κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη
Eleanacy
Eleanacy @cook_8450553

Μοσχαράκι με μανιτάρια και μαυροδάφνη μαγειρευτό, πεντανόστιμο και γρήγορο!! Γίνεται ιδανικά και με κοτόπουλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύουμε με ρύζι ή μακαρόνια. Γίνεται πολύ νόστιμο και με κοτόπουλο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
  2. κονσέρβα μανιτάρια φρέσκα ή
  3. 2 καρότα σε ροδέλες
  4. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  5. λίγο κρασί κόκκινο ξηρό
  6. 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  7. αλάτι/πιπέρι
  8. ελαιόλαδο
  9. 1 κύβος μοσχάρι ή κοτόπουλο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το μοσχάρι για να το ξαφρίσουμε. Ακολούθως το σουρώνουμε.

  2. 2

    Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα καρότα.

  3. 3

    Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα ή χύτρα και το τσιγαρίζουμε λίγο, προσθέτουμε τα λαχανικά μας και σβήνουμε με το ξηρό κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε την μαυροδάφνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να εξατμιστούν οι αλκοόλες.

  4. 4

    Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προεραιτικά ένα κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο. Προθέτουμε νερό να καλύπτει ΣΧΕΔΟΝ το φαγητό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας ή στην χύτρα για 20 λεπτά.

  5. 5

    Αν μαγειρεύουμε στην χύτρα στο τέλος δένουμε την σάλτσα με λίγο corn flour.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

nadiaV
nadiaV @cook_8469409
θεσπέσια γεύση. πανεύκολο! Για να μην λερωθούν πολλά σκεύη, ξαφρίζουμε το μοσχαράκι, χύνουμε το νερό κ στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά κ μετά το μοσχαράκι. +μηδέν πλύσιμο!

Από

Eleanacy
Eleanacy @cook_8450553
στις