Μοσχαράκι αλα κρεμ

Bαθμολογία: 3.9
       
 
10 ψήφοι
MARA!, 12.11.06

Περιγραφή

Μοσχαρακι με κρεμα γαλακτος και μανιταρια.

Μοσχαράκι αλα κρεμ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλα μοσχαρακι χωρις κοκκαλα
  • 1 κονσερβα 400gr μανιταρια τεμαχισμενα
  • 2 κρεμμυδια
  • 2 σκελιδες σκορδο
  • 1 μικρο ποτηρι ρετσινα ή λευκο κρασι
  • 1 κρεμα γαλακτος 300gr
  • λεμονι και ελαιολαδο
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία: Μοσχάρι
    Μέθοδος: Κατσαρόλας
    Κόστος:
    (0 ψήφοι)
    Βαθμός δυσκολίας:
    (0 ψήφοι)
    Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
    Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

    Πώς το κάνουμε:

    1. Βραζουμε το ψιλοκομμενο και αλατισμενο κρεας σε 1 τσουκαλι ενω σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε στο ελαιολαδο τα κρεμμυδια το σκορδο και ριχνουμε τα μανιταρια (χωρις ζουμι κονσερβας).
    2. Σβηνουμε με ρετσινα. Προσθετουμε λεμονι και αλατοπιπερο.
    3. Τωρα παιρνουμε το ζουμι απο το κρεας 2 ποτηρια και τα ριχνουμε στην κατσαρολα μας μαζι με την κρεμα γαλακτος. Αφου δεσει η σαλτσα εχουμε τελειωσει.
    4. Βαζουμε το κρεας σε μια πιατελα χωρις τα υγρα του και περιχυνουμε με την σαλτσα.

    Σχετικές συνταγές

      13 Όλα

      #
      Σχόλιο από MARA!, 12-11-06  
      Πολυ νοστιμο φαγητο αλλα βαρυ.
      #
      Σχόλιο από dustoff, 31-3-08  
      #
      Σχόλιο από dustoff, 31-3-08  
      Τα βαριά είναι συνήθως τα πιο νόστιμα... δυστυχώς!
      #
      Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-6-08  
      Δεν το βρίκα βαρύ (ίσως το στομάχι μου να είναι γουρουνίσιο)το βρίκα υπέροχο,το έφτιαξα χθες και το ευχαριστήθηκε και ο άντρας μου που δεν τρώει μοσχάρι με τίποτα !
      #
      Σχόλιο από marouli, 8-7-08  
      Αριστούργημα! Οντας η χειρότερη μαγείρισσα στην Αττική (...), άφησα τις ελπίδες μου πάνω σας, για την δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσω λόγω ασθένειας - μοσχάρι κάθε μέρα μεσημέρι βράδυ για 2 μήνες (σίδηρος=0). Εκανα αρχή με αυτή την συνταγή - ουάου...
      #
      Σχόλιο από BANAMAGEIRIKH, 29-9-08  
      Καλή συνταγή.Εγώ για να αυξήσω και να πήξω τη σάλτσα πρόσθεσα περισσότερο ζωμό από το βραστό και για να την πήξω έβαλα νισιστέ.
      #
      Σχόλιο από MARA!, 29-9-08  
      Κατι που κανω τωρα τελευταια ειναι στο τελος να βαλω το μοσχαρακι μεσα στη σαλτσα με τα μανιταρια,για 5-10 λεπτα!Η σαλτσα το μαλακωνει περισσοτερο ετσι!
      #
      Σχόλιο από Billie, 23-1-09  
      Το μαγείρεψα στα γενέθλια της κόρης μου και άρεσε πάρα πολύ σε όλους!!!Και γω χρησιμοποίησα παραπάνω ζουμάκι από το κρέας και έβαλα ελάχιστο κορν φλάουρ.Τέλεια συνταγή!!
      #
      Σχόλιο από cpapad, 29-8-10  
      Πολύ νόστιμο, αν και η συνταγή έχει πολλές ελλείψεις. πχ. πόση ώρα να βράσει το κρέας , άλλα μπαχάρια εκτός από πιπέρι?
      #
      Σχόλιο από MARA!, 31-8-10  
      Δεν έγραψα πόση ώρα χρειάζεται να βράσει το κρέας γιατί μπορεί να σου πάρει αρκετή ώρα...περίπου 2:00 2:30 ή 3:00..αναλόγως το κομμάτι του κρέατος που θα βράσεις.Μπαχαρικά δεν χρειάζεται άλλα,αν ήθελε θα τα έγραφα.
      #
      Σχόλιο από tolan, 18-11-11  
      #
      Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 12-12-11  
      Ωραία συνταγή ειδικά αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα.
      #
      Σχόλιο από papoys, 29-12-13  
      Με λίγα λόγια.Απλή λιτή εύκολη

