Μοσχαράκι λεμονάτο με ρίγανη

Bαθμολογία: 4.9032
       
 
31 ψήφοι
alepapa, 16.06.10

Περιγραφή

Απλό και νόστιμο φαγητό....

Μοσχαράκι λεμονάτο με ρίγανη
photo: dcroula

Συνταγή από:

alepapa

7 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 700 γρ μοσχάρι (μπούτι ή ποντίκι και ζητάτε να το κόψει σε μικρά κομμάτια)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Σκόρδο
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 7' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα. Αφού ζεσταθεί λίγο βάζουμε το κρέας μαζί με τις δύο σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες δεν τις κόβουμε) και το κρεμμύδι ολόκληρο και αυτό.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει έτσι για 20 λεπτά περίπου (δεν προσθέτουμε το νερό ακόμα γιατί ήδη θα βγάζει ζουμιά το κρέας).
Βήμα 3
3) Βράζουμε νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
Βήμα 4
4) Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή σχετική φωτιά για 1,5 ώρα ακόμα.
Βήμα 5
5) 5 λεπτά πριν κλείσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε την ρίγανη και το χυμό από τα δύο λεμόνια.΄Ετοιμο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην διάρκεια του ψησίματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε νερό. Θα το δείτε.. Εάν αφού προσθέσετε το λεμόνι σας φανεί πολύ αραιή η σάλτσα αραιώνεται λίγο κορν φλάουρ με λίγο ζωμό από το φαγητό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα αφήνοντας για 1-2 λεπτά ακόμη το βράσιμο.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-6-10  
    ποιος δεν εχει φτιαξει αυτο το φαγητο?
    οχι απλα καλο,τελειο,ειδικα αυτην την εποχη τρωγεται ανετα με το λεμονακι του.
    εγω μερικες φορες εχω προσθεσει και λιγες πατατουλες πριν το τελος,γουστα ειναι αυτα!
    τα πιο παλια χρονια που το μοσχαρι ηταν πολυτελεια αυτο το φαγητο το φτιαχναν και με κοτοπουλο η χοιρινο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από alepapa, 21-6-10  
    Ξέρεις γκόλφω εγώ πιστεύω ότι τα απλά φαγητά είναι και τα πιο νόστιμα....δεν χρειάζονται πολλές παραλλαγές αλλά τα σωστά υλικά και γίνεται σούπερ το φαγάκι....Ευχαριστώ για την ψήφο σου :))))))
    #
    Σχόλιο από mikaki75, 4-7-10  
    Καλησπέρα. Είμαι αρχάρια για αρχάρια. Να ρωτήσω, πόσο κορν φλαουρ βάζω? και να ρωτήσω το κρεμμύδι γιατί μπαίνει ολόκληρο?? μετα δηλαδή αυτό θα λιώσει?? Συγνώμη παιδιά αλλά προσπαθώ να μάθω..
    #
    Σχόλιο από alepapa, 5-7-10  
    mikaki75. Όσο αφορά το κορν φλάουρ 2 κουταλιές του γλυκού νομίζω είναι αρκετό. Για το κρεμμύδι η ουσία είναι να πάρει το άρωμα και μόνο, δεν λιώνει αντιθέτως μένει ολόκληρο σαν στο στιφάδο και για τους λάτρεις μπορεί ακόμα και να φαγωθεί....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από evikop, 4-10-10  
    Καλύτερος συνδυασμός από το απλό και νόστιμο δεν υπάρχει για μένα. Μπράβο σου και ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από alepapa, 5-10-10  
    Σε ευχαριστώ evikop...:)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 2-2-11  
    Πολύ απλό στην παρασκευή του, φαγητό και αρκετά νόστιμο.
    Το έφτιαξα στην χύτρα γιατί βιαζόμουνα.
    Πρόσθεσα και λίγο λευκό κρασί.
    Θα ήθελα μόνο να είχε μείνει περισσότερη σάλτσα. Όταν έσβησα το φαγητό, είχε αρκετή αλλά ώσπου να έρθει η ώρα να φάμε....είχε εξατμισθεί.
    #
    Σχόλιο από alepapa, 3-2-11  
    Η αλήθεια είναι ότι με χύτρα δεν το έχω φτιάξει ποτέ, ούτε άλλα φαγητά!!. Όσες φορές το έχω επιχειρήσει ή θα μου καούν ή θα έχουν πολύ ζουμί.....τζάμπα η χύτρα που αγόρασα :))) Ίσως να θέλει πιο πολύ νερό σε αυτή την περίπτωση dcroula.....nice foto...
    #
    Σχόλιο από Constans, 3-6-11  
    ΣΟΥΠΕΡ!!!!
    #
    Σχόλιο από kinezaki, 19-10-11  
    Συγχαρητήρια για την απλότητα και τη νοστιμιά!Το ολόκληρο κρεμμύδι και σκόρδο δίνουν ιδιαίτερη γλύκα,ενώ το λεμόνι που μπαίνει στο τέλος κρατάει τη γεύση του και δεν χάνει τη βιταμίνη C.Γίνεται πολύ γρηγορότερα και στη χύτρα.Και πάλι μπράβο!
    #
    Σχόλιο από alepapa, 21-10-11  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια...καλά να είμαστε και όρεξη να έχουμε!!!
    #
    Σχόλιο από Γωγούλι, 24-11-11  
    Κλασική συνταγή, μπράβο. Ακόμα και η ΅δύσκολη΅κόρη μου το καταευχαριστήθηκε.
    #
    Σχόλιο από macondo, 29-11-11  
    perfect!!!
    #
    Σχόλιο από stadar, 13-1-12  
    PARA POLY KALH H SINTGI. THA TO KSANAKANW SYNTOMA, EUXARISTW POU TO DIMOSIEFSES
    #
    Σχόλιο από reba, 18-1-12  
    Υπέροχο και λουκούμι! Θα το δοκιμάσω και στη χύτρα ταχύτητος αν και δεν την πολυσυμπαθώ. Και να φανταστείς ότι μέχρι πρόσφατα δε μου άρεζε το μοσχάρι!
    #
    Σχόλιο από kit_katerina, 22-1-12  
    Απλο και τελειο!
    #
    Σχόλιο από Nik-Plak, 3-2-12  
    ΤΕΛΕΙΟ..!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 4-2-12  
    ΩΡΑΙΟ... κυριακατικο φαγητο... προσθετο και κομμενο καροτακι σε ροδελιτσες λεπτες... και μερικες πατατουλες και λιγο σελινο ενα κοτσανακι .. αφου βρασω το κρεατακι κανα 15 στη χυτρα ομως και μετα τα παραπανω..
    #
    Σχόλιο από tagiar, 24-2-12  
    Υπέροχη και λιτή συνταγή!! το μόνο πρόβλημα είναι ο χρόνος βρασίματος. μου βγαίνει 3 ώρες (και όχι μιάμιση) για να βγει λουκουμένιο το κρέας
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 2-5-12  
    Δεν μπορώ να κάθομαι και να βράζω με τις ώρες το μοσχάρι!! Οπότε, χύτρα και πάλι χύτρα!! 'Ετσι το φτιάχνω κι εγώ, προσθέτοντας ένα ξυλαράκι κανέλα κι ας μιλάμε για λεμονάτο!!! Ρίγανη βάζω πολύ λίγη, ίσα ίσα να δώσει την όμορφη μυρωδιά της!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    36 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-6-10  
    ποιος δεν εχει φτιαξει αυτο το φαγητο?
    οχι απλα καλο,τελειο,ειδικα αυτην την εποχη τρωγεται ανετα με το λεμονακι του.
    εγω μερικες φορες εχω προσθεσει και λιγες πατατουλες πριν το τελος,γουστα ειναι αυτα!
    τα πιο παλια χρονια που το μοσχαρι ηταν πολυτελεια αυτο το φαγητο το φτιαχναν και με κοτοπουλο η χοιρινο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από alepapa, 21-6-10  
    Ξέρεις γκόλφω εγώ πιστεύω ότι τα απλά φαγητά είναι και τα πιο νόστιμα....δεν χρειάζονται πολλές παραλλαγές αλλά τα σωστά υλικά και γίνεται σούπερ το φαγάκι....Ευχαριστώ για την ψήφο σου :))))))
    #
    Σχόλιο από alepapa, 5-7-10  
    mikaki75. Όσο αφορά το κορν φλάουρ 2 κουταλιές του γλυκού νομίζω είναι αρκετό. Για το κρεμμύδι η ουσία είναι να πάρει το άρωμα και μόνο, δεν λιώνει αντιθέτως μένει ολόκληρο σαν στο στιφάδο και για τους λάτρεις μπορεί ακόμα και να φαγωθεί....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από evikop, 4-10-10  
    Καλύτερος συνδυασμός από το απλό και νόστιμο δεν υπάρχει για μένα. Μπράβο σου και ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από alepapa, 5-10-10  
