Μοσχαράκι γιαουρτλού με σπανάκι
Μοσχαράκι (ή όποιο άλλο κρέας προτιμάτε) γιαουρτλού με σπανάκι. Πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή και πανεύκολη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ρύζι γίνεται πολύ νοστιμότερο όταν πάρει περισσότερες βράσεις από το να βάλουμε τον ζωμό μια και καλή. Το σκόρδο που έχει μείνει από το σκορδόλαδο μπορούμε να το βάλουμε στο κρέας όταν το μαγειρεύουμε για περισσότερη νοστιμιά. Προτιμήστε να κάνετε πρώτα το σπανάκι γιατί σερβίρετε κρύο στο πιάτο. Σερβίρετε το πιάτο ωραίο τοποθετώντας το σπανάκι σε κυκλική μορφή με μια τρύπα στην μέση βάζοντας εκεί το ρύζι. Περιχύνετε με τους κύβους κρέατος και το ζουμί τους… και καλή όρεξη!
Υλικά
-
500 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε κύβους (προτιμήστε σπάλα)
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
1 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
-
Αλατοπίπερο
-
Σάλτσα τομάτας
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
Ελάχιστο αλεύρι
-
1/4 ποτηράκι κόκκινο κρασί
-
Για το σπανάκι
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι
-
500 γρ. σπανάκι
-
Λίγο σκορδόλαδο (=1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο με ελαιόλαδο)
-
Αλατοπίπερο
-
Για το ρύζι
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
1 κύβο ζωμό κότας
-
1 κούπα ρύζι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε τους κύβους κρέατος και τους αλευρώνουμε ελαφρώς. Έπειτα τους τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και μόλις ροδοκοκκινίσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και την σάλτσα τομάτας, λίγο νερό, το μοσχοκάρυδο, και το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει.
-
2
Τσιγαρίζουμε το σπανάκι σε σκορδόλαδο για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Το αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και να πάει παντού.
-
3
Για το ρύζι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ρύζι. Το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το ζωμό κότας ανά διαστήματα έτσι ώστε μετά από πολλές βράσεις το ρύζι να είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)