Μωσαϊκό

Bαθμολογία: 4.7632
       
 
38 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Μια κλασική συνταγή για μωσαϊκό (ή αλλιώς σαλάμι ή κορμό σοκολάτας).

Μωσαϊκό
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. Πτι Μπερ
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 2 γεμάτες κ.σ. κακάο
  • 1 αβγό
  • 125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη πλάκα
  • λαδόχαρτο
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο , Γρήγορο , Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Σοκολάτα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σπάμε τα μπισκότα σε ασύμμετρα κομμάτια σε μεγάλο μπολ και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
Βήμα 2
2) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 3
3) Προσθέτουμε τα μουλιασμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Βήμα 4
4) Τα απλώνουμε σε λαδόχαρτο και το τυλίγουμε ρολό (ή βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα).
Βήμα 5
5) Το βάζουμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μετά από διάφορες δοκιμές, συνήθως βάζω digestive πλέον αντί για τα πτι μπερ και δε τα μουλιάζω καθόλου, απλά βάζω το κονιάκ μέσα στη ζύμη. Επίσης βάζω τη μισή ποσότητα ζάχαρης και (για τα δικά μας γούστα) είναι αρκετή.

Πολλές φορές λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα και βάζω εκεί τα υλικά μου. Εξαρτάται αν έχω διάθεση να πλύνω μίξερ ή κατσαρόλα!!!

Ευχαριστούμε την Sol81 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    55 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ, 1-1-05  
    Γίνεται επίσης ωραίο αν προσθέσεις και καρύδια χοντροκομμένα.
    #
    Σχόλιο από melokipos, 6-2-07  
    και επειδη ως συνηθως μου αρεσει να προχωραω ενα βημα πιο κατω,την ωρα που ειναι ετοιμο το ρολο σας περαστε το με μια επικαλυψη μαυρης η λευκης τρουφας και πριν το σερβιρισμα ραντιστε το με ελαχιστο λικερ parfait d'amoyr!!!
    #
    Σχόλιο από elenia, 4-11-07  
    ΕΓΩ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ..ΚΑΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ..
    #
    Σχόλιο από Κάτια, 3-1-08  
    Είναι όντως πολύ ωραίο και πολύ εύκολο. Δοκιμάστε πριν παγώσει τελείως να ανοίξετε μια τρύπα κατά μήκος του μπαστουνιου με ένα μακρύ, κυλινδρικό αντικείμενο (την πίσω πλευρά μιας ξύλινης σπάτουλας ίσως) και να το γεμίσετε με ελαφρώς λιωμένο παγωτό βανίλια και μετά πάλι κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από Νοσταλγός, 6-5-08  
    να σου πω elenia, μπορεις να μου δωσεισ αυτη την εκδοχη με την κουβερτουρα?
    #
    Σχόλιο από Kyveli, 13-6-08  
    Αντί για αυγό και ζάχαρη μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ζαχαρούχο γάλα και έτσι αποφεύγουμε το ωμό αυγό.
    Επίσης αυτή η εκδοχή με το τρύπημα στη μέση και το παγωτό φαίνεται παρα πολύ καλή! μιαμ μιαμ...
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 8-9-08  
    Αυτο το γλυκο όσες φορές και να το έχω φτιάξει εξαφανίζεται!!!!!! Εγώ σπάω τα μπισκότα στα 4 και τα βράχω με λίγο γάλα φρέσκο. Επίσης στο αλουμινόχαρτο πριν το βάλω ρίχνω λίγη τρούφα και έτσι δεν κολλάει και απο κάτω. Τέλος το καλύπτω όλο κι απο πάνω με τρούφα και μετά το παγώνω στην κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από nikolas, 4-2-09  
    ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ
    ΠΩς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΣΑΙΚΟ ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΚΑΚΑΟ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-2-09  
    nicolas το κακάο είναι και λίγο προσωπικό γούστο. Μπορείς να το αυξήσεις εάν σου φανεί λίγο.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 28-4-09  
    εγω βαζω βεβαια περισσοτερο κακαο,αλλα οπως και να εχει ειναι παλια τελεια κλασικη γευση :)
    #
    Σχόλιο από Aretiy, 6-5-09  
    sitronela απλα εξαιρετικο!! το εφτιαξα για να ειμαι ειλικρινης με ζαχαρουχο γιατι φοβηθηκα το ωμο αυγο και βγηκε θεικο. ο γιος μου (8) που ειναι πολυ δυσκολος ξετρελαθηκε. το ειχα ακουσει εδω και χρονια φυσικα αλλα δεν το ειχα φτιαξει ποτε γιατι ειμαι τελειως ασχετη με την ζαχαροπλαστικη και τελικα ειναι πανευκολο!! θα το φτιαχνω πολυ συχνα απο εδω και περα. ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από korina_77777, 25-6-09  
    παιδια δοκιμαστε αντι για κονιακ να βαλετε λιγο νες καφε διαλθμενο σε νερο.. ετσι το εκανε η μαμα μοθ απο παλια κ ειναι τελειο!
    #
    Σχόλιο από wildrose, 17-11-09  
    einai aparaitito to koniak?kai ama den exoume zaxari axni para mono kanoniki?exei diafora sti geysi?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-11-09  
    Το κονιάκ δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με ό,τι ποτό σου αρέσει ή και να μη το βάλεις καθόλου. Αλλά η άποψή μου ειναι πως λίγο ποτό δίνει άλλη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.
    Όσο για τη ζάχαρη, αν βάλεις κανονική θα σου κριτσανίζει στο στόμα μια που εδώ δεν λιώνουν τα υλικά, απλώς ανακατεύονται.
    #
    Σχόλιο από MsSiliakii, 29-12-09  
    Apo ta agaphmena mu glyka :)poly wrea syntagh mpravo !... na rothso kati ? thelo na to ftiakso shmera alla posh ora to afhno sto psigeio gia na pagosei ??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-12-09  
    Θέλει αρκετή ώρα στο ψυγείο. Για πιο γρήγορα βάλτο στην κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 4-5-10  
    #
    Σχόλιο από kokkino_triantafullo, 4-6-10  
    Χιλιοφτιαγμένο σχεδόν από όλα τα κορίτσια του σπιτιού κ εξαιρετικά ευγευστο.
    Ποτέ δεν μένει στο ψυγείο πάνω απο μία με δύο μερες... γιατι υπάρχει μόνο λαδόκολλα στο τέλος...χιχιχι
    #
    Σχόλιο από zymaroula, 7-9-10  
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 9-9-10  
    2 ερωτησούλες: 1/2 βιτάμ στα πόσα γραμμάρια δηλαδή?
    και αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε ζάχαρη κ αυγό, πόσο ζαχαρούχο γάλα θα βάλουμε? 1 ? (παρακαλώ μια γρήγορη απάντηση)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elenia, 4-11-07  
    ΕΓΩ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ..ΚΑΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ..
    #
    Σχόλιο από Κάτια, 3-1-08  
    Είναι όντως πολύ ωραίο και πολύ εύκολο. Δοκιμάστε πριν παγώσει τελείως να ανοίξετε μια τρύπα κατά μήκος του μπαστουνιου με ένα μακρύ, κυλινδρικό αντικείμενο (την πίσω πλευρά μιας ξύλινης σπάτουλας ίσως) και να το γεμίσετε με ελαφρώς λιωμένο παγωτό βανίλια και μετά πάλι κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από Νοσταλγός, 6-5-08  
    να σου πω elenia, μπορεις να μου δωσεισ αυτη την εκδοχη με την κουβερτουρα?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 28-4-09  
    εγω βαζω βεβαια περισσοτερο κακαο,αλλα οπως και να εχει ειναι παλια τελεια κλασικη γευση :)
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 4-5-10  
    #
    Σχόλιο από kokkino_triantafullo, 4-6-10  
    Χιλιοφτιαγμένο σχεδόν από όλα τα κορίτσια του σπιτιού κ εξαιρετικά ευγευστο.
    Ποτέ δεν μένει στο ψυγείο πάνω απο μία με δύο μερες... γιατι υπάρχει μόνο λαδόκολλα στο τέλος...χιχιχι
    #
    Σχόλιο από zymaroula, 7-9-10  
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 9-9-10  
    αχ βρε sitronella για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από antigonh, 28-12-10  
    χθες το εκανα πρωτη φορα και εγινε τελειο και πολυ ευκολο!
    #
    Σχόλιο από elivez, 2-3-11  
    poly wraio kai eykolo !!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 31-5-11  
    Αγαπημενο γλυκακι απο τα παιδικα μας χρονια!!!!!Ευχαριστουμε που ανεβασες την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από aggelina, 10-6-11  
    ακριβως οπως το εκανε η γιαγια μου ευχαριστω που μου το θυμισες
    #
    Σχόλιο από dcroula, 31-7-11  
    Το αγαπημένο γλυκάκι του άντρα μου, ίσα που πρόλαβε να παγώσει, χαχαχα
    Αυγό δεν έβαλα, την επόμενη φορά θα μειώσω όπωσδήποτε την ποσότητα της ζάχαρης άχνης περίπου στο μισό.
    Έριξα μέσα στο μίγμα χοντροκομμένα καρύδια κι απο πάνω πασπάλισα με ινδική καρύδα.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 6-1-12  
    μπορουμε να παστεριωσουμε και να βαλουμε μεσα καλυτερα κροκο αυγου
    #
    Σχόλιο από demoyla, 14-4-12  
    μολις το εκανα!!!και βγηκε φανταστικο μονο που δεν εβαλα αυγο !!!μπραβο σου πολυ ομορφο το γλυκο σου!!!να σαι καλα!!!!
    #
    Σχόλιο από sokolatenia, 28-4-12  
    #
    Σχόλιο από lianaki, 20-5-12  
    Κλασική και υπέροχη, γεμάτη αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια!!!
    #
    Σχόλιο από lilium, 24-6-12  
    eyxaristoyme poly oraio k eyxolo
    #
    Σχόλιο από maroulitsa, 28-8-12  
    τελειος!!!!!!να σαι καλα σιτρονελα μου!!!!ο μικρος τον τσακισε αμεσως!!!
    #
    Σχόλιο από aris123aris, 2-10-12  
    Έβαλα 4 κουταλιές κακάο και έτριψα στο μούλτι αμυγδαλόψυχα και καρύδια και τα προσέθεσα στο μίγμα. Τόσο νόστιμο και εύκολο! Πόσα μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nikolas, 4-2-09  
    ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ
    ΠΩς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΣΑΙΚΟ ΜΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΚΑΚΑΟ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-2-09  
    nicolas το κακάο είναι και λίγο προσωπικό γούστο. Μπορείς να το αυξήσεις εάν σου φανεί λίγο.
    #
    Σχόλιο από wildrose, 17-11-09  
    einai aparaitito to koniak?kai ama den exoume zaxari axni para mono kanoniki?exei diafora sti geysi?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-11-09  
    Το κονιάκ δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με ό,τι ποτό σου αρέσει ή και να μη το βάλεις καθόλου. Αλλά η άποψή μου ειναι πως λίγο ποτό δίνει άλλη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.
    Όσο για τη ζάχαρη, αν βάλεις κανονική θα σου κριτσανίζει στο στόμα μια που εδώ δεν λιώνουν τα υλικά, απλώς ανακατεύονται.
    #
    Σχόλιο από MsSiliakii, 29-12-09  
    Apo ta agaphmena mu glyka :)poly wrea syntagh mpravo !... na rothso kati ? thelo na to ftiakso shmera alla posh ora to afhno sto psigeio gia na pagosei ??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-12-09  
    Θέλει αρκετή ώρα στο ψυγείο. Για πιο γρήγορα βάλτο στην κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 9-9-10  
    2 ερωτησούλες: 1/2 βιτάμ στα πόσα γραμμάρια δηλαδή?
    και αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε ζάχαρη κ αυγό, πόσο ζαχαρούχο γάλα θα βάλουμε? 1 ? (παρακαλώ μια γρήγορη απάντηση)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-9-10  
    Μισό βιτάμ είναι 125γρ. Όσο για το ζαχαρούχο δεν γνωρίζω να σου απαντήσω...
    #
    Σχόλιο από dr pepper, 17-8-11  
    Ama to kaneis me kouvertoura prepei na valeis ligoteri zaxari
    #
    Σχόλιο από nikolina.78, 1-9-11  
    πολυ ωραιο... μονο που δεν εβαλα αβγο... την επομενη φορα θα βαλω ζαχαρουχο, αλλα ποσο?
    #
    Σχόλιο από frr, 5-1-12  
    egw to ftiaxnw pista stin sidagi kai exw panta to idio provlima.enw stin gefsi einai teleio, i axni ginete san kristaliki kai kratsanizei!den kserw pws na to apofigw afto.mia fora eliwsa to voutiro kai mesa ekei tin axni kai diorthothike alla to eixa dio meres sto psigio kai ligo stin katapsiksi kai den epikse pote edelws.an mporei kapoios na mou apadisei! :) efxaristw poli,padws stin gefsi einai teleio!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-1-12  
    Nikolina δεν ξέρω να σου απαντήσω για το ζαχαρούχο. Μπορείς να κοιτάξεις αντίστοιχες συνταγές για μωσαϊκό που έχουμε στο σάιτ και βάζουν ζαχαρούχο για να δεις.
    frr δεν ξέρω γιατί σου κριτσανίζει η άχνη. Ίσα ίσα που βάζουμε άχνη ακριβώς για να μην κριτσανίσει. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να σου προτείνω να την κοσκινίσεις πρώτα. Επίσης, ακόμα και αν λιώσεις τα υλικά, κανονικά θα έπρεπε να σου πήξει μετά, εκτός και αν χρησιμοποιείς μαργαρίνη σοφτ που γενικώς δεν σφίγγει.
    #
    Σχόλιο από chocomama, 19-5-12  
    Θελω να χρησιμοποιησω αυτη τη συνταγη αλλα αντι για κορμο να το κανω τρουφακια.Αν κανω σκονη τα μπισκοτα και δεν προσθεσω αυγο,θα μου πηξει για να μπορεσω να τα πλασω?Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-5-12  
    Πιστεύω πως δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από krn, 26-6-14  
    καλησπερα! αν το βαλω σε φορμα (για να γινει σαν τουρτα οπως στη φωτο) θα πρεπει να βαλω λαδοκολλα πρωτα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-6-14  
    Ναι θα πρέπει να βάλεις λαδόκολα ώστε να σου βγει από τη φόρμα εύκολα. Θα πρέπει να τα πιέσεις καλά τα μπισκότα σου γιατί όπως είναι ακανόνιστα μένουν πολλά κενά. Επίσης θα πρέπει να φτιάξεις πολλαπλάσια δόση (εγώ να φανταστείς έκανα 4 δόσεις για τη φόρμα αυτή - είναι 20εκ πλάτος αλλά πολύ ψηλή). Στο τέλος και πάλι είχε κενά, αλλά έφτιαξα μια γκανάς και το κάλυψα από πάνω και έγινε σούπερ.

    9 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ, 1-1-05  
    Γίνεται επίσης ωραίο αν προσθέσεις και καρύδια χοντροκομμένα.
    #
    Σχόλιο από melokipos, 6-2-07  
    και επειδη ως συνηθως μου αρεσει να προχωραω ενα βημα πιο κατω,την ωρα που ειναι ετοιμο το ρολο σας περαστε το με μια επικαλυψη μαυρης η λευκης τρουφας και πριν το σερβιρισμα ραντιστε το με ελαχιστο λικερ parfait d'amoyr!!!
    #
    Σχόλιο από Kyveli, 13-6-08  
    Αντί για αυγό και ζάχαρη μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ζαχαρούχο γάλα και έτσι αποφεύγουμε το ωμό αυγό.
    Επίσης αυτή η εκδοχή με το τρύπημα στη μέση και το παγωτό φαίνεται παρα πολύ καλή! μιαμ μιαμ...
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 8-9-08  
    Αυτο το γλυκο όσες φορές και να το έχω φτιάξει εξαφανίζεται!!!!!! Εγώ σπάω τα μπισκότα στα 4 και τα βράχω με λίγο γάλα φρέσκο. Επίσης στο αλουμινόχαρτο πριν το βάλω ρίχνω λίγη τρούφα και έτσι δεν κολλάει και απο κάτω. Τέλος το καλύπτω όλο κι απο πάνω με τρούφα και μετά το παγώνω στην κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από Aretiy, 6-5-09  
    sitronela απλα εξαιρετικο!! το εφτιαξα για να ειμαι ειλικρινης με ζαχαρουχο γιατι φοβηθηκα το ωμο αυγο και βγηκε θεικο. ο γιος μου (8) που ειναι πολυ δυσκολος ξετρελαθηκε. το ειχα ακουσει εδω και χρονια φυσικα αλλα δεν το ειχα φτιαξει ποτε γιατι ειμαι τελειως ασχετη με την ζαχαροπλαστικη και τελικα ειναι πανευκολο!! θα το φτιαχνω πολυ συχνα απο εδω και περα. ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από korina_77777, 25-6-09  
    παιδια δοκιμαστε αντι για κονιακ να βαλετε λιγο νες καφε διαλθμενο σε νερο.. ετσι το εκανε η μαμα μοθ απο παλια κ ειναι τελειο!
    #
    Σχόλιο από Μ-Τ, 5-1-11  
    ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ.ΤΡΙΒΩ ΔΥΟ ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΙ-ΜΠΕΡ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΕΝΑ ΒΙΤΑΜ Κ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΕΝΤΑ. ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΑΛΛΑ ΜΑΖΙ. ΠΛΑΘΩ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ Κ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.
    #
    Σχόλιο από salvatricia, 28-3-11  
    θαυμασια με την μονη διαφορα οτι εγω δεν εβαλα το αυγο.!!!!
    #
    Σχόλιο από stelakr13, 14-4-11  
    μια δικη μου ιδεα ειναι αντι για κακαο να δοκιμασετε με σκονη σοκολατας ποθ ειναι πιο γλυκια (οχι τοσο πικρο οσο ειναι το κακαο)! το εχω δοκιμασει ετσι και ειναι καλυτερο!! (για τ δικα μου γουστα):))

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Άλλα γλυκά
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της Lillium
    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Σαλάμι-τρουφακια-σοκολατάκια
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ!!!!
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της theodkat
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της fotini68