Μοσχαράκι με πατάτες στο ταζίν
Μοσχάρι με πατάτες στο ταζίν (σκεύος που χρησιμοποιείται πολύ στις κουζίνες χωρών της Βόρειας Αφρικής, το δικό μου είναι από αλουμίνιο και το καπάκι του από πορσελάνη).
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό στο ταζίν γίνεται πολύ νόστιμο και ζουμερό (απ΄τους υδρατμούς που συγκεντρώνονται στα τοιχώματα του καπακιού). Οι πατάτες γίνονται απίστευτες (καλύτερες από φούρνο) !!!
Υλικά
-
600 γρ. μοσχάρι σε κομμάτια μπουκιές
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένο
-
λίγο λάδι ή βούτυρο (ό,τι προτιμάτε)
-
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
-
πατάτες κομμένες κυδωνάτες (εγώ τις προτιμώ σε μικρά κομμάτια)
-
αλάτι
-
μίγμα διάφορων πιπεριών σε μύλο
-
λίγο θυμάρι και λίγη ρίγανη
-
τυρί ταλαγάνι σε κομμάτια (ή χαλούμι ή μαστέλο Χίου)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας απ΄όλες τις μεριές, μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αν δεν έχει πολύ υγρό, το συμπληρώνουμε με λίγο νερό (ή περισσότερο κρασί κατά βούληση!).
-
2
Προσθέτουμε τις πατάτες, το τυρί, λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και λίγη ρίγανη.
-
3
Τοποθετούμε το καπάκι του ταζίν, μετά από 5 λεπτά χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα. Δεν ανοίγουμε καθόλου το καπάκι! Σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε λίγη ώρα ακόμα να συνεχίσει να ψήνεται με την υπάρχουσα θερμοκρασία.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)