Μωσαϊκό Αλμυρό
Είναι συνταγή δικής μου έμπνευσης, δε ξέρω καν πως μου ηρθε στο μυαλό, εγώ πάντως ήθελα να μοιραστώ την ιδέα μου μαζί σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά όπως η φέτα, η γαλοπούλα και η πιπεριά είναι προεραιτικά ο καθένας μπορεί να προσθέσει ή να βγάλει ότι θέλει ανάλογα με τα γούστα του (ελιές, λιαστή ντομάτα, πιπεριά φλωρίνης, μπέικον κτλ κτλ)
Υλικά
-
200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
-
40 γρ γιαούρτι
-
500 γρ κριμ κράκερς κομματιασμένα
-
125 γρ μαργαρίνη
-
125 γρ τυρί κρέμα
-
100 γρ φυστίκια αιγίνης ανάλατα
-
φέτα σε τρίμματα
-
κύβους γαλοπούλα σε
-
1 πιπεριά σε κύβους
-
2 κ.σ. κρασί λευκό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη, το τυρί κρέμα και το γιαούρτι να αφρατέψουν
-
2
Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το κρασί, τη φέτα, τη γαλοπούλα και την πιπεριά και αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε τα κομματιασμένα κράκερς
-
3
Τέλος με λαδόκολλα του δίνουμε σχήμα ρολού ή το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζοντας μεμβράνη απο κάτω για να μπορέσουμε να το ξεφορμάρουμε
-
4
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον 5 ώρες
Σχόλια (5)