Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας

Bαθμολογία: 4.5
       
 
10 ψήφοι
sirilo, 06.05.08

Περιγραφή

Είναι ένα νοστιμότατο φαγητό με βελούδινο πουρέ μελιτζάνας!

Μοσχαράκι  κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας

Τι χρειαζόμαστε:

  • αλάτι, πιπέρι
  • μαλακή γραβιέρα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Περιέχει: Τυριά , Μελιτζάνες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμαζουμε το κρεας κοκκινιστο οπως το φτιαχνουμε συνηθως, μονο που προσθετουμε ενα κρεμυδι περισσοτερο στο σωταρισμα.
  2. Προσθετουμε 3-4 κοκκους μπαχαρι και 5-6 κοκκους πιπερι στο βρασιμο.
  3. Ψηνουμε τις μελιτζανες στο φουρνο και τις κανουμε πουρε.
  4. Ετοιμαζουμε 2 κουπες αραιη μπεσαμελα, ριχνουμε αλατι-πιπερι και τον πουρε μελιτζανας.
  5. Ανακατευουμε για 5-6 λεπτα επανω σε μετρια φωτια.
  6. Σβηνουμε τη φωτια, ριχνουμε και ανακατευουμε τα τριμμενα τυρια (διαφορες μαλακιες γραβιερες τριμμενες) να λιωσουν και να ενωθουν με το μειγμα.
  7. Σερβιρουμε τον πουρε μελιτζανας ζεστο, περιχυμενο με την σαλτσα του κοκκινιστου και το κρεας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελουμε βαζουμε στη μπεσαμελ και λιγο μοσχοκαρυδο. Ο πουρες αυτος, ειναι γι αυτους που δεν τους αρεσει και πολυ η εντονη γευση της μελιτζανας.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ετοιμάστε την μπεσαμέλ με αλεύρι χωρίς γλουτένη και χρησιμοποιήστε γραβιέρα ελεγμένη.

