Μοσχαράκι με μανιτάρια και μπέικον

Bαθμολογία: 4.6
       
 
5 ψήφοι
stellapanos, 13.05.08

Περιγραφή

Μοσχαρακι με μανιταρια και μπεικον και καροτα.
Μοσχαράκι με μανιτάρια και μπέικον
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο μοσχαρισιο κρεας
  • 2 κρεμμυδια
  • 2 καροτα
  • 1 φλ. καφε ελαιολαδο
  • 1 ποτηρακι κρασι ασπρο
  • 3 φυλλα δαφνης
  • 1 κουτι μανιταρια κομμενα
  • 1 πακετο μπεικον
  • αλατοπιπερο
  • 1 ποτηρι Σαλτσα ντοματα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Σερβίρει: περιπου 4 ατομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαζουμε το κρεας στην κατσαρολα και το στιγαριζουμε με το ελαιολαδο και τα κρεμμυδια ψιλοκομενα, βαζουμε το κρασι και σβηνουμε το κρεας.
  2. Μετα βραζουμε το κρεας προσθετοντας νερο για 2 ωρες περιπου.
  3. Μετα βαζουμε σε μια κατσαρολα το μπεικον τα μανιταρια και τα καροτα και τα τσιγαριζουμε με λιγο ελαιολαδο το προσθετουμε στην κατσαρολα με το κρεας βαζουμε τη σαλτσα το αλατοπιπερο και τη δαφνη τα βραζουμε ολα μαζι περιπου μια ωρα.
  4. Σερβιριζετε με ρυζι ασπρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλο παντα και σε ολες τις συνταγες με μοσχαρι ειναι να βαζουμε το κρεας πριν τσιγαριστει να βραζει με λιγο νερακι, δεν γινετε σκληρο.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 14-5-08  
    Νοστιμο, μου ακουγεται. θα το δοκιμασω και θα σου πω τη γνωμη μου.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 14-5-08  
    Είναι σαν το ραγού,αν μάλιστα έβαζες περισσότερα λαχανικά(κολοκυθάκια,πιπεριές).Αγαπημένο φαγητό μιαμ μιαμ,το είχα ξεχάσει αυτό το φαγητό(γιατί άραγε??????).μπράβο που το έβαλες είναι φοβερό φαγητό,φτιάξτε το!!!!
    #
    Σχόλιο από IROULA, 25-10-09  
    Φαίνεται ωραίο αυτό το φαγητό... αν και απαιτούνται πολλές ώρες...
    Αν το έβαζα στη χύτρα θα γινόταν καλό έτσι ώστε να μειώσω λίγο το χρόνο?
    Το έχει φτιάξει κανείς? Δεν βλέπω σχόλια...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-11-09  
    το φαγαμε με μακαρονια,πολυ νοστιμο,για να πω την αληθεια ομως δεν βραζω το κρεας πρωτα :)
    #
    Σχόλιο από bebinna, 3-11-09  
    Γεια σου IROULA θα απαντήσω εγώ μιας και πάντα κάνω τα κοκκινιστά μου στην χύτρα λόγω έλλειψης χρόνου...Σίγουρα μέχρι και το βήμα 2 μπορείς να το κάνεις στην χύτρα σου χωρίς να βάλεις πολύ νερό βέβαια γιατί στην χύτρα το φαγητό δεν "πίνει" νερό. Έπειτα πρόσθεσε τα λαχανικά σου και αποτελείωσε το φαγητάκι σου χωρίς καπάκι μέχρι να σου χυλώσει η σαλτσούλα, τα καροτάκια και τα μανιτάρια δεν θέλουν πολύ για να γίνουν. Stellapanos ωραία η συνταγή σου θα την δοκιμάσω και εγώ χωρίς το μπέικον όμως προς μεγάλη απογοήτευση του αντρούλη μου... αλλά δεν θέλω η μικρή μου να συνηθίζει σε τέτοιες γεύσεις.(Υπερβολική μαμά γαρ...)
    #
    Σχόλιο από paralogo, 9-12-09  
    υπεροχο πραγματικα..!!!! δεν το περιμενα, γιατι μου εκανε εντυπωση η προσθηκη του μπεικον αλλα τελικα αξιζε και με το παραπανω!!!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 16-3-10  
    το ειδα σημερα στην tv με την αργυρω που στο τελος το βαλε στο φουρνο με πουρε απο πανω και φαινοταν.....ΣΛΟΥΡΠ!!! (χωρις το μπεικον)
    το ψησε μεχρι να κοκκινησει ο πουρες. Θα το κανω σιγουρα!!!!
    #
    Σχόλιο από paralogo, 21-3-10  
    γινεται και με χοιρινο??
    #
