Μοντέρνο ρυζόγαλο
Είναι ένα ρυζόγαλο μους που ξεφεύγει λίγο από τα καθιερωμένα ρυζόγαλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
΄Άλλη μια συνταγή του Άκη που με ενθουσίασε! Θα το χαρακτήριζα ρυζόγαλο γκουρμέ!!
Υλικά
-
150 γρ. ρύζι για σούπα
-
500 γρ. νερό
-
700 γρ. γάλα
-
110 γρ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 πρέζα αλάτι
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
50 γρ. ζάχαρη για τη σαντιγύ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 5 λεπτά (μονο 5 λεπτα).
-
2
Σουρώνουμε και βάζουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα.
-
3
Προσθέτουμε εκεί και τη ζάχαρη, τις 2 βανίλιες, το ξύσμα, και μία πρέζα αλάτι.
-
4
Βράζουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά και στο τέλος σε σιγανή μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό. Αυτό θα πάρει κανένα εικοσάλεπτο ή και λίγο περισσότερο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν πειράζουμε το μίγμα και δεν το ανακατεύουμε. Προς το τέλος θέλει την προσοχή σας γιατί μπορεί να κολλήσει.
-
5
Αφού το αφαιρούμε από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έξω στον πάγκο ή στο ψυγείο.
-
6
Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη σε ελαφριά σαντιγύ και ενώνουμε ανακατεύοντας απαλα με το ρυζόγαλο.
-
7
Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φέτες πορτοκαλιού, βύσσινο, λίγο τριμμένο μπισκότο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)