κύρια φωτογραφία συνταγής Μοντέρνο ρυζόγαλο
nanat
nanat @cook_8488018
,ellada

Είναι ένα ρυζόγαλο μους που ξεφεύγει λίγο από τα καθιερωμένα ρυζόγαλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

΄Άλλη μια συνταγή του Άκη που με ενθουσίασε! Θα το χαρακτήριζα ρυζόγαλο γκουρμέ!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

27 Minutes
10-15 ρυζογαλα
  1. 150 γρ. ρύζι για σούπα
  2. 500 γρ. νερό
  3. 700 γρ. γάλα
  4. 110 γρ. ζάχαρη
  5. 2 βανίλιες
  6. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 50 γρ. ζάχαρη για τη σαντιγύ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 5 λεπτά (μονο 5 λεπτα).

  2. 2

    Σουρώνουμε και βάζουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα.

  3. 3

    Προσθέτουμε εκεί και τη ζάχαρη, τις 2 βανίλιες, το ξύσμα, και μία πρέζα αλάτι.

  4. 4

    Βράζουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά και στο τέλος σε σιγανή μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό. Αυτό θα πάρει κανένα εικοσάλεπτο ή και λίγο περισσότερο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν πειράζουμε το μίγμα και δεν το ανακατεύουμε. Προς το τέλος θέλει την προσοχή σας γιατί μπορεί να κολλήσει.

  5. 5

    Αφού το αφαιρούμε από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έξω στον πάγκο ή στο ψυγείο.

  6. 6

    Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη σε ελαφριά σαντιγύ και ενώνουμε ανακατεύοντας απαλα με το ρυζόγαλο.

  7. 7

    Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φέτες πορτοκαλιού, βύσσινο, λίγο τριμμένο μπισκότο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

kabgina
kabgina @cook_8482394
Πολύ νόστιμο ρυζόγαλο, λίγο διαφορετικό. Μου άρεσε που παρέμεινε κρεμώδες και δεν έπηξε!!

Από

nanat
nanat @cook_8488018
στις
,ellada