Μοσχαράκι λεμονάτο

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
54 ψήφοι
dimzoozoo, 29.07.08

Περιγραφή

Εύκολο γρήγορο και πεντανoστιμο.
Μοσχαράκι λεμονάτο
photo: Aleksandra

Τι χρειαζόμαστε:

  • μισό κιλό μοσχαράκι
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • λάδι
  • 4 - 5 πατάτες μέτριες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Σερβίρει: 3 - 4 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεματάμε για λίγο το μοσχαράκι.
  2. Επειτα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μοσχαράκι το πιπέρι και το αλάτι .
  3. Μετά προσθέτουμε τα λεμόνια τις πατάτες κομμένες και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
  4. Μετά ανοίγουμε το καπάκι και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό που έχω κάνει θα το λατρέψετε και εσείς και τα παιδιά σας.

Σχετικές συνταγές

    88 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 31-7-08  
    sorry ξέχασα να πω πως το μοσχαράκι πρέπει να είναι μόνο ποντίκι όχι κάποιο άλλο μέρος του μοσχαριού
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 31-7-08  
    όταν λέμε ζεματάμε τι εννοούμε? το τσιγαρίζουμε μήπως?
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 31-7-08  

    Οχι πριν το τσιγάρισμα όταν λέμε ότι ζεματίζουμε εννοούμε ότι βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχαράκι να βράσει για περίπου 5 λεπτά και βγαζουμε τον αφρο απο πάνω. Κατόπιν το τσιγαρίζουμε.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 31-7-08  
    Oχι πριν το τσιγάρισμα όταν λέμε ότι ζεματίζουμε εννοούμε ότι βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχαράκι να βράσει για περίπου 5 λεπτά και βγαζουμε τον αφρο απο πάνω. Kατόπιν το τσιγαρίζουμε.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 31-7-08  
    ελαφρυ και γρηγορο,εγω βαζω και λιγο σκορδο και ριγανη
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 31-7-08  
    Εγώ χαρούλα μου όταν έβαλα ρίγανη και σκόρδο και το έσβησα με λευκό κρασί κάποια φορά δεν μου άρεσε καθόλου ούτε στη μικρή ούτε στον άνδρα μου αλλά περί ορέξεως....Δοκίμασε έτσι και θα με θυμηθείς ευχαριστώ για το σχόλιο σου και τη βαθμολογία
    #
    Σχόλιο από antoniavu, 2-8-08  
    προσωπικα πρωτα τσιγαριζω το κρεμμυδακι με λιγο αλατι κ πιπερι, μετα ριχνω το μοσχαρακι κ τα αφηνω να βρασουν σε τοσο νερο οσο χρειαζεται μεχρι να σκεπαστει το μοσχαρι σε χαμηλη φωτια. λιγο πριν το κατεβασω απο τη φωτια, ανακατευω 2 λεμονια με λιγη μουσταρδα κ τα προσθετω στην κατσαρολα!ειναι τρελα!
    #
    Σχόλιο από antoniavu, 2-8-08  
    ξεχασα να προσθεσω οτι στο τσιγαρισμα βαζω κ σκορδακι, ενω δεν βαζω καθολου πατατες,αλλα γαρνιρω με ρυζι.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 2-8-08  
    antoniavu είναι μια πολύ ωραία εναλλακτική πρόταση αυτή και σε ευχαριστώ. Θα τη δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 9-10-08  
    μπραβο dimzoo,σημερα μου ελυσες τα χερια για το μοσχαρακι που ξεπαγωσα.
    μολις εσβησα το ματι και το δοκιμασα ζεστο-καυτο!(επειδη δεν εχω χυτρα,τις πατατες λιγο τις ψευτοτηγανισα και τις εβαλα προς το τελος,πιστευω οτι μολις κρυωσει θα δεσει περρισοτερο!
    #
    Σχόλιο από zoe, 9-10-08  
    Πολύ καλό!Εγώ τις πατάτες δεν τις βάζω από την αρχή, αφήνω το κρέας να βράσει 10΄μόνο του και μετά τις πατάτες για να μην λυώνουν.Στο λεμόνι 1 κ. γλ μουστάρδα απαλή για πιο δεμένη και νοστιμη σαλτσούλα.
    #
    Σχόλιο από zoe, 9-10-08  
    Η ίδια συνταγή και με χοιρινό είναι καταπληκτική!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 22-10-08  
    Καλησπέρα sorry που δεν είδα τα σχόλια παιδιά αλλά είχα κάμποσο καιρό να μπω μέσα .Λωξανδρα χαιρομαι που σου αρεσε. Ευχαριστώ για τη βαθμολογία………..
    Α! θα τη δοκιμάσω και με το χοιρινό zoe κάποια στιγμή και θα σου πω. Ευχαριστω
    και εσενα zoe………..
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 24-10-08  
    χθες έκανα το λεμονάτο με χοιρινό
    δεν μου άρεσε καθόλου. Το κρέας ήταν σαν χόρτο ενώ το μοσχαράκι δίνει άλλη γεύση στο φαγητό
    #
    Σχόλιο από Ginger, 24-10-08  
    Μήπως έφταιγε το κρέας, domzoozoo; Γιατί κι εμείς το λεμονάτο με χοιρινό το κάνουμε κι είναι πάρα πολύ ωραίο, κατά τη γνώμη μου ανώτερο από το μοσχαράκι.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 25-10-08  
    Δεν ξέρω ginger μου τη να πω? πήρα χοιρινό για τηγανιά.........
    #
    Σχόλιο από mama, 1-2-09  
    Έγινε υπέροχο...μμμμμμμμμ
    Ευχαριστώ φιλενάδα....
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 1-2-09  
    ευχαριστώ εγώ φιλεναδούλα που μπήκες στο κόπο να το φτιάξεις.... είναι πραγματικά τέλειο και γεμάτο από βιταμίνες..........φιλακιαααααααα!!!
    #
    Σχόλιο από Nafsi, 25-2-09  
    Τέλειο μου βγήκε!!!Το εκανα με κιλοτο και ήταν εξίσου καλο!Ελιωνε στο στόμα και οι πατατουλες ΣΟΥΠΕΡ...μιαμ μιαμ...Το ποντίκι το φύλαξα για σουπα...;)
    #
    Σχόλιο από kessy, 28-2-09  
    πεντανόστιμο όπως το λέει και η συνταγή και μαζί με τα λεμόνια έριξα και λίγη μουστάρδα.Δεν έβαλα πατάτες αλλά το συνόδεψα με ρύζι.Επαθα πλάκα με την γεύση του!Μπράβο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    66 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 31-7-08  
    sorry ξέχασα να πω πως το μοσχαράκι πρέπει να είναι μόνο ποντίκι όχι κάποιο άλλο μέρος του μοσχαριού
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 9-10-08  
    μπραβο dimzoo,σημερα μου ελυσες τα χερια για το μοσχαρακι που ξεπαγωσα.
    μολις εσβησα το ματι και το δοκιμασα ζεστο-καυτο!(επειδη δεν εχω χυτρα,τις πατατες λιγο τις ψευτοτηγανισα και τις εβαλα προς το τελος,πιστευω οτι μολις κρυωσει θα δεσει περρισοτερο!
    #
    Σχόλιο από zoe, 9-10-08  
    Η ίδια συνταγή και με χοιρινό είναι καταπληκτική!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 22-10-08  
    Καλησπέρα sorry που δεν είδα τα σχόλια παιδιά αλλά είχα κάμποσο καιρό να μπω μέσα .Λωξανδρα χαιρομαι που σου αρεσε. Ευχαριστώ για τη βαθμολογία………..
    Α! θα τη δοκιμάσω και με το χοιρινό zoe κάποια στιγμή και θα σου πω. Ευχαριστω
    και εσενα zoe………..
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 24-10-08  
    χθες έκανα το λεμονάτο με χοιρινό
    δεν μου άρεσε καθόλου. Το κρέας ήταν σαν χόρτο ενώ το μοσχαράκι δίνει άλλη γεύση στο φαγητό
    #
    Σχόλιο από Ginger, 24-10-08  
    Μήπως έφταιγε το κρέας, domzoozoo; Γιατί κι εμείς το λεμονάτο με χοιρινό το κάνουμε κι είναι πάρα πολύ ωραίο, κατά τη γνώμη μου ανώτερο από το μοσχαράκι.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 25-10-08  
    Δεν ξέρω ginger μου τη να πω? πήρα χοιρινό για τηγανιά.........
    #
    Σχόλιο από mama, 1-2-09  
    Έγινε υπέροχο...μμμμμμμμμ
    Ευχαριστώ φιλενάδα....
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 1-2-09  
    ευχαριστώ εγώ φιλεναδούλα που μπήκες στο κόπο να το φτιάξεις.... είναι πραγματικά τέλειο και γεμάτο από βιταμίνες..........φιλακιαααααααα!!!
    #
    Σχόλιο από Nafsi, 25-2-09  
    Τέλειο μου βγήκε!!!Το εκανα με κιλοτο και ήταν εξίσου καλο!Ελιωνε στο στόμα και οι πατατουλες ΣΟΥΠΕΡ...μιαμ μιαμ...Το ποντίκι το φύλαξα για σουπα...;)
    #
    Σχόλιο από Nafsi, 16-3-09  
    Δεν νομιζω πως πρέπει να είναι μονο ποντίκι!Εγω το έκανα με κιλότο μόσχου και εγινε τελειο..πολυ νοστημο και ελιωνε στο στομα!!Εβαλα και κολοκυθακια μεσα...ΣΟΥΠΕΡ!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 16-3-09  
    kessy και nafsy σας ευχαριστώ πολύ για τη βαθμολογία. Οντως είναι ένα φαγητό
    πεντανοστιμο και γεμάτο θρεπτικές ουσίες. Και όσο αναφορά το κρέας ποντίκι
    δεν υπάρχει πρόβλημα που το κάνατε με κιλότο απλά μου δώσατε ιδέα την επόμενη φορά να το κάνω και εγώ έτσι. Και πάλι ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-9-09  
    Τι να πω βρε κούκλα μου ;
    Νομίζω οτι τα 5 πιρουνάκια την αδικούν τη συνταγή σου.Πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!!!
    Μου φαίνεται οτι δύσκολα θα ξανακάνω το μοσχάρι κοκκινιστό.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 16-9-09  
    aleksandra μου σε ευχαριστω πολυ!!! πραγματικα υπεροχη συνταγη......
    #
    Σχόλιο από παυλος, 20-9-09  
    παιδια το μοσχαρακι ηταν λουκουμι
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 20-9-09  
    παυλο ευχαριστω πολυ.Ειναι τελεια η συγκεκριμενη συνταγη......
    #
    Σχόλιο από sofita, 27-1-10  
    Πραγματικα ειναι οπως το περιγραφεις ,ευκολο,γρηγορο και πεντανοστιμο!μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από lacceti, 28-3-10  
    ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΜΑ .ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΤΗΜΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΛΛΑΑΝ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ .....ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΕΙΧΙΑ ΚΑΙ ΣΗΝΕΧΕΙΑ..

    #
    Σχόλιο από jasminb, 13-4-10  
    mmmm poly nostimh i syntagh,tin dokimasa simera proti fora k mou arese para poly k itan k paneukoli!bravo!5 pirounakia
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 23-6-10  
    Μολις την εβαλα την συνταγη σου στη χυτρα και σφυριζει..χε χε Πολυ ωραια συνταγη ευκολη και πεντανόστιμη!
    Εγω επειδη μου αρέσουν τα ξινουτσικα προσθεσα ενα ακομα λεμόνι και λιγο θυμάρι αντι ριγανης που μου αρέσει περισσότερο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 31-7-08  
    όταν λέμε ζεματάμε τι εννοούμε? το τσιγαρίζουμε μήπως?
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 31-7-08  

    Οχι πριν το τσιγάρισμα όταν λέμε ότι ζεματίζουμε εννοούμε ότι βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχαράκι να βράσει για περίπου 5 λεπτά και βγαζουμε τον αφρο απο πάνω. Κατόπιν το τσιγαρίζουμε.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 31-7-08  
    Oχι πριν το τσιγάρισμα όταν λέμε ότι ζεματίζουμε εννοούμε ότι βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχαράκι να βράσει για περίπου 5 λεπτά και βγαζουμε τον αφρο απο πάνω. Kατόπιν το τσιγαρίζουμε.
    #
    Σχόλιο από Magica, 27-1-10  
    Λέω να το κάνω με νουά,τι λέτε?να το ρισκάρω ή όχι?
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 28-1-10  
    Sofita ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια.!!! magica για δοκίμασε και πες μας φαντάζομαι πως θα γίνει νόστιμο.
    #
    Σχόλιο από SONIA, 26-6-10  
    ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ ΚΑΤΙ??? ΕΧΩ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΩ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ??? Η ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΤΟ ΤΣΟΥΤΟΥΝΑΚΙ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ???) ΚΑΙ ΜΩΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙ???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-6-10  
    Την ώρα θα τη μετρήσεις από τη στιγμή που θα σηκωθεί το πραγματάκι. Μετά δε θα την ανοίξεις. Θα τη σβήσεις και θα την αφήσεις να κρυώσει μέχρι να πέσει το πραγματάκι και να σταματήσει να βγάζει ατμό. Πρόσεχε γιατί αν πας να την ανοίξεις πριν κρυώσει θα έχεις μεγάλο ατύχημα.
    #
    Σχόλιο από pelagie, 24-1-12  
    Αν το κάνουμε στην κατσαρόλα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με μια ώρα παραπάνω βρασίματος?
    #
    Σχόλιο από Fibs-Fini, 6-2-12  
    Έχω την ίδια ερώτηση με την Pelagie. Εγώ δεν έχω χύτρα πόση ώρα θέλει βράσιμο στην συμβατική κατσαρόλα .
    Α! και το κρέας να είναι σε κύβους?
    #
    Σχόλιο από murto, 7-12-13  
    Επειδή δεν εχώ χύτρα!Πως μπορώ να το φτιάξω σε μια κλασσική κατσαρόλα;;;

    12 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 31-7-08  
    ελαφρυ και γρηγορο,εγω βαζω και λιγο σκορδο και ριγανη
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 31-7-08  
    Εγώ χαρούλα μου όταν έβαλα ρίγανη και σκόρδο και το έσβησα με λευκό κρασί κάποια φορά δεν μου άρεσε καθόλου ούτε στη μικρή ούτε στον άνδρα μου αλλά περί ορέξεως....Δοκίμασε έτσι και θα με θυμηθείς ευχαριστώ για το σχόλιο σου και τη βαθμολογία
    #
    Σχόλιο από antoniavu, 2-8-08  
    προσωπικα πρωτα τσιγαριζω το κρεμμυδακι με λιγο αλατι κ πιπερι, μετα ριχνω το μοσχαρακι κ τα αφηνω να βρασουν σε τοσο νερο οσο χρειαζεται μεχρι να σκεπαστει το μοσχαρι σε χαμηλη φωτια. λιγο πριν το κατεβασω απο τη φωτια, ανακατευω 2 λεμονια με λιγη μουσταρδα κ τα προσθετω στην κατσαρολα!ειναι τρελα!
    #
    Σχόλιο από antoniavu, 2-8-08  
    ξεχασα να προσθεσω οτι στο τσιγαρισμα βαζω κ σκορδακι, ενω δεν βαζω καθολου πατατες,αλλα γαρνιρω με ρυζι.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 2-8-08  
    antoniavu είναι μια πολύ ωραία εναλλακτική πρόταση αυτή και σε ευχαριστώ. Θα τη δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από zoe, 9-10-08  
    Πολύ καλό!Εγώ τις πατάτες δεν τις βάζω από την αρχή, αφήνω το κρέας να βράσει 10΄μόνο του και μετά τις πατάτες για να μην λυώνουν.Στο λεμόνι 1 κ. γλ μουστάρδα απαλή για πιο δεμένη και νοστιμη σαλτσούλα.
    #
    Σχόλιο από kessy, 28-2-09  
    πεντανόστιμο όπως το λέει και η συνταγή και μαζί με τα λεμόνια έριξα και λίγη μουστάρδα.Δεν έβαλα πατάτες αλλά το συνόδεψα με ρύζι.Επαθα πλάκα με την γεύση του!Μπράβο
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 20-9-09  
    και μεις ετσι το κανουμε, μονο που δεν το ζεματαω, το τσιγαριζω κατευθειαν. επισεις βαζω 1 καροτο και ενα κλαδακι σελινο για αρωμα.
    #
    Σχόλιο από Desperate Housewife, 5-1-10  
    Η συνταγή είναι όντως εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη. Αν υπάρχει περισσότερος χρόνος προτείνω τα ακόλουθα:
    1. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και προσθέστε λίγο πράσο και μία κουταλιά της σούπας ζαχαρη (θα βοηθήσει τα διατηρηθεί το άρωμα του λεμονιού αλλά να σπάσει η ξινίλα του),
    2. Εμπλουτιστέ τη συνταγη με λίγο δενδρολίβανο, ρίγανη και ένα φύλλο δαφνης).
    3. Αν επιθυμείτε τη σάλτσα να είναι πιο πηχτη, αφαιρέστε το κρέας και τις πατάτες με μία τρυπητή, προσθέστε λίγο corn flour αφου το διαλύσετε σε λίγο ζεστό νερό και τέλος ξαναρίξτε το κρέας και τις πατάτες μέχρι να πάρουν μία τελευταία βράση)
    #
    Σχόλιο από machi, 26-5-10  
    Πολύ νόστιμο! Απλά εγώ πρόσθεσα καρότο, σέλινο και μαϊντανο.
    #
    Σχόλιο από christmast, 19-11-13  
    Πολύ νόστιμο και μαλακό. Πρόσθεσα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα κύβο λαχανικών.
    #
    Σχόλιο από despoina_67, 8-7-14  
    Αυτό είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά, αλλά με διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος. Δε βάζω κρεμμύδι, αλλά σκόρδο. Για μυρωδικό πιπέρι και λουίζα που έχει ωραία λεμονάτη γεύση. Επίσης βάζω και δύο ποτήρια νεράκι. Μόλις μαγειρευτεί, ανοίγω τη χύτρα, και δένω το ζουμί που έχει βγει με λίγο κορν φλάουρ. Τέλειο λέμε!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της BIBOYLA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της mac ser
    Μοσχάρι
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Μοσχαράκι
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της fotini68