Σχετικές συνταγές

    29 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Vassiliki, 8-5-08  
    Συγνώμη αλλά επειδή ειμαι λίγο άσχετη (νέα στην κουζίνα), τις μελιτζάνες για να τις ψήσω τι κάνω? Τις κόβω στη μέση? Βάζω κάτι απο πάνω? Τις ψήνω στο φούρνο πόση ώρα περίπου?
    #
    Σχόλιο από stelinachald, 8-5-08  
    Εγώ βάζω σε ένα ταψάκι τις μελιτζάνες με λίγο νεράκι(ίσα που να καλύπτει τον πάτο)και ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 στον αέρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά (περίπου 45',ανάλογα και με το μέγεθος της μελιτζάνας βέβαια).
    #
    Σχόλιο από stelinachald, 8-5-08  
    Α,Βασιλική ξέχασα να σου πω ότι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο πάνω από κάθε μία μελιτζάνα και φυσικά η μελιτζάνα ολόκληρη!
    #
    Σχόλιο από Vassiliki, 8-5-08  
    Ευχαριστω πάρα πολύ για τη βοήθεια!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 8-5-08  
    Eγω τυλιγω τις μελιτζανες σε αλουμινοχαρτο
    και τις βαζω στη σχαρα του φουρνου,μεχρι να μαλακωσουν μεχρι μεσα.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 10-5-08  
    A ,ρε συριλο .Προσκυνω το θεεικο χουνκιαρ μπεγεντι σου .Μονο που το διαβασα ηρθαν μυρωδιες στο μυαλο μου .
    #
    Σχόλιο από sirilo, 10-5-08  
    Nτινακι σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
    Οτι μπορουμε κανουμε.
    Πιστευω οτι τα καλα πραγματα δεν πρεπει να τα κραταμε για τον εαυτο μας,αλλα να τα μοιραζομαστε.
    #
    Σχόλιο από Runi, 17-5-08  
    Δεν την έχω φτιάξει ακόμη αλλά πιστεύω θα είναι πολύ καλή. Μου θυμίζει ένα πιάτο που είχα φάει σ'ένα πολίτικο εστιατόριο στην Κηφισιά.Μόλις την φτιάξω θα σε βαθμολογήσω.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 10-9-08  
    βασικά ποια είναι η αναλογία μελιτζάνα-μπεσαμελ? Γιατί λέει 2 μπεσαμελ, μελιτζάνα όμως δεν λέει πουθενά την ποσότητα.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 10-9-08  
    Εγώ για 1 κιλό κρέας χρησιμποποιώ 7-8 μελιτζάνες φλάσκες. Τις οποίες αναμειγνύω με την μπεσαμέλ αφου τις λιώσω στο μιξεράκι.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 11-9-08  
    Για να είμαι ειλικρινείς το φάγαμε έξω σε πήλινο και γι αυτό το έβαλα σε πήλινα ατομικά στο φούρνο με λίγο κασερακι από πάνω. Ήταν φανταστικό. Φιλενάδα φοβερή η συνταγή σου, σε προκαλώ να τη βάλεις στο φούρνο!!!!! χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 31-1-10  
    Πολύ ωραίο φαγητό, το έκανα περίπου έτσι με κάποιες μικροδιαφορές που είχα βρει από άλλες πηγές. Πάντως οι δικοί μου το ευχαριστήθηκαν πολύ και αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση. Ακόμα και η αδερφή μου έφαγε που απεχθάνεται τη μελιτζάνα. Δεν έβαλα όμως τα τυριά. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 31-1-10  
    Ρηνιω μου,χαιρομαι που σας αρεσε,κι εγω μ΄αυτο το φαγητο ξεγελαω τον γιο μου που δεν τρωει τις μελιτζανες.
    Του λεω πως ειναι πουρες με το ζουμακι απο το κρεας.χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από maria24, 31-5-10  
    θεικη συνταγη.Την ειχα δει στην Μενεγακη και την εκανα την επομενη μερα!ειδικα ο πουρες ειναι απιστευτος!Οι μελιτζανες αν ψηθουν σε φωτια απο ξυλα γινονται ακομα πιο νοστιμες και παιρνουν μια μυρωδια καπνιστου!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 31-5-10  
    maria24 χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη.
    Οσο για τις μελιτζανες ψημενες στα καρβουνα,δεν το συζηταμε.
    Αλλη θεϊκη γευση.
    Αρκει να εχεις τα καρβουνα οταν τα χρειαζεσαι.
    Σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από nancy88, 7-10-10  
    φανταστικη συνταγη! εγω τις μελιτζανες τις ψηνω μεσα στα καρβουνα και εχουν μια απιστευτη μυρωδια καπνιστου!δοκιμαστε το και ετσι!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 10-10-10  
    nancy88 μου σ¨ευχαριστω για τα καλα σου λογια,και ευχαριστω επισης και για τα πιρουνακια.
    Οσο για τις καπνιστες μελιτζανες εχεις απολυτο δικιο,γινετε τελειο στην γευση,αλλα και στο αρωμα.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 31-10-10  
    Επειδή δεν αναφέρονταν πουθενά η αναλογία μελιτζάνας με τα 2 φλυτζάνια πουρέ έβαλα 3 μελιτζάνες μέτριες αλλά μάλλον του έπεσαν λίγες γιατί ήταν πολύ πιο έντονη η γεύση της μπεσαμέλ έτσι πρέπει να είναι;Πάρα πολύ ωραίο αλλά θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να διευκρινίσετε την αναλογία.Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 4-11-10  
    Αγαπητή Sirilo, το φαγητό που μας περιγράφεις, είναι προφανώς εμπνευσμένο απ' την πολίτικη συνταγή χουνκιάρ μπεγεντύ, η οποία όμως δεν συνιστά απλά, κοκκινιστό κρέας όπως το φτιάχνουμε συνήθως, αλλά μοσχαράκι κομμένο σε κομματάκια για τας κεμπάπ και μαγειρεμένο διαφορετικά(υπάρχει αντίστοιχη συνταγή στο site+παραλλαγή μου από κάτω) και ο πουρές μελιτζάνας, πάλι φτιαγμένος λίγο διαφορετικά! Παρ' όλα αυτά και έτσι όπως το περιγράφεις, φαντάζομαι θα βγαίνει ένα νοστιμότατο πιάτο, ούτως ή άλλως δεν το ονομάζεις χουνκιάρ!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 4-11-10  
    Αγαπητη ATHENS_SM το φαγητο αυτο το εκανα πριν πολλα χρονια,εντελως τυχαια χωρις να ξερω τοτε (πριν 20 χρονια) το ονομα του
    χουνκιάρ μπεγεντύ,για τον τοτε 4 ετων γιο μου,24 ετων σημερα,επειδη δεν ετρωγε,και ακομη δεν τρωει μελιτζανες.
    Και για να τον ξεγελασω,οτι και καλα δεν ειναι με μελιτζανες το φαγητο,εγω απλα τις πατησα με το πιρουνι για να μην τις βλεπει ολοκληρες,και οταν ειδε το φαγητο,μου λεει με τι ειναι το κρεατακι?με κρεμουλα?
    και τοτε του εριξα μια δυο κουταλιες μπεσαμελ,που ειχα για να κανω παστιτσιο,για την αλλη μερα,φοβουμενη μηπως και καταλαβει την γευση της μελιτζανας.
    Αυτο ηταν ολο,και το χουνκιάρ μπεγεντύ το πρωτο- ακουσα εδω μεσα στο σάιτ.
    Γιαυτο και το βρισκεις διαφορετικο απο το γνησιο χουνκιαρ μπεγεντυ.
    Αλλα τελικα το φτιαχνω απο τοτε το φαγητο αυτο,γιατι με (κρεμουλα)αρεσε και σε μας,αλλα και σε πολους ακομη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Vassiliki, 8-5-08  
    Συγνώμη αλλά επειδή ειμαι λίγο άσχετη (νέα στην κουζίνα), τις μελιτζάνες για να τις ψήσω τι κάνω? Τις κόβω στη μέση? Βάζω κάτι απο πάνω? Τις ψήνω στο φούρνο πόση ώρα περίπου?
    #
    Σχόλιο από stelinachald, 8-5-08  
    Εγώ βάζω σε ένα ταψάκι τις μελιτζάνες με λίγο νεράκι(ίσα που να καλύπτει τον πάτο)και ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 στον αέρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά (περίπου 45',ανάλογα και με το μέγεθος της μελιτζάνας βέβαια).
    #
    Σχόλιο από stelinachald, 8-5-08  
    Α,Βασιλική ξέχασα να σου πω ότι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο πάνω από κάθε μία μελιτζάνα και φυσικά η μελιτζάνα ολόκληρη!
    #
    Σχόλιο από Vassiliki, 8-5-08  
    Ευχαριστω πάρα πολύ για τη βοήθεια!!!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 8-5-08  
    Eγω τυλιγω τις μελιτζανες σε αλουμινοχαρτο
    και τις βαζω στη σχαρα του φουρνου,μεχρι να μαλακωσουν μεχρι μεσα.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 10-5-08  
    A ,ρε συριλο .Προσκυνω το θεεικο χουνκιαρ μπεγεντι σου .Μονο που το διαβασα ηρθαν μυρωδιες στο μυαλο μου .
    #
    Σχόλιο από sirilo, 10-5-08  
    Nτινακι σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
    Οτι μπορουμε κανουμε.
    Πιστευω οτι τα καλα πραγματα δεν πρεπει να τα κραταμε για τον εαυτο μας,αλλα να τα μοιραζομαστε.
    #
    Σχόλιο από Runi, 17-5-08  
    Δεν την έχω φτιάξει ακόμη αλλά πιστεύω θα είναι πολύ καλή. Μου θυμίζει ένα πιάτο που είχα φάει σ'ένα πολίτικο εστιατόριο στην Κηφισιά.Μόλις την φτιάξω θα σε βαθμολογήσω.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 10-9-08  
    βασικά ποια είναι η αναλογία μελιτζάνα-μπεσαμελ? Γιατί λέει 2 μπεσαμελ, μελιτζάνα όμως δεν λέει πουθενά την ποσότητα.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 10-9-08  
    Εγώ για 1 κιλό κρέας χρησιμποποιώ 7-8 μελιτζάνες φλάσκες. Τις οποίες αναμειγνύω με την μπεσαμέλ αφου τις λιώσω στο μιξεράκι.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 11-9-08  
    Για να είμαι ειλικρινείς το φάγαμε έξω σε πήλινο και γι αυτό το έβαλα σε πήλινα ατομικά στο φούρνο με λίγο κασερακι από πάνω. Ήταν φανταστικό. Φιλενάδα φοβερή η συνταγή σου, σε προκαλώ να τη βάλεις στο φούρνο!!!!! χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 31-1-10  
    Πολύ ωραίο φαγητό, το έκανα περίπου έτσι με κάποιες μικροδιαφορές που είχα βρει από άλλες πηγές. Πάντως οι δικοί μου το ευχαριστήθηκαν πολύ και αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση. Ακόμα και η αδερφή μου έφαγε που απεχθάνεται τη μελιτζάνα. Δεν έβαλα όμως τα τυριά. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 31-1-10  
    Ρηνιω μου,χαιρομαι που σας αρεσε,κι εγω μ΄αυτο το φαγητο ξεγελαω τον γιο μου που δεν τρωει τις μελιτζανες.
    Του λεω πως ειναι πουρες με το ζουμακι απο το κρεας.χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από maria24, 31-5-10  
    θεικη συνταγη.Την ειχα δει στην Μενεγακη και την εκανα την επομενη μερα!ειδικα ο πουρες ειναι απιστευτος!Οι μελιτζανες αν ψηθουν σε φωτια απο ξυλα γινονται ακομα πιο νοστιμες και παιρνουν μια μυρωδια καπνιστου!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 31-5-10  
    maria24 χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη.
    Οσο για τις μελιτζανες ψημενες στα καρβουνα,δεν το συζηταμε.
    Αλλη θεϊκη γευση.
    Αρκει να εχεις τα καρβουνα οταν τα χρειαζεσαι.
    Σ'ευχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από nancy88, 7-10-10  
    φανταστικη συνταγη! εγω τις μελιτζανες τις ψηνω μεσα στα καρβουνα και εχουν μια απιστευτη μυρωδια καπνιστου!δοκιμαστε το και ετσι!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 10-10-10  
    nancy88 μου σ¨ευχαριστω για τα καλα σου λογια,και ευχαριστω επισης και για τα πιρουνακια.
    Οσο για τις καπνιστες μελιτζανες εχεις απολυτο δικιο,γινετε τελειο στην γευση,αλλα και στο αρωμα.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 31-10-10  
    Επειδή δεν αναφέρονταν πουθενά η αναλογία μελιτζάνας με τα 2 φλυτζάνια πουρέ έβαλα 3 μελιτζάνες μέτριες αλλά μάλλον του έπεσαν λίγες γιατί ήταν πολύ πιο έντονη η γεύση της μπεσαμέλ έτσι πρέπει να είναι;Πάρα πολύ ωραίο αλλά θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να διευκρινίσετε την αναλογία.Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 4-11-10  
    Αγαπητή Sirilo, το φαγητό που μας περιγράφεις, είναι προφανώς εμπνευσμένο απ' την πολίτικη συνταγή χουνκιάρ μπεγεντύ, η οποία όμως δεν συνιστά απλά, κοκκινιστό κρέας όπως το φτιάχνουμε συνήθως, αλλά μοσχαράκι κομμένο σε κομματάκια για τας κεμπάπ και μαγειρεμένο διαφορετικά(υπάρχει αντίστοιχη συνταγή στο site+παραλλαγή μου από κάτω) και ο πουρές μελιτζάνας, πάλι φτιαγμένος λίγο διαφορετικά! Παρ' όλα αυτά και έτσι όπως το περιγράφεις, φαντάζομαι θα βγαίνει ένα νοστιμότατο πιάτο, ούτως ή άλλως δεν το ονομάζεις χουνκιάρ!
    #
    Σχόλιο από sirilo, 4-11-10  
    Αγαπητη ATHENS_SM το φαγητο αυτο το εκανα πριν πολλα χρονια,εντελως τυχαια χωρις να ξερω τοτε (πριν 20 χρονια) το ονομα του
    χουνκιάρ μπεγεντύ,για τον τοτε 4 ετων γιο μου,24 ετων σημερα,επειδη δεν ετρωγε,και ακομη δεν τρωει μελιτζανες.
    Και για να τον ξεγελασω,οτι και καλα δεν ειναι με μελιτζανες το φαγητο,εγω απλα τις πατησα με το πιρουνι για να μην τις βλεπει ολοκληρες,και οταν ειδε το φαγητο,μου λεει με τι ειναι το κρεατακι?με κρεμουλα?
    και τοτε του εριξα μια δυο κουταλιες μπεσαμελ,που ειχα για να κανω παστιτσιο,για την αλλη μερα,φοβουμενη μηπως και καταλαβει την γευση της μελιτζανας.
    Αυτο ηταν ολο,και το χουνκιάρ μπεγεντύ το πρωτο- ακουσα εδω μεσα στο σάιτ.
    Γιαυτο και το βρισκεις διαφορετικο απο το γνησιο χουνκιαρ μπεγεντυ.
    Αλλα τελικα το φτιαχνω απο τοτε το φαγητο αυτο,γιατι με (κρεμουλα)αρεσε και σε μας,αλλα και σε πολους ακομη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sirilo, 8-10-12  
    tatana μου πρωτα να ζητησω μια συγνωμη για την μεγαλη μου αργοπορια της απαντησης μου,λογω μεγαλης απουσιας μου.
    Χαιρομαι που αρεσε η συνταγουλα μου,και επισης να σ'ευχαριστησω για τα πιρουνακια που μου χαρισες.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...
    Μελιτζάνα: κυρά και αρχόντισσα
    Ας ξανασυστηθούμε: το επιστημονικό της όνομα εί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Moσχαρακια
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Μοσχάρι
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    Αγαπημένες συνταγές 1
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της lemonanthos
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x