Μοσχαράκι με πιπεριές

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
katerina27385, 28.10.07

Περιγραφή

Μια κινέζικη συνταγή. try it!!!!!!!!!!!
Μοσχαράκι με πιπεριές
photo: xaroula

Συνταγή από:

katerina27385

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • μερικές κουταλίες της σούπας αραβοσιτέλαιο
  • 1/2 κιλό μοσχαράκι φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα ή όγδοα αν ειναι μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού five spices σκόνη (μπαχαρικό)
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού corn flour
  • 1/4-1/2 φλυντζάνι νερό
  • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
  • 1-2 κουταλιές της σούπας soy sauce
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Κουζίνα: Κινέζικη
Περιέχει: Πιπεριές , Σκόρδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες.
  2. Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε κατσαρόλα αρκετά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το five spices και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά αλλά να μείνουν τραγανά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ ενώνουμε το corn flour, το νερό με το ζωμό κοτόπουλου και τη soy sauce.
  5. Ρίχνουμε το σως αυτό στο φαγητό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει. Είναι έτοιμο σε 10 λεπτά περίπου.
  6. Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κινέζικα φαγητά δεν πρέπει να ψήνονται πολύ, ιδιαίτερα τα λαχανικά!!!!

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από xaroula, 28-2-10  
    παρα ,παρα πολυ ωραιο!! Το εσβησα με λευκο κρασι,εβαλα ολων των χρωματων τις πιπεριες ,κολιαντρο,κοκους απο πρασινο ,κοκκινο και ασπρο πιπερι ,επισης δεν χρησιμοποιησα αυτο το μπαχαρικο γιατι δεν το ειχα :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 28-2-10  
    ξεχασα να πω οτι σε καμια περιπτωση δεν κρατησα τους χρονους μαγειρεματος που αναφερονται,επειδη το κρεας ναι μεν το εκοψα λουριδες αλλα δεν ηταν φιλετο αλλα στρογγυλο ,το μαγειρεψα σε πολυ χαμηλη φωτια περιπου 30 λεπτα ...
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 7-1-12  
    υπεροχη συνταγη...το γλασαρα μονο λιγο περισσσοτερο γιατι ετσι το αγαπαμε γευστικα...να'σαι καλα...

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xaroula, 28-2-10  
    παρα ,παρα πολυ ωραιο!! Το εσβησα με λευκο κρασι,εβαλα ολων των χρωματων τις πιπεριες ,κολιαντρο,κοκους απο πρασινο ,κοκκινο και ασπρο πιπερι ,επισης δεν χρησιμοποιησα αυτο το μπαχαρικο γιατι δεν το ειχα :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 28-2-10  
    ξεχασα να πω οτι σε καμια περιπτωση δεν κρατησα τους χρονους μαγειρεματος που αναφερονται,επειδη το κρεας ναι μεν το εκοψα λουριδες αλλα δεν ηταν φιλετο αλλα στρογγυλο ,το μαγειρεψα σε πολυ χαμηλη φωτια περιπου 30 λεπτα ...
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 7-1-12  
    υπεροχη συνταγη...το γλασαρα μονο λιγο περισσσοτερο γιατι ετσι το αγαπαμε γευστικα...να'σαι καλα...

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...