Μοσχαράκι με αρακά και πατάτες
Είναι μία συνταγή που είχα βρει αλλά την άλλαξα κατά πολύ. Πιστεύω να σάς αρέσει. Είναι η πρώτη μου συνταγή που γράφω εδώ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άντι για pummaro μπορείτε να βάλετε φρέσκια ντοματούλα...θα αλλάξει πάρα πολύ η γεύση...!!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα,
Υλικά
-
1 κούπα λάδι
-
1 κιλό μοσχαράκι(κομμένο σε μικρά κομματάκια).
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
-
1 pummaro.
-
2 κουταλιές κέτσαπ.
-
1 κιλό αρακά.
-
0.5 κούπα μαϊντανό.
-
αλάτι, λίγη ζάχαρη, πιπέρι.
-
4-5 πατάτες μεγαλούτσικες(κομμένες σε κύβους).
-
1 ποτήρι κρασί κόκκινο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας σε δυνατή φωτιά να κάψει και βάζουμε το μοσχαράκι μας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βάζουμε και τη ζάχαρη (το ανακατεύουμε που και που).
-
2
Στο τέλος του τσιγαρίσματος βάζουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
-
3
Βάζουμε το κρασάκι μας και το ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
-
4
Μετά βάζουμε το pummaro, την κέτσαπ, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε λίγο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας.
-
5
Όταν μαλακώσει το μοσχαράκι μας λίγο βάζουμε τον αρακά, τις πατάτες, τον μαϊντανό και λίγο νερό (ένα με ενάμιση ποτήρι) και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι και ο αρακάς να μείνει με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί βάζετε λίγο νερό ακόμα...έτοιμο...
Σχόλια (15)