Μοσχάρι φιλέτο με πάστα ελιάς ή με μουστάρδα
Πολύ όμορφος συνδυασμός γεύσεων στο πιάτο σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γνώμη μου είναι πως η πάστα ελιάς το κάνει πιο πικάντικο. Μπορούμε να πάρουμε μοσχάρι ανοιγμένο, από το χασάπη μας, σε φέτα και να το γεμίσουμε να την τυλίξουμε σε ρολό, να τη δέσουμε με σπάγκο καλύτερα (αφού θα είναι μεγάλο κομμάτι) να ψηθεί και να το κόψουμε σε φέτες! Όπως και να το κάνετε είναι πεντανόστιμο!!
Υλικά
-
1.500 γρ. φιλέτα μοσχαρίσια
-
Για τη γέμιση
-
150 γρ.μανιτάρια σε φέτες
-
1 φλ.ελιές σε φέτες
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη.
-
Συνοδευτικά κρέατος
-
4 πατάτες
-
4 καρότα σε μπαστουνάκια
-
χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ενώνουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης, μανιτάρια, τυρί, κρεμμυδάκια, άνηθο, ελιές.
-
2
Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τα φιλέτα μας. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Αλείφουμε το κάθε ένα φιλέτο με πάστα ελιάς ή μουστάρδα
-
3
Βάζουμε μικρή ποσότητα γέμισης
-
4
Τυλίγουμε ρολό, στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες καλά. Το ίδιο κάνουμε για όλα τα φιλέτα μας.
-
5
Τα σοτάρουμε σε λάδι ή βούτυρο καλά από όλες τις πλευρές.
-
6
Το μεταφέρουμε σε γάστρα ή ταψάκι με καπάκι, ρίχνουμε τους χυμούς, αλατοπίπερο, 1 ποτήρι νερό, λάδι και γύρω γύρω τις πατάτες, καρότα και μανιτάρια.
-
7
Ψήνουμε 2 ώρες περίπου, στο τελευταίο τέταρτο ανοίγουμε το καπάκι να πάρει χρώμα!
Σχόλια