κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαράκι με σάλτσα τόνου (Vitello tonnato)
ggr
ggr @george
Athens

Είναι ένα πολύ ωραίο πιάτο που μπορεί να φαγωθεί είτε σαν κύριο, είτε σαν συνοδευτικό κάποιου άλλου πιάτου με κρέας. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, ετοιμασθείτε για το ενδεχόμενο οι καλεσμένοι σας να το προτιμήσουν από το κυρίως πιάτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα σαν κύριο πιάτο
  1. 1,20 kg μοσχάρι (οι νοικοκυρές ξέρουν ποιό κομμάτι προσφέρεται για κόψιμο σε λεπτές φέτες μετά το μαγείρεμα)
  2. 300 gr τόνο (σε λάδι)
  3. 1 κρεμμύδι σε λεπτές-λεπτές φέτες
  4. 6 φιλέτα αντσούγιας
  5. αλάτι, πιπέρι κ.π. (= κατά προτίμηση)
  6. 1 μπουκάλι άσπρο ξηρό κρασί (750 ml)
  7. 1/2 ποτήρι λάδι
  8. τον χυμό 2 λεμονιών (αποφύγετε τα Αργεντινής, Τουρκίας κ.λ.π. που έχουν γεμίσει την αγορά μας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε σε κατσαρόλα το μοσχάρι, τον τόνο, τις αντζούγιες κομμένες σε κομματάκια, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και χύστε επάνω τους όλο το λευκό κρασί.

  2. 2

    Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

  3. 3

    Όταν το κρέας είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα χαμηλό και φαρδύ σκεύος (υπάρχουν κάποια μεταλλικά τάπερ που κάνουν πολύ καλά για αυτή τη δουλειά) και δουλέψτε στο μίξερ ότι έχει απομείνει από τα άλλα υλικά μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να πάρετε ένα, μάλλον σφικτό, πουρέ, τον οποίο θα αραιώσετε με το λάδι και τον χυμό του λεμονιού.

  4. 4

    Χύστε την σάλτσα που θα πάρετε με αυτόν τον τρόπο πάνω στο κρέας, σκεπάστε το σκεύος με διαφανές φιλμ κουζίνας και αφήστε το έτσι για τουλάχιστον 12 ώρες (στο ψυγείο, φυσικά), εις τρόπον ώστε το κρέας να “ρουφήξει” από τη σάλτσα και να πάρει γεύση.

  5. 5

    Για να σερβίρετε, κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες (θα χρειασθείτε ένα κατάλληλο μαχαίρι για να μη διαλυθεί το κρέας), τοποθετήστε τες σε πιάτα και σκεπάστε τες με τη σάλτσα.

  6. 6

    Πάνω από τη σάλτσα ρίξτε (προαιρετικά) φρέσκο πιπέρι σε κόκους)

  7. 7

    Τρώγεται κρύο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

ggr
ggr @george
nikola, γράψε δύο λόγια περισσότερο, τί είναι που πήγε τόσο άσχημα και το σιχάθηκες το πιάτο.
Καλόν είναι να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι τι πρέπει να προσέχουν, εάν υπάρχουν λάθη ή εάν ο συνδυασμός των γεύσεων (πχ του κρέατος με τον τόνο και τις αντσούγιες) ήταν τόσο απογοητευτικός.
Ευχαριστώ πολύ!

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens