κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι κοκκινιστό σμυρνιώτικο
Βασιλεία
Βασιλεία @cook_8479840

Όλοι μας γνωρίζουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι που μας μεγάλωσε... Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πάντα κάποια μυστικά για ένα ξεχωριστό μοσχαράκι..ειδικά όταν πρόκειται για μερακλήδικα στομάχια!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή όρεξη!!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι ελιά
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 ποτήρι (του ουίσκι) κρασί ξηρό (ό,τι επιθυμείτε)
  4. 1/2 κλασικού συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας
  5. 1 κ.γ. ζάχαρη
  6. 1,5 κ.σ. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. 3 τζούρες βασιλικό αποξηραμένο
  9. 2 τζούρες ρίγανη
  10. 2 τζούρες θυμάρι
  11. 3 τζούρες δεντρολίβανο
  12. 5-7 μπαχάρια
  13. 3 μεγάλα φύλλα δάφνης
  14. 1 ποτήρι (του ουίσκι) ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα απ' όλα πλένουμε καλά το μοσχάρι μας αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, όσο προτιμά ο καθένας.

  2. 2

    Έπειτα, το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό ίσα να το καλύπτει και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να βράσει με ανοιχτό το καπάκι, έως ότου βγουν οι αφροί στην επιφάνεια της κατσαρόλας.

  3. 3

    Στη συνέχεια, αδειάζουμε το κρέας μας στο νεροχύτη, το πλένουμε πάλι καλά και το στραγγίζουμε σφίγγοντας το ώστε να μην βγουν υγρά στο τσιγάρισμα. Πλένουμε την κατσαρόλα μας πριν τη χρησιμοποιήσουμε πάλι, αν και οι περισσότεροι απλά ξαφρίζουν το κρέας.

  4. 4

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφού κάψει τότε ρίχνουμε το μοσχάρι μας για να τσιγαριστεί. Έτσι εμποδίζουμε τα υγρά του μοσχαριού να βγουν και το κρέας μας γίνεται πιο μαλακό.

  5. 5

    Αφού τσιγαριστεί το κρέας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μας κρεμμυδάκι και όταν ροδίσει, σβήνουμε με κρασί.

  6. 6

    Αφού εξατμιστεί καλά το οινόπνευμα του κρασιού, ρίχνουμε την τριμμένη στον ξύστη ντομάτα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μπαχάρι και τη δάφνη.

  7. 7

    Καλύπτουμε το μοσχάρι μας με νερό ίσα - ίσα και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

  8. 8

    Μετά από περίπου μια ωρίτσα και κάτι, και εφόσον το κρέας τσιμπιέται, ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται.

  9. 9

    Συνολικά το φαγητό θέλει περίπου 2 ώρες. Αν η σάλτσα δεν έχει δέσει, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά με μισάνοιχτο καπάκι προσέχοντας πάντα μην πιάσει από κάτω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (37)

Louk alma
Louk alma @cook_20329534
Χωρίς να πειράξω τα μπαχαρικά σβήνω με Gluhwein (γερμανικό γλυκό κρασί με μπαχαρικα) και προσθέτω λίγο ένα μείγμα από καυτερή και γλυκιά πιπερια. Επίσης τσιγαριζω το κρεμμύδι αργά σε ξεχωριστό τηγάνι. Το αποτέλεσμα καταπληκτικό.

Από

Βασιλεία
Βασιλεία @cook_8479840
στις