!!! Και του Χρόνου σε όλες μας!!!
    #
    Σχόλιο από Φραουλολιτσά, 14-4-09  
    Εξαιρετικά!Χθες τα έφτιαξα και έγιναν φοβερά.Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από elenaki1, 14-4-09  
    Πραγματικά πολύ ωραία συνταγή . Τα έφτιαξα και είναι καταπληκτικά !Καλό Πάσχα σε όλους .
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 15-4-09  
    Αγαπητές μου φίλες, πολύ χάρηκα που πέτυχαν τα κουλουράκια σας. Σήμερα έφτιξα και γω τα δικά μου. Τέλεια!!! Και του χρόνου, σε όλους μας.
    #
    Σχόλιο από falassarna, 15-4-09  
    γεια σας!!ειμαι καινουργια στην παρεα και ξεκινω με αποριες ;) η σοδα κοφτο κουταλακι η γεματο???
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 15-4-09  
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΦΙΛΗ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.....ΣΟΔΑ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΟΦΤΟ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....
    #
    Σχόλιο από falassarna, 19-4-09  
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    ΠΑΚΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!ΤΕΛΕΙΑΑΑΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΖΕΛΑ37, ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!! :))))
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 1-4-10  
    teleia,mprabo!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 1-4-10  
    Και φέτος μου έγιναν πολύ ωραία!! Πολύ αφράτα και νόστιμα.. Εβαλα και φωτό, αλλά τα πιρουνάκια τα έχω δώσει από πέρσι! Καλή Ανάσταση..
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 1-4-10  
    ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ! ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
    #
    Σχόλιο από kate7, 23-1-12  
    Συγχαρητήρια σε σένα για τη μαμά σου προς τη γιαγιά σου!!! Την κάνω από πέρσι και είμαι ενθουσιασμένη. Γίνεται πολύ εύκολα και το σημαντικότερο φτιάχνω το 1\4 της δόσης με πολύ επιτυχία...
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 28-3-12  
    Επιτέλους!Αυτή είναι η συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια.Όλες οι άλλες είναι για βουτήματα...Κι ήμουν έτοιμη να την ανεβάσω!Μα αναρωτιώμουν καμμία δεν κάνει την αυθεντική??Τέλεια!!Δεν την αλλάζουμε χρόνια τώρα.Το μυστικό είναι το βούτυρο στο τέλος..Και λίγο ξύσμα λεμονιού..
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 2-4-12  
    Και του χρόνου.Πάλι τέλεια,η συνταγή-εγγύηση!!!
    #
    Σχόλιο από mar81, 3-4-12  
    τελειαααα τα εχουμε καθιερωσει και ειναι οντως παραδοσιακα λαμπριατικα κουλουρακια!!!!
    #
    Σχόλιο από PATATITSA, 7-4-12  
    Πραγματικά υπέροχα κουλουράκια για το Πάσχα!Φίλη μου συγχαρητήρια για τη συνταγή! Δηλώνω ότι απέφευγα συστηματικά να κάνω κουλούρια αμμωνίας γιατί ό,τι είχα δοκιμάσει δεν μου άρεσε καθόλου. Εφιαχνα πάντα κουλουράκια βουτύρου με μπέικιν και βανίλια. Τα πολλά θετικά σχόλια της συνταγής με έκαναν να τα δοκιμάσω και πλέον ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ για το Πάσχα. Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από sofia.t, 9-4-12  
    Αυθεντική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια!Είναι τα καλύτερα που έχω φτιάξει.Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από nadiaal, 9-4-12  
    Έχω ψήσει τα μισά και περιμένω να βάλω και τα αλλα!εχει μοσχοβολησει το Σπιτι και η γεύση τους ειναι φοβερή!εγω πριν τα ψησω τα βούτηξα σε λίγη ζαχαριτσα!πολυ ωραια
    συνταγη ευχαριστούμε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από july88, 28-3-12  
    Τα κουλουράκια αυτά δεν τα περνάμε με αυγό πριν τα ψήσουμε?
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 28-3-12  
    Αν θες,βέβαια.Εγώ δεν βάζω,δεν μ'αρέσει..
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 7-4-12  
    ΜΥΡΙΣΕ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΑΛΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 19-4-12  
    Πήραν τα καλύτερα σχόλια! Μπράβο! Πρώτη φορά φτιάχνω κουλουράκια και δεν μπορώ να συγκρίνω με άλλη συνταγή. Τα δικά μου βγήκαν ελαφρυά και τραγανά.. έτσι πρέπει να είναι? Εννοώ ένα κουλουράκι ψημένο είχε πολύ λίγο βάρος σε σχέση μέ άλλα κουλουράκια που έχω φάει στο ίδιο μέγεθος. Όσο περνάνε οι μέρες γίνονται πιο νόστιμα! Η ζύμη μου κολλούσε αρκετά και πρόσθεσα λίγο ακόμα αλεύρι αλλά δεν είμαι σίγουρη για το "όσο πάρει". Αφού έριξα και το βούτυρο και το άφησα.. κολλούσε ακόμα και πρόσθεσα λίγο ακόμα αλευράκι.. δεν ξέρω αν έκανα καλά..
    #
    Σχόλιο από ΠΑΚΥ, 21-4-12  
    ΦΡΟΣΟΥΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕΣ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΑΚΙ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Ή ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΖΥΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΡΤΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΓΛΥΚΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΤΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΝ ΣΟΥ......Ε! ΤΑ ΠΕΤΥΧΕΣ!!!!!!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ........

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πασχαλινά
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    Πασχαλινά
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΡΓΥΡΗ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της manvlia
    Μπισκοτοκουλουρια
    Ένα βιβλίο 182 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x