Μοναδικό κέικ με πράσινο τσάι
Η αυθεντική γεύση του συγκεκριμένου γλυκού θα καταπλήξει όσους τη δοκιμάσουν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κέικ αυτό μου το πρόσφερε μια φίλη Γιαπωνέζα ως δώρο σε μια επίσκεψη στο σπίτι μου. Όταν έφυγε και κόψαμε το πρώτο κομμάτι για να δοκιμάσουμε, δε σταματήσαμε να μασουλάμε μέχρι που δεν έμεινε ψίχουλο. Στη φωτό που επισυνάπτω το έχω κανει σε διπλή ποσότητα με επικάλυψη τη ganache της Τράγας και έγινε πανικός! Την πούδρα matcha θα τη βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με γιαπωνέζικα είδη διατροφής.
Υλικά
-
200 γρ. βούτυρο
-
60 γρ. αλεύρι
-
90 γρ. αμύγδαλο σε μορφή πούδρας
-
170 γρ. ζάχαρη
-
4 ασπράδια αυγού
-
20 γρ. πούδρα matcha (πράσινο τσάι σε σκόνη, για γλυκά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μιξερ να ασπρίσει καλά.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε στο βούτυρο και τη ζάχαρη αναδιπλώνοντας.
-
3
Ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το αμύγδαλο και την πούδρα matcha και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα της μαρέγκας αναδιπλώνοντας.
-
4
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, και αδειάζουμε το μείγμα.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά περίπου.
Σχόλια (5)