Μοσχαράκι στιφάδο

Bαθμολογία: 4.8462
       
 
26 ψήφοι
λωξαντρα, 25.09.08

Περιγραφή

Ειναι η κλασική συνταγή για στιφάδο, πολύ νόστιμο. Το έχω κάνει δύο φορες μ΄αυτά τα υλικά και δεν του έλειπε τίποτα
Μοσχαράκι στιφάδο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλ. έτοιμο ντοματοχυμό
  • Δεντρολίβανο, 1 φύλλο δάφνη, πιπέρια και μπαχάρια ολόκληρα
  • 1/2φλ. ξύδι & 1/2φλ. κρασί
  • 1 φλ.ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και βάζουμε το κρέας αλευρωμένο να ροδοκοκκινήσει καλά απ΄όλες τις πλευρές
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και το χυμό, τα μυρωδικά, τα πιπέρια, τα μπαχάρια και το ανάλογο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  3. Έχουμε τα κρεμύδια έτοιμα καθαρισμένα, τα ζεματάμε για λίγο σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε στο τρυπητό.
  4. Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια ώσπου να πάρουν χρώμα.
  5. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρέας προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στη κατσαρόλα και ρίχνουμε και το ξύδι.
  6. Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μεχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.
  7. Το αλάτι το ρίχνουμε προς στο τέλος για να μη σκληρύνει το κρέας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Νομίζω ότι σ΄ όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές παίζει ρόλο ο τρόπος της εκτέλεσης παρά ο αριθμός των υλικών. Θέλουν υπομονή και σειρά στο μαγείρεμα.

Τα κρεμμύδια οταν σωταριστούν μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Τα ξεπαγώνετε εκτός ψυγειου, τα σωταρετε ξανά με λίγη ζάχαρη και ξύδι και συνοδεύουν ψητά χοιρινά

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τα μπαχαρικά και βεβαιωθείτε για το κρασί,
  • σιγουρευτείτε για τον ντοματοχυμό αν είναι τυποποιημένος.

Σχετικές συνταγές

    29 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από THEMELINA, 13-1-09  
    #
    Σχόλιο από minoula, 3-10-09  
    εκπληκτικο πιατο!σταθερη αξια..!!!!:-)
    #
    Σχόλιο από DIMEFT1, 12-2-10  
    Πολυ καλη η συνταγη μπραβο χθεσ την δοκιμασαμε και εγινε αναρπαστη
    #
    Σχόλιο από NPB, 5-3-10  
    !!!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 21-3-10  
    Κλασσικο και εντυπωσιακο!!
    #
    Σχόλιο από curls, 2-8-10  
    το εφτιαξα χθες στο πατρικο μου κ ενθουσιαστηκαν ολοι!!!!!
    ηταν η πρωτη φορα που εφτιαχνα στιφαδο κ δεν το περιμενανε να ειναι τοσο καλ!!!!
    απλα εβαλα πιο λιγο ξυδι γιατι δεν το τρωμε στο σπιτι...
    #
    Σχόλιο από giotak1, 30-8-10  
    Πολυ καλη η συνταγη ,την συνιστω ανεπιφυλαχτα!!!!!Γλυψαμε την κατσαρολα!!!!
    #
    Σχόλιο από Kika, 5-9-10  
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-9-10  
    πραγματι απλη και αγαπημενη συνταγη.
    παρα πολυ νοστιμο φαγητο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 20-9-10  
    Κλασσική αξία αυτό το φαγητό.Έγινε πολύ νόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από ace, 21-9-10  
    πολυ νοστιμο,ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από amaroulitsa, 19-12-10  
    Πολύ καλή η συνταγή σου, την φτιάχνω τώρα.... Μόνο που εγώ στην σάλτσα προσθέτω και σκορδάκι
    #
    Σχόλιο από Conna, 21-12-10  
    Πολύ ωραίο παρόλο που δεν είχε μαρινάρισμα !!
    #
    Σχόλιο από katerina77, 21-1-11  
    το εφτιαξα και πραγματικα βγηκε υπεροχο..σ' ευχαριστω πολυ!!
    #
    Σχόλιο από katerina77, 21-1-11  
    #
    Σχόλιο από Έλενα, 28-1-11  
    Πάρα πολύ νόστιμο.Εγω πρόσθεσα και λίγο κονιάκ και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από totoula, 13-5-11  
    Επειδη δεν εχω μαθει να χρησιμοποιω ολοκληρα το πιπερι κ το μπαχαρι, μπορει να μου πει καποιος περιπου ποσους κοκκους πρεπει να μπουν στο φαγητο απο το καθενα; Ή ποσες κουταλιες; Θελω να το φτιαξω κ φοβαμαι μην το χαλασω στην γευση...Ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 25-8-11  
    Εξαιρετικό!
    #
    Σχόλιο από mvm, 27-8-11  
    Το έκανα και ήταν πάρα πολύ ωραίο!
    #
    Σχόλιο από ManiaD, 1-12-11  
    Υπέροχη συνταγή! Μόλις την έφτιαξα και βγήκε καταπληκτικό το στιφάδο!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από THEMELINA, 13-1-09  
    #
    Σχόλιο από minoula, 3-10-09  
    εκπληκτικο πιατο!σταθερη αξια..!!!!:-)
    #
    Σχόλιο από DIMEFT1, 12-2-10  
    Πολυ καλη η συνταγη μπραβο χθεσ την δοκιμασαμε και εγινε αναρπαστη
    #
    Σχόλιο από NPB, 5-3-10  
    !!!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 21-3-10  
    Κλασσικο και εντυπωσιακο!!
    #
    Σχόλιο από curls, 2-8-10  
    το εφτιαξα χθες στο πατρικο μου κ ενθουσιαστηκαν ολοι!!!!!
    ηταν η πρωτη φορα που εφτιαχνα στιφαδο κ δεν το περιμενανε να ειναι τοσο καλ!!!!
    απλα εβαλα πιο λιγο ξυδι γιατι δεν το τρωμε στο σπιτι...
    #
    Σχόλιο από giotak1, 30-8-10  
    Πολυ καλη η συνταγη ,την συνιστω ανεπιφυλαχτα!!!!!Γλυψαμε την κατσαρολα!!!!
    #
    Σχόλιο από Kika, 5-9-10  
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-9-10  
    πραγματι απλη και αγαπημενη συνταγη.
    παρα πολυ νοστιμο φαγητο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 20-9-10  
    Κλασσική αξία αυτό το φαγητό.Έγινε πολύ νόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από ace, 21-9-10  
    πολυ νοστιμο,ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από amaroulitsa, 19-12-10  
    Πολύ καλή η συνταγή σου, την φτιάχνω τώρα.... Μόνο που εγώ στην σάλτσα προσθέτω και σκορδάκι
    #
    Σχόλιο από Conna, 21-12-10  
    Πολύ ωραίο παρόλο που δεν είχε μαρινάρισμα !!
    #
    Σχόλιο από katerina77, 21-1-11  
    το εφτιαξα και πραγματικα βγηκε υπεροχο..σ' ευχαριστω πολυ!!
    #
    Σχόλιο από katerina77, 21-1-11  
    #
    Σχόλιο από Έλενα, 28-1-11  
    Πάρα πολύ νόστιμο.Εγω πρόσθεσα και λίγο κονιάκ και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 25-8-11  
    Εξαιρετικό!
    #
    Σχόλιο από mvm, 27-8-11  
    Το έκανα και ήταν πάρα πολύ ωραίο!
    #
    Σχόλιο από ManiaD, 1-12-11  
    Υπέροχη συνταγή! Μόλις την έφτιαξα και βγήκε καταπληκτικό το στιφάδο!!!!!
    #
    Σχόλιο από titika_85, 26-4-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από totoula, 13-5-11  
    Επειδη δεν εχω μαθει να χρησιμοποιω ολοκληρα το πιπερι κ το μπαχαρι, μπορει να μου πει καποιος περιπου ποσους κοκκους πρεπει να μπουν στο φαγητο απο το καθενα; Ή ποσες κουταλιες; Θελω να το φτιαξω κ φοβαμαι μην το χαλασω στην γευση...Ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 20-9-12  
    μπορω να το κανω και στη χυτρα;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    συνταγουλες
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της nikoletaki
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της aris62
    Μοσχάρι
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN