Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας
Είναι ένα νοστιμότατο φαγητό με βελούδινο πουρέ μελιτζάνας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελουμε βαζουμε στη μπεσαμελ και λιγο μοσχοκαρυδο. Ο πουρες αυτος, ειναι γι αυτους που δεν τους αρεσει και πολυ η εντονη γευση της μελιτζανας.
Υλικά
-
1 δόση Μοσχαράκι κοκκινιστό
-
3-4 κόκκοι μπαχάρι
-
5-6 κόκκους πιπέρι
-
μελιτζάνες
-
2 φλ. αραιή μπεσαμέλ
-
αλάτι, πιπέρι
-
μαλακή γραβιέρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμαζουμε το κρεας κοκκινιστο οπως το φτιαχνουμε συνηθως, μονο που προσθετουμε ενα κρεμυδι περισσοτερο στο σωταρισμα.
-
2
Προσθετουμε 3-4 κοκκους μπαχαρι και 5-6 κοκκους πιπερι στο βρασιμο.
-
3
Ψηνουμε τις μελιτζανες στο φουρνο και τις κανουμε πουρε.
-
4
Ετοιμαζουμε 2 κουπες αραιη μπεσαμελα, ριχνουμε αλατι-πιπερι και τον πουρε μελιτζανας.
-
5
Ανακατευουμε για 5-6 λεπτα επανω σε μετρια φωτια.
-
6
Σβηνουμε τη φωτια, ριχνουμε και ανακατευουμε τα τριμμενα τυρια (διαφορες μαλακιες γραβιερες τριμμενες) να λιωσουν και να ενωθουν με το μειγμα.
-
7
Σερβιρουμε τον πουρε μελιτζανας ζεστο, περιχυμενο με την σαλτσα του κοκκινιστου και το κρεας.
Σχόλια (27)