    Σε ευχαριστώ evikop...:)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 2-2-11  
    Πολύ απλό στην παρασκευή του, φαγητό και αρκετά νόστιμο.
    Το έφτιαξα στην χύτρα γιατί βιαζόμουνα.
    Πρόσθεσα και λίγο λευκό κρασί.
    Θα ήθελα μόνο να είχε μείνει περισσότερη σάλτσα. Όταν έσβησα το φαγητό, είχε αρκετή αλλά ώσπου να έρθει η ώρα να φάμε....είχε εξατμισθεί.
    #
    Σχόλιο από alepapa, 3-2-11  
    Η αλήθεια είναι ότι με χύτρα δεν το έχω φτιάξει ποτέ, ούτε άλλα φαγητά!!. Όσες φορές το έχω επιχειρήσει ή θα μου καούν ή θα έχουν πολύ ζουμί.....τζάμπα η χύτρα που αγόρασα :))) Ίσως να θέλει πιο πολύ νερό σε αυτή την περίπτωση dcroula.....nice foto...
    #
    Σχόλιο από Constans, 3-6-11  
    ΣΟΥΠΕΡ!!!!
    #
    Σχόλιο από kinezaki, 19-10-11  
    Συγχαρητήρια για την απλότητα και τη νοστιμιά!Το ολόκληρο κρεμμύδι και σκόρδο δίνουν ιδιαίτερη γλύκα,ενώ το λεμόνι που μπαίνει στο τέλος κρατάει τη γεύση του και δεν χάνει τη βιταμίνη C.Γίνεται πολύ γρηγορότερα και στη χύτρα.Και πάλι μπράβο!
    #
    Σχόλιο από alepapa, 21-10-11  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια...καλά να είμαστε και όρεξη να έχουμε!!!
    #
    Σχόλιο από Γωγούλι, 24-11-11  
    Κλασική συνταγή, μπράβο. Ακόμα και η ΅δύσκολη΅κόρη μου το καταευχαριστήθηκε.
    #
    Σχόλιο από macondo, 29-11-11  
    perfect!!!
    #
    Σχόλιο από stadar, 13-1-12  
    PARA POLY KALH H SINTGI. THA TO KSANAKANW SYNTOMA, EUXARISTW POU TO DIMOSIEFSES
    #
    Σχόλιο από reba, 18-1-12  
    Υπέροχο και λουκούμι! Θα το δοκιμάσω και στη χύτρα ταχύτητος αν και δεν την πολυσυμπαθώ. Και να φανταστείς ότι μέχρι πρόσφατα δε μου άρεζε το μοσχάρι!
    #
    Σχόλιο από kit_katerina, 22-1-12  
    Απλο και τελειο!
    #
    Σχόλιο από Nik-Plak, 3-2-12  
    ΤΕΛΕΙΟ..!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 4-2-12  
    ΩΡΑΙΟ... κυριακατικο φαγητο... προσθετο και κομμενο καροτακι σε ροδελιτσες λεπτες... και μερικες πατατουλες και λιγο σελινο ενα κοτσανακι .. αφου βρασω το κρεατακι κανα 15 στη χυτρα ομως και μετα τα παραπανω..
    #
    Σχόλιο από tagiar, 24-2-12  
    Υπέροχη και λιτή συνταγή!! το μόνο πρόβλημα είναι ο χρόνος βρασίματος. μου βγαίνει 3 ώρες (και όχι μιάμιση) για να βγει λουκουμένιο το κρέας
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 2-5-12  
    Δεν μπορώ να κάθομαι και να βράζω με τις ώρες το μοσχάρι!! Οπότε, χύτρα και πάλι χύτρα!! 'Ετσι το φτιάχνω κι εγώ, προσθέτοντας ένα ξυλαράκι κανέλα κι ας μιλάμε για λεμονάτο!!! Ρίγανη βάζω πολύ λίγη, ίσα ίσα να δώσει την όμορφη μυρωδιά της!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 18-5-12  
    Γευστικότατο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mikaki75, 4-7-10  
    Καλησπέρα. Είμαι αρχάρια για αρχάρια. Να ρωτήσω, πόσο κορν φλαουρ βάζω? και να ρωτήσω το κρεμμύδι γιατί μπαίνει ολόκληρο?? μετα δηλαδή αυτό θα λιώσει?? Συγνώμη παιδιά αλλά προσπαθώ να μάθω..

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Φαγητα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της Vangi
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της maria.bavela
    Νόστιμα κρεατάκια!
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της Δεσποινούλα !
    Εύκολα κ νόστιμα!
    Ένα βιβλίο 179 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP