Μοσχάρι λεμονάτο, ελαφρύ

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
9 ψήφοι
tsoupra, 14.01.08

Περιγραφή

Τη συνταγή αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήστε για δίαιτα. Προτείνεται για διαβητικούς.
Μοσχάρι λεμονάτο, ελαφρύ
photo: Ρηνιώ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο
  • ρίγανη, αλάτι & πιπέρι
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
  • 2 κ. της σούπας ελαιολαδο
  • 2 φλυτζάνια ζωμό από το ποντίκι
  • 2 κοφτά κουταλάκια αλεύρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Φτιάχνει: 2 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το ποντίκι με 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά στη χύτρα για 1/2 της ώρας ή στη κατσαρόλα με 1 & 1/2 λίτρα νερό για μία ώρα.
  2. Αφαιρούμε το ζωμό του κρέατος και βάζουμε ψιλοκομμένα τα κρεμύδια τη φλούδα λεμονιού και το λάδι και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
  3. Αφού μαραθούν βγάζουμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από το ζωμό, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσουν.
  4. Βάζουμε σε μούλτι το ζουμί από τη κατσαρόλα με το φαγητό μας και τα 2 κ. αλεύρι και τα χτυπάμε για λίγα δευτερολεπτα.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε μικρό κατσαρολάκι για σάλτσες και το ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
  6. Κλείνουμε τη φωτιά και έτοιμο το ελαφρύ λεμονάτο μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με ψητά λαχανικά: καρότα, κουνουπίδι, κολοκύθια. Τα λαχανικά μπορείτε να τα προσθέσετε σε μικρά κομμάτια και στο σημείο που θα ρίξετε το ζωμό. Αν περισσέψει ζωμός μην τον πετάξετε βάλτε το σε ένα σακουλάκι ή σε μικρά τάπερ και στη κατάψυξη. Δίνει γεύση σε όλες τις σάλτες.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από καρδούλα, 22-10-08  
    Πολυ ωραια συνταγη μου φαινεται. Οταν τη δοκιμασω θα σου γραψω τις εντυπωσεις μου.
    #
    Σχόλιο από ΜΜΑΡΙΑ, 30-12-08  
    ειναι τελεια!!!!!!!ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από tsa, 31-12-08  
    πολυ νοστιμη και απλη μονο που εγω αφηνω το κρεας λιγο παραπανω
    #
    Σχόλιο από MAIDONI, 27-2-09  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟΣΤΙΜΟ...
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΟ
    #
    Σχόλιο από lemonita, 2-7-09  
    Μπράβο, πολύ ωραία συνταγή. Ηταν το πρώτο μου πετυχημένο λεμονάτο στη χύτρα. Εντάξει θέλει λίγη δουλειά για το δέσιμο της σάλτσας γιατί μάλλον μου έμεινε αρκετός ζωμός, αλλά η γεύση φοβερή. Πρόσθεσα στο βράσιμο καρότο, σέλινο, φλούδα λεμονιού και δάφνη και πέρασα τα λαχανικά από το μούλτι μαζί με το αλεύρι. Μπράβο και πάλι.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 16-2-10  
    Στη μισή ώρα το κρέας μου ψήθηκε τέλεια στη χύτρα και από γεύση αυτό το πιάτο σκίζει! Έβαλα χυμό λεμονιού στο τέλος, όταν έδενα τη σάλτσα, την οποία δε χτύπησα στο μούλτι αλλά έριξα το ζωμό στο κρέας που τσιγαριζόταν με το κρεμμύδι έχοντας κρατήσει λίγο ζωμό όπου και διέλυσα corn flour και το πρόσθεσα στην κατσαρόλα.
    Το συνοδεύσαμε με πουρέ.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 21-5-10  
    Δεν έβαλα κόλιανδρο.
    #
    Σχόλιο από Σιδερις, 14-10-10  
    μολις ξεκινησα την συνταγη....
    #
    Σχόλιο από ΒΟΥΡΔΟΥΡ 2, 7-7-11  
    ωραιο
    #
    Σχόλιο από foodadvisor.gr, 2-9-11  
    Παλιότερα είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο στο οποίο όμως είχα προσθέσει και αρισμαρί (δεντρολίβανο). Αύτο είνια καλό να το αφαιρέσετε όταν πάτε να φτιάξετε την σάλτσα στο μούλτι. Το αποτέλεσμα στην παραλαγη που σας προτείνω είναι super !!
    www.foodadvisor.gr

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από καρδούλα, 22-10-08  
    Πολυ ωραια συνταγη μου φαινεται. Οταν τη δοκιμασω θα σου γραψω τις εντυπωσεις μου.
    #
    Σχόλιο από ΜΜΑΡΙΑ, 30-12-08  
    ειναι τελεια!!!!!!!ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από tsa, 31-12-08  
    πολυ νοστιμη και απλη μονο που εγω αφηνω το κρεας λιγο παραπανω
    #
    Σχόλιο από MAIDONI, 27-2-09  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟΣΤΙΜΟ...
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΟ
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 16-2-10  
    Στη μισή ώρα το κρέας μου ψήθηκε τέλεια στη χύτρα και από γεύση αυτό το πιάτο σκίζει! Έβαλα χυμό λεμονιού στο τέλος, όταν έδενα τη σάλτσα, την οποία δε χτύπησα στο μούλτι αλλά έριξα το ζωμό στο κρέας που τσιγαριζόταν με το κρεμμύδι έχοντας κρατήσει λίγο ζωμό όπου και διέλυσα corn flour και το πρόσθεσα στην κατσαρόλα.
    Το συνοδεύσαμε με πουρέ.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 21-5-10  
    Δεν έβαλα κόλιανδρο.
    #
    Σχόλιο από Σιδερις, 14-10-10  
    μολις ξεκινησα την συνταγη....
    #
    Σχόλιο από ΒΟΥΡΔΟΥΡ 2, 7-7-11  
    ωραιο
    #
    Σχόλιο από foodadvisor.gr, 2-9-11  
    Παλιότερα είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο στο οποίο όμως είχα προσθέσει και αρισμαρί (δεντρολίβανο). Αύτο είνια καλό να το αφαιρέσετε όταν πάτε να φτιάξετε την σάλτσα στο μούλτι. Το αποτέλεσμα στην παραλαγη που σας προτείνω είναι super !!
    www.foodadvisor.gr

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από lemonita, 2-7-09  
    Μπράβο, πολύ ωραία συνταγή. Ηταν το πρώτο μου πετυχημένο λεμονάτο στη χύτρα. Εντάξει θέλει λίγη δουλειά για το δέσιμο της σάλτσας γιατί μάλλον μου έμεινε αρκετός ζωμός, αλλά η γεύση φοβερή. Πρόσθεσα στο βράσιμο καρότο, σέλινο, φλούδα λεμονιού και δάφνη και πέρασα τα λαχανικά από το μούλτι μαζί με το αλεύρι. Μπράβο και πάλι.

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κρεατα
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της λιτσα γκιτι
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της melirito
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Φαγητάκι
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    ελαφρα,διαίτης
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa