Μωσαϊκό 2

Bαθμολογία: 4.4444
       
 
18 ψήφοι
ΛαδοΜπούκι, 07.09.08

Περιγραφή

Μιά εύκολη συνταγή, και σε υλικά αλλά και σε παρασκευή...
Μωσαϊκό 2

Τι χρειαζόμαστε:


  • 500 γρ. ΜΙΡΑΝΤΑ ή ΠΤΙ-ΜΠΕΡ (2 πακέτα)
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κ.σ. κακάο
  • λικέρ της αρεσκείας μας
  • 1 φλυτζάνι αλεσμένα φουντούκια
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:


  1. Σπάμε τα μπισκότα σ΄ένα μεγάλο μπωλ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, βάζουμε τη ζάχαρη και τέλος το γάλα σιγά-σιγά. Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε το κακάο.
  3. Ανακατεύουμε το μίγμα με τα μπισκότα.
  4. Βάζουμε σε μιά φόρμα αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το μίγμα.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

...την βρήκα προχθές σ'ένα παλιό τετράδιο, γραμένη στην γωνίτσα της σελίδας με συντομογραφία... δυστυχώς δε θυμάμαι από που την αντέγραψα...

Σχετικές συνταγές

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από alessandra, 8-9-08  
    ειναι πολυ ωραιο το μωσαικο πραγματικα βεβαια εμεις το βαζουμε στην καταψυξη δεν ξερω αν εχει καμια διαφορα...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-9-08  
    εμενα στο ψυγειο δεν κραταει και λιωνει!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 8-9-08  
    ναι και εμεις γιαυτο το βαζουμε καταψυξη.περιμενουμε λιγο να το κοψουμε αλλα τουλαχιστον δεν λιωνει
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 8-9-08  
    To γλυκό αυτό είναι παρα πολύ νόστιμο.Τό κάνω και εγώ και δεν λιώνει με μικρή διαφορά.:1 κούπα βούτυρο
    3/4 κούπας αχνη
    1/4 κουταλάκι αλάτι
    4 κρόκους
    2κουβερτούρες των 250γρ.
    1/3 κούπας κονιακ
    1/3 κούπας γαλα
    450 γρ.πτι μπερ
    μύγδαλα
    Η εκτέλεση είναι η ίδια.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 8-9-08  
    αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη,αλλά και στο ψυγείο δεν έχει κανένα πρόβλημα,απλώς έχει περισσότερη...ελαστικότητα.
    #
    Σχόλιο από basil, 3-11-08  
    Ζάχαρη βάζεις άχνη ή κρυσταλλική?
    #
    Σχόλιο από Nafsi, 25-2-09  
    Καλημερα, έμενα μου βγήκε πολύ ρευστό και πολύ γλυκό, ίσως ήθελε πιο λίγη ζάχαρη. Το έβαλα σε ένα πυρεξ γιατί δεν τυλιγόταν με τίποτα...Και σένα σου βγαίνει έτσι ρευστό;;;
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 25-2-09  
    άχνη ζάχαρη βάζουμε....
    Νafsi μιά χαρά μου γίνεται...απλώς αφήνω να κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας πρώτα και μετά βάζω μπισκότα και φουντούκια...δεν ξέρω τι έφταιξε και σου βγήκε ρευστό....
    #
    Σχόλιο από kessy, 25-2-09  
    μιαμ ,μιαμ, μιαμ ! Απλά το προτιμώ χωρίς φουντούκια
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 18-3-09  
    Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά τέλεια.
    Δεν έχει πολύ βούτηρο να σε λιγώσει,αλλά πολύ σοκολάτα.Η κόρη μου τρελαίνεται για αυτό το γλυκό.Μπορούμε όταν το ξεφορμάρουμε να το καλύψουμε με γλάσσο σοκολάτας και καβουρντισμένα αμύγδαλα.
    #
    Σχόλιο από common, 26-3-09  
    Πολύ νόστιμο γλυκό, και κλασσική συνταγή.
    Εγώ τα μπισκότα αφού τα σπάσω τα ραντίζω με κονιάκ ή/και γάλα.
    Επίσης ρίχνω και στο μίγμα λίγο κονιάκ ή λικέρ, καθώς και ψιλοκομμένα καρύδια.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΟΥΛΙΤΣΑ, 3-10-09  
    Καταπληκτική!Ένεκα γούστου έβαλα μόνο 1 κούπα ζάχαρη κι έγινε άψογη.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 16-12-09  
    έβαλα 1 φλ.ζάχαρη και καθόλου φουντούκια.δεν δοκίμασα ψυγείο.μπήκε κατάψυξη
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 17-12-09  
    χαίρομαι που σας αρέσει!!!!να πω ότι δεν χρειάζεται να ραντίσω με γάλα τα μπισκότα, αφού το μίγμα με τη σοκολάτα το συμπεριλαμβάνει....επίσης αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και να τις κυλήσουμε σε τρούφα ή σε καρύδα ή ακόμα και σε λωμένη κουβερτούρα....γενικά είναι γλυκάκι που επιδέχεται πολλές παραλλαγές.
    #
    Σχόλιο από gpmhollystone, 7-10-10  
    παρα πολυ καλο,,επελεξα αυτη τη συνταγη γιατι εχει λιγο βουτυρο και κυριως δεν εχει αυγα (δεν μπορω να διαννοηθω οτι θα φαω ωμο αυγο!!, γουστα ειναι αυτα!!),,δεν μου βγηκε ρευστο,,σταθηκε πολυ καλα και στην απλη ψυξη,,εβαλα σταδιακα το γαλα,,ισως να χρειαζοταν λιγο λιγοτερο απο 1 ποτηρι
    #
    Σχόλιο από 4vasoula4, 2-12-10  
    πολυ ωραιο! το εκανα προχθες και σημερα υπαρχει ενα τελευταιο κομματι!
    #
    Σχόλιο από antigonh, 28-12-10  
    ποια μπισκοτα ειναι πιο καλα για το μωσαικο πτι-μπερ ή μιραντα;
    #
    Σχόλιο από monalizaa, 7-1-11  
    to ekana proxthes epidi eixa trapezi xthes..........teliooooooooooooo yum yum
    mono ena potiri zaxari evala..diskoleftika ligo sto kopsimo giati to eixa stin katapsiksi!!!!!
    efxaristoooooo
    #
    Σχόλιο από Krys, 31-1-12  
    Πολύ ωραίο σε γεύση. Ωστόσο πάρα πολύ γλυκό παρόλο που έβαλα ένα φλυτζάνι και κάτι άχνη ζάχαρη (250γρ.). Επίσης συμφωνώ στο ότι χρειάζεται λίγο λιγότερο γάλα για να είναι πιο σταθερό.
    #
    Σχόλιο από dari, 6-2-12  
    έβαλα 1 κούπα ζάχαρη μαύρη και έγινε πολύ καλό... το μόνο που δε μου άρεσε ήταν ότι μετά απο 3 μέρες τα μπισκότα είχαν παραρώσει και δεν ήταν πλέον τραγανά... την επόμενη φορά, θα το αφήσω στην κατάψυξη..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από alessandra, 8-9-08  
    ειναι πολυ ωραιο το μωσαικο πραγματικα βεβαια εμεις το βαζουμε στην καταψυξη δεν ξερω αν εχει καμια διαφορα...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-9-08  
    εμενα στο ψυγειο δεν κραταει και λιωνει!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 8-9-08  
    ναι και εμεις γιαυτο το βαζουμε καταψυξη.περιμενουμε λιγο να το κοψουμε αλλα τουλαχιστον δεν λιωνει
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 8-9-08  
    To γλυκό αυτό είναι παρα πολύ νόστιμο.Τό κάνω και εγώ και δεν λιώνει με μικρή διαφορά.:1 κούπα βούτυρο
    3/4 κούπας αχνη
    1/4 κουταλάκι αλάτι
    4 κρόκους
    2κουβερτούρες των 250γρ.
    1/3 κούπας κονιακ
    1/3 κούπας γαλα
    450 γρ.πτι μπερ
    μύγδαλα
    Η εκτέλεση είναι η ίδια.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 8-9-08  
    αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη,αλλά και στο ψυγείο δεν έχει κανένα πρόβλημα,απλώς έχει περισσότερη...ελαστικότητα.
    #
    Σχόλιο από basil, 3-11-08  
    Ζάχαρη βάζεις άχνη ή κρυσταλλική?
    #
    Σχόλιο από Nafsi, 25-2-09  
    Καλημερα, έμενα μου βγήκε πολύ ρευστό και πολύ γλυκό, ίσως ήθελε πιο λίγη ζάχαρη. Το έβαλα σε ένα πυρεξ γιατί δεν τυλιγόταν με τίποτα...Και σένα σου βγαίνει έτσι ρευστό;;;
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 25-2-09  
    άχνη ζάχαρη βάζουμε....
    Νafsi μιά χαρά μου γίνεται...απλώς αφήνω να κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας πρώτα και μετά βάζω μπισκότα και φουντούκια...δεν ξέρω τι έφταιξε και σου βγήκε ρευστό....
    #
    Σχόλιο από kessy, 25-2-09  
    μιαμ ,μιαμ, μιαμ ! Απλά το προτιμώ χωρίς φουντούκια
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 18-3-09  
    Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά τέλεια.
    Δεν έχει πολύ βούτηρο να σε λιγώσει,αλλά πολύ σοκολάτα.Η κόρη μου τρελαίνεται για αυτό το γλυκό.Μπορούμε όταν το ξεφορμάρουμε να το καλύψουμε με γλάσσο σοκολάτας και καβουρντισμένα αμύγδαλα.
    #
    Σχόλιο από common, 26-3-09  
    Πολύ νόστιμο γλυκό, και κλασσική συνταγή.
    Εγώ τα μπισκότα αφού τα σπάσω τα ραντίζω με κονιάκ ή/και γάλα.
    Επίσης ρίχνω και στο μίγμα λίγο κονιάκ ή λικέρ, καθώς και ψιλοκομμένα καρύδια.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΟΥΛΙΤΣΑ, 3-10-09  
    Καταπληκτική!Ένεκα γούστου έβαλα μόνο 1 κούπα ζάχαρη κι έγινε άψογη.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 16-12-09  
    έβαλα 1 φλ.ζάχαρη και καθόλου φουντούκια.δεν δοκίμασα ψυγείο.μπήκε κατάψυξη
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 17-12-09  
    χαίρομαι που σας αρέσει!!!!να πω ότι δεν χρειάζεται να ραντίσω με γάλα τα μπισκότα, αφού το μίγμα με τη σοκολάτα το συμπεριλαμβάνει....επίσης αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και να τις κυλήσουμε σε τρούφα ή σε καρύδα ή ακόμα και σε λωμένη κουβερτούρα....γενικά είναι γλυκάκι που επιδέχεται πολλές παραλλαγές.
    #
    Σχόλιο από gpmhollystone, 7-10-10  
    παρα πολυ καλο,,επελεξα αυτη τη συνταγη γιατι εχει λιγο βουτυρο και κυριως δεν εχει αυγα (δεν μπορω να διαννοηθω οτι θα φαω ωμο αυγο!!, γουστα ειναι αυτα!!),,δεν μου βγηκε ρευστο,,σταθηκε πολυ καλα και στην απλη ψυξη,,εβαλα σταδιακα το γαλα,,ισως να χρειαζοταν λιγο λιγοτερο απο 1 ποτηρι
    #
    Σχόλιο από 4vasoula4, 2-12-10  
    πολυ ωραιο! το εκανα προχθες και σημερα υπαρχει ενα τελευταιο κομματι!
    #
    Σχόλιο από monalizaa, 7-1-11  
    to ekana proxthes epidi eixa trapezi xthes..........teliooooooooooooo yum yum
    mono ena potiri zaxari evala..diskoleftika ligo sto kopsimo giati to eixa stin katapsiksi!!!!!
    efxaristoooooo
    #
    Σχόλιο από Krys, 31-1-12  
    Πολύ ωραίο σε γεύση. Ωστόσο πάρα πολύ γλυκό παρόλο που έβαλα ένα φλυτζάνι και κάτι άχνη ζάχαρη (250γρ.). Επίσης συμφωνώ στο ότι χρειάζεται λίγο λιγότερο γάλα για να είναι πιο σταθερό.
    #
    Σχόλιο από dari, 6-2-12  
    έβαλα 1 κούπα ζάχαρη μαύρη και έγινε πολύ καλό... το μόνο που δε μου άρεσε ήταν ότι μετά απο 3 μέρες τα μπισκότα είχαν παραρώσει και δεν ήταν πλέον τραγανά... την επόμενη φορά, θα το αφήσω στην κατάψυξη..
    #
    Σχόλιο από thomaei, 10-3-12  
    τελειο γλυκακι και για μικρους αλλα και για μεγαλους!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από antigonh, 28-12-10  
    ποια μπισκοτα ειναι πιο καλα για το μωσαικο πτι-μπερ ή μιραντα;
    #
    Σχόλιο από stamatoula ammar, 13-2-14  
    να κανω μια ερβτηση εαν βαλω ζαχαρη κρυσταλικη πειραζει???? δεν εχω αχνη....

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    KEIK
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της coccinelli
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikiaggelopoulou
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    γλυκα ψυγειου
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou