κύρια φωτογραφία συνταγής Μωσαϊκό με ζελέ
foodlover
foodlover @cook_8456240
,Cyprus

Μια συνταγή που πήρα απο τη θεία μου (και όλες τις θείες της οικογένειας). Τη φτιάχουμε στην οικογένεια εδώ και δεκαετίες και πάντα τρώγεται αμέσως.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
  2. 1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
  3. 1 φακελάκι ζελέ δαμάσκηνο (πράσινο)
  4. 1 φακελάκι λεμόνι (κίτρινο)
  5. 1 morfat σαντιγή
  6. 1 κομπόστο αχλάδι
  7. λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από της προηγούμενη μέρα έχουμε διαλύσει τα ζελέ εκτός από το κίτρινο και τα έχουμε βάλει στο ψυγείο για να πήξουν.

  2. 2

    Όταν είναι έτοιμα, τα κόβουμε με το μαχαίρι σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα οβαλ πυρέξ. Προσεκτικά όμως να μη λιώσουν.

  3. 3

    Κόβουμε το κομπόστο σε κομματάκια (δεν πετάμε το ζουμί του) και τα αμύγδαλα στη μέση και τα ανακατεύουμε όλα με τα ζελέ.

  4. 4

    Διαλύουμε το κίτρινο ζελέ σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και στο ζουμί από το κομπόστο.

  5. 5

    Χτυπάμε πολύ καλά τη σαντιγή να αφρατέψει και την ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με το κίτρινο ζελέ.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μίγμα σιγά-σιγά στο πυρέξ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά να πάει παντού και παγώνουμε μέχρι να πήξει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

kessy
kessy @cook_8451668
ποια άλλη κομπόστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε?πχ. ροδάκινο ή βερίκοκο?

Από

foodlover
foodlover @cook_8456240
στις
,Cyprus