    Σχόλιο από miltoskastoria, 2-2-11  
    σίγουρα νόστιμο αλλά δεν είναι λιγο βαρυ με το μπέικον;
    #
    Σχόλιο από arkas71, 27-11-11  
    το ερωτευτικα δεν λεω τιποτα αλλο.....!!!!
    #
    Σχόλιο από irini_t, 20-1-15  
    Την δοκίμασα εχθές, τέλεια!βεβαια για να κερδίσω χρόνο, έβαλα αρχικά στη χύτρα τους κύβους μοσχαράκι με τα καρότα και την σάλτσα ντομάτας για περίπου 25λεπτά, και ύστερα άνοιξα και έριξα μέσα τα τσιγαρισμένα μπείκον και μανιτάρια, και σιγόβρασα για άλλο ένα μισάωρο.στο τέλος έριξα και λίγο κορν φλάουερ για να χυλώσει όσο ήθελα.την προτείνω να την δοκιμάσετε!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 14-5-08  
    Νοστιμο, μου ακουγεται. θα το δοκιμασω και θα σου πω τη γνωμη μου.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 14-5-08  
    Είναι σαν το ραγού,αν μάλιστα έβαζες περισσότερα λαχανικά(κολοκυθάκια,πιπεριές).Αγαπημένο φαγητό μιαμ μιαμ,το είχα ξεχάσει αυτό το φαγητό(γιατί άραγε??????).μπράβο που το έβαλες είναι φοβερό φαγητό,φτιάξτε το!!!!
    #
    Σχόλιο από IROULA, 25-10-09  
    Φαίνεται ωραίο αυτό το φαγητό... αν και απαιτούνται πολλές ώρες...
    Αν το έβαζα στη χύτρα θα γινόταν καλό έτσι ώστε να μειώσω λίγο το χρόνο?
    Το έχει φτιάξει κανείς? Δεν βλέπω σχόλια...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 3-11-09  
    το φαγαμε με μακαρονια,πολυ νοστιμο,για να πω την αληθεια ομως δεν βραζω το κρεας πρωτα :)
    #
    Σχόλιο από bebinna, 3-11-09  
    Γεια σου IROULA θα απαντήσω εγώ μιας και πάντα κάνω τα κοκκινιστά μου στην χύτρα λόγω έλλειψης χρόνου...Σίγουρα μέχρι και το βήμα 2 μπορείς να το κάνεις στην χύτρα σου χωρίς να βάλεις πολύ νερό βέβαια γιατί στην χύτρα το φαγητό δεν "πίνει" νερό. Έπειτα πρόσθεσε τα λαχανικά σου και αποτελείωσε το φαγητάκι σου χωρίς καπάκι μέχρι να σου χυλώσει η σαλτσούλα, τα καροτάκια και τα μανιτάρια δεν θέλουν πολύ για να γίνουν. Stellapanos ωραία η συνταγή σου θα την δοκιμάσω και εγώ χωρίς το μπέικον όμως προς μεγάλη απογοήτευση του αντρούλη μου... αλλά δεν θέλω η μικρή μου να συνηθίζει σε τέτοιες γεύσεις.(Υπερβολική μαμά γαρ...)
    #
    Σχόλιο από paralogo, 9-12-09  
    υπεροχο πραγματικα..!!!! δεν το περιμενα, γιατι μου εκανε εντυπωση η προσθηκη του μπεικον αλλα τελικα αξιζε και με το παραπανω!!!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 16-3-10  
    το ειδα σημερα στην tv με την αργυρω που στο τελος το βαλε στο φουρνο με πουρε απο πανω και φαινοταν.....ΣΛΟΥΡΠ!!! (χωρις το μπεικον)
    το ψησε μεχρι να κοκκινησει ο πουρες. Θα το κανω σιγουρα!!!!
    #
    Σχόλιο από paralogo, 21-3-10  
    γινεται και με χοιρινο??
    #
    Σχόλιο από miltoskastoria, 2-2-11  
    σίγουρα νόστιμο αλλά δεν είναι λιγο βαρυ με το μπέικον;
    #
    Σχόλιο από arkas71, 27-11-11  
    το ερωτευτικα δεν λεω τιποτα αλλο.....!!!!
    #
    Σχόλιο από irini_t, 20-1-15  
    Την δοκίμασα εχθές, τέλεια!βεβαια για να κερδίσω χρόνο, έβαλα αρχικά στη χύτρα τους κύβους μοσχαράκι με τα καρότα και την σάλτσα ντομάτας για περίπου 25λεπτά, και ύστερα άνοιξα και έριξα μέσα τα τσιγαρισμένα μπείκον και μανιτάρια, και σιγόβρασα για άλλο ένα μισάωρο.στο τέλος έριξα και λίγο κορν φλάουερ για να χυλώσει όσο ήθελα.την προτείνω να την δοκιμάσετε!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris