Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ταυλάνδης Μπέτυς
Για τους λάτρεις των κοκκινιστών, μία συνταγή με μοσχαράκι που η γεύση της ισορροπεί ευχάριστα ανάμεσα στο γλυκό και το πικάντικο. Η σαλτσούλα είναι πάρα πολύ νόστιμη και καλά χυλωμένη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό της συνταγής είναι η ψίχα του κολοκυθιού η οποία λιώνει κατά το βράσιμο και χυλώνει τέλεια τη σάλτσα μας και σε συνδυασμό με την πάπρικα και το μπαχάρι το γευστικό αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Η συνταγή αυτή είναι δικός μου πειραματισμός με ότι υλικά είχα στην κουζίνα μου και απ' ότι φαίνεται το πείραμα πέτυχε.Εύχομαι το ίδιο και σε σας! Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
1500-2000 γρ. μοσχαρίσια ελιά σε μερίδες
-
1 καρότο μεγάλο
-
1 κολοκύθι μεγάλο
-
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές πολτό ντομάτας
-
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
-
Αλάτι,πιπέρι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα
-
3 κόκκους μπαχάρι
-
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
-
1 κουταλιά σούπας μαιντανο
-
1 πακέτο ρύζι αρωματικό ταυλάνδης
-
Παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε κυβάκια.
-
2
Πλένουμε,και καθαρίζουμε το κολοκύθι (αφαιρούμε την πράσινη φλούδα). Κόβουμε την ψίχα του σε κυβάκια.
-
3
Πλένουμε καλά το μοσχάρι.
-
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα χτυπάμε ελαφρά στο μούλτι. (να μη γίνουν χυλός)
-
5
Σε μία βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
6
Προσθέτουμε το μοσχάρι και σωτάρουμε καλά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
-
7
Προσθέτουμε το κρασί και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το καρότο και το κολοκύθι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά περίπου.
-
8
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά εκτός από τον μαιντανό.
-
9
Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό.
-
10
Ρίχνουμε τέλος δύο με τρία ποτηράκια νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας και μαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.
-
11
Λίγο πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε και τον μαιντανό.
-
12
Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα κατά τα 2/3 με αλατισμένο νερό και προσθέτουμε δύο κουταλιές από τη σάλτσα του μοσχαριού. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά περίπου ανακατεύοντας που και που. Σουρώνουμε.
-
13
Στο πιάτο μας βάζουμε ρυζάκι, περιχύνουμε με σάλτσα μοσχαριού, βάζουμε και το μοσχαράκι και από πάνω ρίχνουμε όση παρμεζάνα επιθυμούμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια