κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ταυλάνδης Μπέτυς

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ταυλάνδης Μπέτυς

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
betala
betala @cook_8510049

Για τους λάτρεις των κοκκινιστών, μία συνταγή με μοσχαράκι που η γεύση της ισορροπεί ευχάριστα ανάμεσα στο γλυκό και το πικάντικο. Η σαλτσούλα είναι πάρα πολύ νόστιμη και καλά χυλωμένη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό της συνταγής είναι η ψίχα του κολοκυθιού η οποία λιώνει κατά το βράσιμο και χυλώνει τέλεια τη σάλτσα μας και σε συνδυασμό με την πάπρικα και το μπαχάρι το γευστικό αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Η συνταγή αυτή είναι δικός μου πειραματισμός με ότι υλικά είχα στην κουζίνα μου και απ' ότι φαίνεται το πείραμα πέτυχε.Εύχομαι το ίδιο και σε σας! Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
6 άτομα
  1. 1500-2000 γρ.  μοσχαρίσια ελιά σε μερίδες
  2. 1 καρότο μεγάλο
  3. 1 κολοκύθι μεγάλο
  4. 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
  5. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  6. 2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  7. 2 κουταλιές πολτό ντομάτας
  8. 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  9. Αλάτι,πιπέρι
  10. 1 πρέζα ζάχαρη
  11. 2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα
  12. 3 κόκκους μπαχάρι
  13. 2 κουταλιές σούπας ρίγανη
  14. 1 κουταλιά σούπας μαιντανο
  15. 1 πακέτο ρύζι αρωματικό ταυλάνδης
  16. Παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε κυβάκια.

  2. 2

    Πλένουμε,και καθαρίζουμε το κολοκύθι (αφαιρούμε την πράσινη φλούδα). Κόβουμε την ψίχα του σε κυβάκια.

  3. 3

    Πλένουμε καλά το μοσχάρι.

  4. 4

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα χτυπάμε ελαφρά στο μούλτι. (να μη γίνουν χυλός)

  5. 5

    Σε μία βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  6. 6

    Προσθέτουμε το μοσχάρι και σωτάρουμε καλά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

  7. 7

    Προσθέτουμε το κρασί και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το καρότο και το κολοκύθι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά περίπου.

  8. 8

    Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά εκτός από τον μαιντανό.

  9. 9

    Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό.

  10. 10

    Ρίχνουμε τέλος δύο με τρία ποτηράκια νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας και μαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.

  11. 11

    Λίγο πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε και τον μαιντανό.

  12. 12

    Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα κατά τα 2/3 με αλατισμένο νερό και προσθέτουμε δύο κουταλιές από τη σάλτσα του μοσχαριού. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά περίπου ανακατεύοντας που και που. Σουρώνουμε.

  13. 13

    Στο πιάτο μας βάζουμε ρυζάκι, περιχύνουμε με σάλτσα μοσχαριού, βάζουμε και το μοσχαράκι και από πάνω ρίχνουμε όση παρμεζάνα επιθυμούμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

betala
betala @cook_8510049
στις