      13 Σχόλια

      #
      Σχόλιο από MARA!, 12-11-06  
      Πολυ νοστιμο φαγητο αλλα βαρυ.
      #
      Σχόλιο από dustoff, 31-3-08  
      #
      Σχόλιο από dustoff, 31-3-08  
      Τα βαριά είναι συνήθως τα πιο νόστιμα... δυστυχώς!
      #
      Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-6-08  
      Δεν το βρίκα βαρύ (ίσως το στομάχι μου να είναι γουρουνίσιο)το βρίκα υπέροχο,το έφτιαξα χθες και το ευχαριστήθηκε και ο άντρας μου που δεν τρώει μοσχάρι με τίποτα !
      #
      Σχόλιο από marouli, 8-7-08  
      Αριστούργημα! Οντας η χειρότερη μαγείρισσα στην Αττική (...), άφησα τις ελπίδες μου πάνω σας, για την δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσω λόγω ασθένειας - μοσχάρι κάθε μέρα μεσημέρι βράδυ για 2 μήνες (σίδηρος=0). Εκανα αρχή με αυτή την συνταγή - ουάου...
      #
      Σχόλιο από BANAMAGEIRIKH, 29-9-08  
      Καλή συνταγή.Εγώ για να αυξήσω και να πήξω τη σάλτσα πρόσθεσα περισσότερο ζωμό από το βραστό και για να την πήξω έβαλα νισιστέ.
      #
      Σχόλιο από MARA!, 29-9-08  
      Κατι που κανω τωρα τελευταια ειναι στο τελος να βαλω το μοσχαρακι μεσα στη σαλτσα με τα μανιταρια,για 5-10 λεπτα!Η σαλτσα το μαλακωνει περισσοτερο ετσι!
      #
      Σχόλιο από Billie, 23-1-09  
      Το μαγείρεψα στα γενέθλια της κόρης μου και άρεσε πάρα πολύ σε όλους!!!Και γω χρησιμοποίησα παραπάνω ζουμάκι από το κρέας και έβαλα ελάχιστο κορν φλάουρ.Τέλεια συνταγή!!
      #
      Σχόλιο από cpapad, 29-8-10  
      Πολύ νόστιμο, αν και η συνταγή έχει πολλές ελλείψεις. πχ. πόση ώρα να βράσει το κρέας , άλλα μπαχάρια εκτός από πιπέρι?
      #
      Σχόλιο από MARA!, 31-8-10  
      Δεν έγραψα πόση ώρα χρειάζεται να βράσει το κρέας γιατί μπορεί να σου πάρει αρκετή ώρα...περίπου 2:00 2:30 ή 3:00..αναλόγως το κομμάτι του κρέατος που θα βράσεις.Μπαχαρικά δεν χρειάζεται άλλα,αν ήθελε θα τα έγραφα.
      #
      Σχόλιο από tolan, 18-11-11  
      #
      Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 12-12-11  
      Ωραία συνταγή ειδικά αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα.
      #
      Σχόλιο από papoys, 29-12-13  
      Με λίγα λόγια.Απλή λιτή εύκολη

      0 Ερωτήσεις

      0 Παραλλαγές

      Άλλες φωτογραφίες

      Σχετικά άρθρα

      Τα κομμάτια του μοσχαριού
      Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...

      Τη συνταγή προτείνουν:

      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της peteinitsa
      Κρεατικά
      Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
      κυριως
      Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της katenick
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
      Μοσχαράκι
      Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της murto