Μοσχαράκι με άρωμα Μεσογείου στη λαδόκολλα

Bαθμολογία: 4.9091
       
 
11 ψήφοι
pinalaki, 28.02.10

Περιγραφή

Μαριναρισμένο μοσχαράκι ψημμένο στη λαδόκολλα, με πατάτες, λαχανικά, μπαχαρικά και φέτα!!

Μοσχαράκι με άρωμα Μεσογείου στη λαδόκολλα
photo: ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 5 πατάτες
  • 3-4 πιπεριές πράσινες
  • 2 πρεζες μπούκοβο
  • αλάτι
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 4-5 ντομάτες
  • 2 κούπες φέτα κομμένη σε κύβους

Υλικά για τη Μαρινάδα:

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ριγανη
  • 1 κ.σ. ξύδι (όχι μπαλσάμικο)
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 5 φυλλαράκια δεντρολίβανο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 σκελίδες σκορδο τριμμένες
  • 5 κόκκους μπαχάρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Φούρνου
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Για τη μαρινάδα:

  1. Προετοιμάστε τη μαρινάδα από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μοσχαρακι μας, αφού το έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια.Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε όλο το βράδυ.Αυτό γίνεται για να μαριναριστεί το κρέας μας καλύτερα έτσι ώστε να γινει πιο μαλακό.
  3. Το επόμενο πρωί:
  4. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε ρίγανη,
  5. κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες,
  6. κόβουμε τις ντομάτες και την φέτα σε κύβους,
  7. τέλος κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
  8. Παίρνουμε την γάστρα και την στρώνουμε με λαδόκολλα. Στη συνέχεια βγάζουμε το μοσχαράκι μας από την μαρινάδα, το αλατίζουμε και το βάζουμε στη λαδόκολλα. Προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την φέτα και τις ντομάτες.Προσθέτουμε το μπούκοβο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και περιχύνουμε απάνω από τα υλικά μας την σάλτσα της μαρινάδας.
  9. Τέλος το σκεπάζουμε με ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Βάζουμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 2μιση με τρεις ώρες!!!!
  10. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγές: Μπορούμε να προσθέσουμε αντί για φέτα γραβιέρα Κρήτης η μανούρι! Γίνεται εξίσου νόστιμο.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή Ελληνική συνταγή.

Εάν θέλετε λιγότερο λάδι ρίχνουμε στη μαρινάδα ενα ποτήρι μόνο λάδι.

Ότι πρέπει για Κυριακατικο τραπέζι! Η συνταγή ειναι της γιαγιάς. με μικρές παραλλαγές δικές μου!!!

Σχετικές συνταγές

Μοσχάρι στην λαδόκολλα Μοσχάρι στην λαδόκολλα
5
       
       
(1)

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από teoteo, 4-3-10  
    Βάζω πεντε πιρουνάκια μια και νομίζω οτι πρέπει να ειναι αρκετα γευστικό και καλοψημένο, απλα έχω την απορία περι γάστρας και λαδόκολλας.Αν το βάλω σε μια γάστρα γιατι να χρησιμοποιήσω και λαδόκολλα;
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-3-10  
    Σε ευχαριστώ πολύ teoteo! δεν ειναι απαραίτητη η λαδόκολλα εκτός αν θέλεις να το κανεις σε πουγκακια! εγώ την βάζω γιατί δεν θέλω να κολλήσουν τα λαχανικά και λόγο περιοσμένου χρόνου! για να μην τρίβω μετά! πάντως και ατομικά να το κάνεις στη λαδόκολλα ειναι εξίσου γευστικό!!!!!
    #
    Σχόλιο από kessy, 4-3-10  
    #
    Σχόλιο από katerina75ch, 17-3-10  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή, σε ευχαριστούμε πολύ!! Ο άντρας μου ξετρελάθηκε και μεθαύριο θα κάνουμε το τραπέζι στα πεθερικά με αυτό το φαγητό!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-3-10  
    se eyxaristw poli katerina mou! einai mia nostimi paradosiaki sintagi! egw tin ekana ston filo moy o opoios einai arketa periergos me to fagito genikotera kai ksetrelathike! nomizw oti oi aples sintages einai kai oi piio nostimes kai fisika aresoun kai se perissoterous!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 19-5-10  
    πολύ ωραια συνταγουλα! το εφτιαξα σε πουγκακια.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 20-5-10  
    Καλημερα Pinalaki. Η συνταγη φαινεται εξαιρετικη αλλα εχω μια απορια. Εγω δεν διαθετω γαστρα. Εχεις υποψιν σου πως μπορω να φτιαξω αυτο το λαχταριστο φαγακι χωρις γάστρα; Αν εχεις οδηγιες θα με διευκολυνες πολυ. Ευχαριστω εκ των προτερων.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 20-5-10  
    Μου άρεσε η συνταγή σου pinalaki. Θα τη δοκιμάσω μάλλον το Σάββατο και επιστρέφω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 22-5-10  
    ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!! Το έβαλα σε πήλινη γάστρα και δεν έβαλα λαδόκολλα (δεν την χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ) και έγινε λουκούμι.Μπράβο σου pinalaki για την συνταγή..τα 5 πηρουνάκια είναι λίγα!!
    #
    Σχόλιο από zefel, 23-5-10  
    Καλημέρα. Έχω ήδη βάλει το φαγητό στο φούρνο και περιμένω. Ο μόνος μου φόβος είναι, μήπως είναι πολλοί οι 220 βαθμοί για 3 ώρες.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 23-5-10  
    katarxin sas eyxaristw olous polu gia ta sxolia sas!! sas ofelw mia signwmi gia tin kathisterisi alla tis teleytaies meres den eixa prosvasi sto internet!
    Lizaki mou an den exeis gastra mporeis na to kaneis se pougkakia kai na ta valeis mesa sto tapsaki! an pali den theleis na to kaneis to fagaki se pougkakia mporeis anti gia giastra na to valeis se ena pilini tapsaki i se ena tapsaki alouminenio kai na to kleiseis me alouminoxarto! to exw kanei kai me ton tropo ayto to fagito, dioti san foititria de eixa gastra kai vgike eksisou nostimo! zefel mou molis twra eida to minima sou! elpizw na vgike wraio to fagito sou! emena i kouzina mou einai palia, fi ayto to afinw tosos! pantws den kegetai to gafita! min anisixeis katholou!
    #
    Σχόλιο από zefel, 23-5-10  
    Πολύ νόστιμο βγήκε. Το μοσχάρι έλιωνε στο στόμα. Το άφησα 2,5 ώρες τελικά στους 200 βαθμούς
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 23-5-10  
    xairomai poli pou sou arese!!!!
    #
    Σχόλιο από Sasoupita, 28-9-10  
    Υπεροχη συνταγη!!!μπραβο
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 15-10-10  
    se eyxaristw poli sasoupitsa!
    #
    Σχόλιο από marthafy, 27-10-11  
    φαινεται πολυ ωραια συνταγη κ θα την δοκιμασω αλλα εχω μια απορια δεν θελει καθόλου νερο?
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-12-11  
    βάλε λίγο νεράκι αν τηέλεισ ..απλά τηα βγάλει υγρά!!
    #
    Σχόλιο από *mikri-chef *, 31-7-12  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 12-8-12  
    ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από bafi, 26-9-12  
    Tα συγχαρητήριά μου! Είναι απλά ένα όνειρο! Εκανα τραπέζι& όλοι ξετρελάθηκαν!!! Μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από teoteo, 4-3-10  
    Βάζω πεντε πιρουνάκια μια και νομίζω οτι πρέπει να ειναι αρκετα γευστικό και καλοψημένο, απλα έχω την απορία περι γάστρας και λαδόκολλας.Αν το βάλω σε μια γάστρα γιατι να χρησιμοποιήσω και λαδόκολλα;
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-3-10  
    Σε ευχαριστώ πολύ teoteo! δεν ειναι απαραίτητη η λαδόκολλα εκτός αν θέλεις να το κανεις σε πουγκακια! εγώ την βάζω γιατί δεν θέλω να κολλήσουν τα λαχανικά και λόγο περιοσμένου χρόνου! για να μην τρίβω μετά! πάντως και ατομικά να το κάνεις στη λαδόκολλα ειναι εξίσου γευστικό!!!!!
    #
    Σχόλιο από kessy, 4-3-10  
    #
    Σχόλιο από katerina75ch, 17-3-10  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή, σε ευχαριστούμε πολύ!! Ο άντρας μου ξετρελάθηκε και μεθαύριο θα κάνουμε το τραπέζι στα πεθερικά με αυτό το φαγητό!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-3-10  
    se eyxaristw poli katerina mou! einai mia nostimi paradosiaki sintagi! egw tin ekana ston filo moy o opoios einai arketa periergos me to fagito genikotera kai ksetrelathike! nomizw oti oi aples sintages einai kai oi piio nostimes kai fisika aresoun kai se perissoterous!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 19-5-10  
    πολύ ωραια συνταγουλα! το εφτιαξα σε πουγκακια.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 20-5-10  
    Καλημερα Pinalaki. Η συνταγη φαινεται εξαιρετικη αλλα εχω μια απορια. Εγω δεν διαθετω γαστρα. Εχεις υποψιν σου πως μπορω να φτιαξω αυτο το λαχταριστο φαγακι χωρις γάστρα; Αν εχεις οδηγιες θα με διευκολυνες πολυ. Ευχαριστω εκ των προτερων.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 20-5-10  
    Μου άρεσε η συνταγή σου pinalaki. Θα τη δοκιμάσω μάλλον το Σάββατο και επιστρέφω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 22-5-10  
    ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!! Το έβαλα σε πήλινη γάστρα και δεν έβαλα λαδόκολλα (δεν την χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ) και έγινε λουκούμι.Μπράβο σου pinalaki για την συνταγή..τα 5 πηρουνάκια είναι λίγα!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 23-5-10  
    katarxin sas eyxaristw olous polu gia ta sxolia sas!! sas ofelw mia signwmi gia tin kathisterisi alla tis teleytaies meres den eixa prosvasi sto internet!
    Lizaki mou an den exeis gastra mporeis na to kaneis se pougkakia kai na ta valeis mesa sto tapsaki! an pali den theleis na to kaneis to fagaki se pougkakia mporeis anti gia giastra na to valeis se ena pilini tapsaki i se ena tapsaki alouminenio kai na to kleiseis me alouminoxarto! to exw kanei kai me ton tropo ayto to fagito, dioti san foititria de eixa gastra kai vgike eksisou nostimo! zefel mou molis twra eida to minima sou! elpizw na vgike wraio to fagito sou! emena i kouzina mou einai palia, fi ayto to afinw tosos! pantws den kegetai to gafita! min anisixeis katholou!
    #
    Σχόλιο από zefel, 23-5-10  
    Πολύ νόστιμο βγήκε. Το μοσχάρι έλιωνε στο στόμα. Το άφησα 2,5 ώρες τελικά στους 200 βαθμούς
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 23-5-10  
    xairomai poli pou sou arese!!!!
    #
    Σχόλιο από Sasoupita, 28-9-10  
    Υπεροχη συνταγη!!!μπραβο
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 15-10-10  
    se eyxaristw poli sasoupitsa!
    #
    Σχόλιο από marthafy, 27-10-11  
    φαινεται πολυ ωραια συνταγη κ θα την δοκιμασω αλλα εχω μια απορια δεν θελει καθόλου νερο?
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-12-11  
    βάλε λίγο νεράκι αν τηέλεισ ..απλά τηα βγάλει υγρά!!
    #
    Σχόλιο από *mikri-chef *, 31-7-12  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 12-8-12  
    ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από bafi, 26-9-12  
    Tα συγχαρητήριά μου! Είναι απλά ένα όνειρο! Εκανα τραπέζι& όλοι ξετρελάθηκαν!!! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 28-10-12  
    σε ευχαριστω παρα πολυ! χαιρομαι που οι καλεσμενοι σου μεινανε ευχαρηστημενοι!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zefel, 23-5-10  
    Καλημέρα. Έχω ήδη βάλει το φαγητό στο φούρνο και περιμένω. Ο μόνος μου φόβος είναι, μήπως είναι πολλοί οι 220 βαθμοί για 3 ώρες.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της penelopeG
    Moσχαρακια
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    Αγαπημένα (δοκιμασμένα) φαγητά
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της mom2twins
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalopita