Μωσαϊκό Σοκολάτας
Μία ανάμειξή μπισκότων και σοκολάτας, που συναπάρπάζει τις αισθήσεις μας.
Υλικά
-
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
225 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
-
100 γρ. κακάο
-
150 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2 αυγά ολόκληρα
-
60 γρ. κονιάκ
-
150 γρ. φιστίκα Αιγίνης ψίχα
-
600 γρ. μπισκότα πτι- μπερ τεμαχισμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα 225γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο, τα 2 αυγά και τους κρόκους.
-
2
Προσθέτουμε το κονιάκ.
-
3
Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε το κακάο και την άχνη, μέχρι να σχηματίστεί μία λεία κρέμα.
-
4
Προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα μπισκότα.
-
5
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε μία κυλινδρική φόρμα, που την έχουμε καλύψει εσωτερικά με μία μεμβράνη για να ξεφορμάρεται εύκολα.
-
6
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)