λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992

Ειναι η κλασική συνταγή για στιφάδο, πολύ νόστιμο. Το έχω κάνει δύο φορες μ΄αυτά τα υλικά και δεν του έλειπε τίποτα

Λίγα μυστικά ακόμα

Νομίζω ότι σ΄ όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές παίζει ρόλο ο τρόπος της εκτέλεσης παρά ο αριθμός των υλικών. Θέλουν υπομονή και σειρά στο μαγείρεμα.Τα κρεμμύδια οταν σωταριστούν μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Τα ξεπαγώνετε εκτός ψυγειου, τα σωταρετε ξανά με λίγη ζάχαρη και ξύδι και συνοδεύουν ψητά χοιρινά

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

68 Minutes
  1. 1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
  2. 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  3. 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  4. 1 φλ. έτοιμο ντοματοχυμό
  5. Δεντρολίβανο, 1 φύλλο δάφνη, πιπέρια και μπαχάρια ολόκληρα
  6. 1/2 φλ. ξύδι & 1/2φλ. κρασί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και βάζουμε το κρέας αλευρωμένο να ροδοκοκκινήσει καλά απ΄όλες τις πλευρές

  2. 2

    Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και το χυμό, τα μυρωδικά, τα πιπέρια, τα μπαχάρια και το ανάλογο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.

  3. 3

    Έχουμε τα κρεμύδια έτοιμα καθαρισμένα, τα ζεματάμε για λίγο σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε στο τρυπητό.

  4. 4

    Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια ώσπου να πάρουν χρώμα.

  5. 5

    Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρέας προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στη κατσαρόλα και ρίχνουμε και το ξύδι.

  6. 6

    Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μεχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.

  7. 7

    Το αλάτι το ρίχνουμε προς στο τέλος για να μη σκληρύνει το κρέας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (34)

niki nikoula
niki nikoula @Niki90
Καταπληκτική συνταγή ευχαριστήθηκαν και οι ανηκανοποιητοι.....

Από

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
στις