κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι φρικασέ
Mary Kat
Mary Kat @cook_8450340
,Ελλάδα

Με μπόλικο ζουμάκι για να βουτάς πολλές φέτες ψωμί

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα - βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
3 άτομα
  1. 1/2 κιλό μοσχάρι άπαχο
  2. 2 μεγάλα μαρούλια όχι σγουρά
  3. λίγο λάδι
  4. 1/2 ματσάκι άνηθο
  5. 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  6. 1 ποτήρι νερό
  7. αλάτι πιπέρι
  8. 1 αβγό & χυμό απο ένα λεμόνι (αβγολέμονο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζω στη χύτρα το μοσχάρι να ροδίσει.

  2. 2

    Προσθέτω το κρεμμυδάκι να τσιγαριστεί και αυτό.

  3. 3

    Βάζω τον άνηθο και τα μαρούλια κομμένα στα 3. Αλατοπιπερώνω. Προσθέτω 1 ποτήρι νερό και κλείνω την χύτρα. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου από την στιγμή που θα αρχίσει να βγαίνει ο αέρας.

  4. 4

    Μετά προσθέτω το αβγολέμονο και σερβίρω με μπόλικο ζουμί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

whiskmistress
whiskmistress @cook_8463390
Εμένα σήμερα μου έκατσαν ζαρζαβατικά, κρέας, αυγά και λεμόνια από το χωριό, σαφώς ολόφρεσκα. Σούπερ θα γίνει, μας έχει σπάσει η μύτη!\nΗ μόνη παραλλαγή που έχω να σου προτείνω, είναι 2 κουταλάκια μαντζουράνα (ξερή, ή διπλάσια ποσότητα φρέσκιας). Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!

Από

Mary Kat
Mary Kat @cook_8450340
στις
,Ελλάδα
https://www.facebook.com/MaryKatGr/ να αφήνουμε ότι μας βαραίνει για να μπορεί η καρδιά μας να πετά
Δες περισσότερα