Μοσχαράκι κοκκινιστό σμυρνιώτικο

Bαθμολογία: 5
       
 
23 ψήφοι
Βασιλεία, 18.02.11

Περιγραφή

Όλοι μας γνωρίζουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι που μας μεγάλωσε... Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πάντα κάποια μυστικά για ένα ξεχωριστό μοσχαράκι..ειδικά όταν πρόκειται για μερακλήδικα στομάχια!!
Μοσχαράκι κοκκινιστό σμυρνιώτικο
photo: july88

Συνταγή από:

Βασιλεία

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι (του ουίσκι) κρασί ξηρό (ό,τι επιθυμείτε)
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 κλασικού συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1,5 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 τζούρες βασιλικό αποξηραμένο
  • 2 τζούρες ρίγανη
  • 2 τζούρες θυμάρι
  • 3 τζούρες δεντρολίβανο
  • 5-7 μπαχάρια
  • 3 μεγάλα φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι (του ουίσκι) ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Πρώτα απ' όλα πλένουμε καλά το μοσχάρι μας αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, όσο προτιμά ο καθένας.
Βήμα 2
2) Έπειτα, το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό ίσα να το καλύπτει και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να βράσει με ανοιχτο το καπάκι, έως ότου βγουν οι αφροί στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
Βήμα 3
3) Στη συνέχεια, αδειάζουμε το κρέας μας στο νεροχύτη, το πλένουμε πάλι καλά και το στραγγίζουμε σφίγγοντας το ώστε να μην βγουν υγρά στο τσιγάρισμα. Πλένουμε την κατσαρόλα μας πριν τη χρησιμοποιήσουμε πάλι, αν και οι περισσότεροι απλά ξαφρίζουν το κρέας.
Βήμα 4
4) Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφού κάψει τότε ρίχνουμε το μοσχάρι μας για να τσιγαριστεί. Έτσι εμποδίζουμε τα υγρά του μοσχαριού να βγουν και το κρέας μας γίνεται πιο μαλακό.
Βήμα 5
5) Αφου τσιγαριστεί το κρέας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μας κρεμμυδάκι και όταν ροδίσει, σβήνουμε με κρασί.
Βήμα 6
6) Αφού εξατμιστεί καλά το οινόπνευμα του κρασιου, ρίχνουμε την τριμμένη στον ξύστη ντομάτα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μπαχάρι και τη δάφνη.
Βήμα 7
7) Καλύπτουμε το μοσχάρι μας με νερό ίσα - ίσα και αφού πάρει μια βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βήμα 8
8) Μετά από περίπου μια ωρίτσα και κάτι, και εφόσον το κρέας τσιμπιέται, ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται.
Βήμα 9
9) Συνολικά το φαγητό θέλει περίπου 2 ώρες. Αν η σάλτσα δεν έχει δέσει, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά με μισάνοιχτο καπάκι προσέχοντας πάντα μην πιασει από κάτω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή όρεξη!!!

 Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 18-1-12  
    Λοιπόν έβαλα τα δικά μου μπαχαρικά (κανέλλα, γαρύφαλλα κτλ)αλλά βαθμολογώ τη διαδικασία την οποία την ακολούθησα κατά γράμμα και νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά από το κοκκινιστό που ξέρουμε όλοι, αυτό δηλαδή στο οποίο τσιγαρίζουμε κατευθείαν το κρέας...έγινε ένα κοκκινιστό που έλιωνε στο στόμα, ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από july88, 3-2-12  
    Τέλειο μαμαδίστικο φαγητάκι!!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 13-2-12  
    Πεντανόστιμο, δεν έβαλα δενδρολίβανο γιατί δεν είχα. Την επόμενη φορά όμως δε θα το παραλείψω .
    #
    Σχόλιο από kostas, 13-2-12  
    η γιαγια μου η Πολιτισα εβαζε φρεσκο βουτηρακι και μοσχοβολαγε το σπιτι
    #
    Σχόλιο από stella88, 28-2-12  
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 2-5-12  
    Από τα πιο αρωματικά κοκκινιστά που έχω φτιάξει!!!
    #
    Σχόλιο από Rania_G, 28-5-12  
    Molis to eftiaksa kai einai teleio!!! Exo ena thema sto na petyxaino saltses alla ayti edese poly wraia!
    #
    Σχόλιο από giannis4sitia, 26-7-12  
    #
    Σχόλιο από Katoulini13, 21-8-12  
    Το πρωτο μου φαγητο που εφτιαξα ηταν αυτο!! Τωρα αρχιζω και μαθαινω! Ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη και τις αναλυτικοτατες οδηγειες οι οποιες δεν με δυσκολεψαν καθολου! αντιθετως! το φαγητο ωγηκε υπεροχο και μεχρι το απογευμα ειχε φυγει!!
    #
    Σχόλιο από Raella, 11-10-12  
    Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Γλείφαμε τα δάχτυλά μας!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από spiros12, 14-10-12  
    #
    Σχόλιο από sofkar, 22-10-12  
    Αρωματική συνταγή με τέλειο αποτέλεσμα!! :)
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 26-10-12  
    #
    Σχόλιο από beyon, 1-11-12  
    #
    Σχόλιο από drap, 14-1-13  
    Πραγματικά τέλεια η συνταγή σου! Συγχαρητήρια με όλα τα πιρουνάκια του κόσμου!
    #
    Σχόλιο από KonstantinosP, 26-2-13  
    #
    Σχόλιο από smand, 27-8-13  
    βγηκε τελειο, και μπραβο για τις αναλυτικες οδηγειες, απο τις πιο κατανοησημες που εχω διαβασει. Αν και ενα πραγμα δεν λεει ποτε κανεις, οταν λετε χαμηλωνουμε τη φωτια, στο ποσο τη βαζουμε? δεν ειμαι και ο πιο σχετικος με μαγειρικη αλλα δεν ξερω ποσο καθε φορα και ειμαι σχεδον απο πανω του συνεχεια μην κολλησει.
    #
    Σχόλιο από Βασιλεία, 27-8-13  
    Όταν λέμε ότι χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μαγειρευτεί το φαγητό, εννοούμε ότι αν ας πούμε η κουζίνα σου δουλεύει από το 1 εώς το 9, θα γυρίσεις το μάτι στο 3. Αν δουλεύει από το 1 εώς το 3, θα το γυρίσεις στο 1. Στο τελευταίο βήμα επίσης που λέω πως δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, εννοώ στο 6 με 7 εάν το μάτι έχει μέτρηση 1 εώς 9 ενώ το βάζεις στο 2 αν έχει μέτρηση 1 εώς 3.. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ!!
    #
    Σχόλιο από smand, 27-8-13  
    μαλλον καταλαβα, εγω δηλαδη που παει 1-6, πρεπει να το βαλω στο 2. Οκ ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από katja299, 14-11-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 18-1-12  
    Λοιπόν έβαλα τα δικά μου μπαχαρικά (κανέλλα, γαρύφαλλα κτλ)αλλά βαθμολογώ τη διαδικασία την οποία την ακολούθησα κατά γράμμα και νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά από το κοκκινιστό που ξέρουμε όλοι, αυτό δηλαδή στο οποίο τσιγαρίζουμε κατευθείαν το κρέας...έγινε ένα κοκκινιστό που έλιωνε στο στόμα, ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από july88, 3-2-12  
    Τέλειο μαμαδίστικο φαγητάκι!!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 13-2-12  
    Πεντανόστιμο, δεν έβαλα δενδρολίβανο γιατί δεν είχα. Την επόμενη φορά όμως δε θα το παραλείψω .
    #
    Σχόλιο από stella88, 28-2-12  
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 2-5-12  
    Από τα πιο αρωματικά κοκκινιστά που έχω φτιάξει!!!
    #
    Σχόλιο από Rania_G, 28-5-12  
    Molis to eftiaksa kai einai teleio!!! Exo ena thema sto na petyxaino saltses alla ayti edese poly wraia!
    #
    Σχόλιο από giannis4sitia, 26-7-12  
    #
    Σχόλιο από Katoulini13, 21-8-12  
    Το πρωτο μου φαγητο που εφτιαξα ηταν αυτο!! Τωρα αρχιζω και μαθαινω! Ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη και τις αναλυτικοτατες οδηγειες οι οποιες δεν με δυσκολεψαν καθολου! αντιθετως! το φαγητο ωγηκε υπεροχο και μεχρι το απογευμα ειχε φυγει!!
    #
    Σχόλιο από Raella, 11-10-12  
    Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Γλείφαμε τα δάχτυλά μας!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από spiros12, 14-10-12  
    #
    Σχόλιο από sofkar, 22-10-12  
    Αρωματική συνταγή με τέλειο αποτέλεσμα!! :)
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 26-10-12  
    #
    Σχόλιο από beyon, 1-11-12  
    #
    Σχόλιο από drap, 14-1-13  
    Πραγματικά τέλεια η συνταγή σου! Συγχαρητήρια με όλα τα πιρουνάκια του κόσμου!
    #
    Σχόλιο από KonstantinosP, 26-2-13  
    #
    Σχόλιο από smand, 27-8-13  
    βγηκε τελειο, και μπραβο για τις αναλυτικες οδηγειες, απο τις πιο κατανοησημες που εχω διαβασει. Αν και ενα πραγμα δεν λεει ποτε κανεις, οταν λετε χαμηλωνουμε τη φωτια, στο ποσο τη βαζουμε? δεν ειμαι και ο πιο σχετικος με μαγειρικη αλλα δεν ξερω ποσο καθε φορα και ειμαι σχεδον απο πανω του συνεχεια μην κολλησει.
    #
    Σχόλιο από Βασιλεία, 27-8-13  
    Όταν λέμε ότι χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μαγειρευτεί το φαγητό, εννοούμε ότι αν ας πούμε η κουζίνα σου δουλεύει από το 1 εώς το 9, θα γυρίσεις το μάτι στο 3. Αν δουλεύει από το 1 εώς το 3, θα το γυρίσεις στο 1. Στο τελευταίο βήμα επίσης που λέω πως δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, εννοώ στο 6 με 7 εάν το μάτι έχει μέτρηση 1 εώς 9 ενώ το βάζεις στο 2 αν έχει μέτρηση 1 εώς 3.. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ!!
    #
    Σχόλιο από smand, 27-8-13  
    μαλλον καταλαβα, εγω δηλαδη που παει 1-6, πρεπει να το βαλω στο 2. Οκ ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από katja299, 14-11-13  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-11-13  
    Πολύ νόστιμο κι αρωματικό.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kostas, 13-2-12  
    η γιαγια μου η Πολιτισα εβαζε φρεσκο βουτηρακι και μοσχοβολαγε το σπιτι

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Γιορτινό & Κυρίως πιάτο
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της july88
    ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mely61
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της zulu
    Ολα από μοσχάρι.
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos