Μωσαϊκό με ζελέ
Μια συνταγή που πήρα απο τη θεία μου (και όλες τις θείες της οικογένειας). Τη φτιάχουμε στην οικογένεια εδώ και δεκαετίες και πάντα τρώγεται αμέσως.
Υλικά
-
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
-
1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
-
1 φακελάκι ζελέ δαμάσκηνο (πράσινο)
-
1 φακελάκι λεμόνι (κίτρινο)
-
1 morfat σαντιγή
-
1 κομπόστο αχλάδι
-
λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από της προηγούμενη μέρα έχουμε διαλύσει τα ζελέ εκτός από το κίτρινο και τα έχουμε βάλει στο ψυγείο για να πήξουν.
-
2
Όταν είναι έτοιμα, τα κόβουμε με το μαχαίρι σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε σε ένα οβαλ πυρέξ. Προσεκτικά όμως να μη λιώσουν.
-
3
Κόβουμε το κομπόστο σε κομματάκια (δεν πετάμε το ζουμί του) και τα αμύγδαλα στη μέση και τα ανακατεύουμε όλα με τα ζελέ.
-
4
Διαλύουμε το κίτρινο ζελέ σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και στο ζουμί από το κομπόστο.
-
5
Χτυπάμε πολύ καλά τη σαντιγή να αφρατέψει και την ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με το κίτρινο ζελέ.
-
6
Ρίχνουμε το μίγμα σιγά-σιγά στο πυρέξ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά να πάει παντού και παγώνουμε μέχρι να πήξει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)