κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι γιαχνί
λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
,Ελλαδα

Αυτό το φαγάκι συνήθιζε να το φτιάχνει για να μας ευχαριστήσει, η γιαγιάκα μου στη Μακεδονία. Το σερβίριζε πάντα σε βαθύ πιάτο, με μπόλικη σάλτα και ήταν για εμάς εκείνα τα χρόνια της αθωότητας το εθνικό μας φαγητό, όπως το χαρακτηρίζαμε με τις αδελφές μου….

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι πατάτες μπορούν να προστεθούν στο κρέας χωρίς να τις έχουμε τηγανίσει πιο πριν, θα είναι πιο ελαφρύ, αλλά λιγότερο γευστικό

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

81 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε μερίδες
  2. 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδώνάτες
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  4. 1/2 του ποτηριού κόκκινο κρασί
  5. 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας ( κατά προτίμηση πελτέ αραιωμένο)
  6. 3/4 του ποτηριού παρθένο ελαιόλαδο
  7. 2 δαφνόφυλλα
  8. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Σιγοβράζουμε για ¾ της ώρας.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε περάσει από το τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.Προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε ελαφρά φροντίζοντας να έχει παραμείνει αρκετή σάλτσα, γιατί η πατάτα απορροφά πολύ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε χλιαρό νερό και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά.

  4. 4

    Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε 10-15 λεπτά εκτός εστίας με μισάνοιχτο καπάκι, να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε. Πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι η κάθε μερίδα.

  5. 5

    Συνοδεύουμε με τυρί φέτα, άσπρο ψωμάκι, λαχανοσαλάτα, και κόκκινο κρασί. Καλή επιτυχία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

savefico
savefico @cook_8466292
Πολύ ωραίο, αν και η ρίγανη νομίζω δεν του ταίριαξε... Θα το προτιμήσω με λίγη κανέλλα και γαρίφαλλο την επόμενη... Ευχαριστώ!

Από

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
στις
,Ελλαδα