κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι λεμονάτο με ρίγανη
alepapa
alepapa @cook_8457037

Απλό και νόστιμο φαγητό....

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην διάρκεια του ψησίματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε νερό. Θα το δείτε.. Εάν αφού προσθέσετε το λεμόνι σας φανεί πολύ αραιή η σάλτσα αραιώνεται λίγο κορν φλάουρ με λίγο ζωμό από το φαγητό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα αφήνοντας για 1-2 λεπτά ακόμη το βράσιμο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

63 Minutes
  1. 700 γρ μοσχάρι (μπούτι ή ποντίκι και ζητάτε να το κόψει σε μικρά κομμάτια)
  2. 1 κρεμμύδι ξερό
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 2 λεμόνια
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. ρίγανη
  8. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα. Αφού ζεσταθεί λίγο βάζουμε το κρέας μαζί με τις δύο σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες δεν τις κόβουμε) και το κρεμμύδι ολόκληρο και αυτό.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει έτσι για 20 λεπτά περίπου (δεν προσθέτουμε το νερό ακόμα γιατί ήδη θα βγάζει ζουμιά το κρέας).

  3. 3

    Βράζουμε νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.

  4. 4

    Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή σχετική φωτιά για 1,5 ώρα ακόμα.

  5. 5

    5 λεπτά πριν κλείσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε την ρίγανη και το χυμό από τα δύο λεμόνια.΄Ετοιμο!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (53)

Χρύσα
Χρύσα @cook_14389768
Εφτιαξα πρωτη φορα πριν χρονια λεμονατο μοσχαρακι με τη συνταγη σου κ εκτοτε δεν εχω δοκιμασει καμια αλλη!! Γευστικοτατο !!!

Από

alepapa
alepapa @cook_8457037
στις