κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχάρι με μανιτάρια πορτσίνι στο φούρνο
giannak
giannak @cook_8452827
κηφισια,

Κρεατάκι που ετοιμάζεται στην κατσαρόλα και ψήνεται στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βασική προϋπόθεση η κατσαρόλα να μπαίνει στο φούρνο. Γίνεται και με τα κινέζικα αποξηραμένα μανιτάρια, ωστόσο δεν έχει αυτή την ιδιαίτερη γεύση των πορτσίνι. Σερβίρεται με ρυζάκι, πουρέ και ζυμαρικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι (ένα κομμάτι) με λίγο λιπάκι (αν θέλετε το βάζετε σε διχτάκι)
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  3. 6 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 πακετάκι μανιτάρια πορτσίνι (είναι αποξηραμένα μανιτάρια και έχουν έντονη καπνιστή γεύση)
  5. 250 ml κόκκινο κρασί
  6. 1 ποτήρι ζωμό ή νερό
  7. αλάτι-πιπέρι
  8. 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο πολύ καλά απο κάθε πλευρά.

  2. 2

    Το βγάζουμε απο την κατσαρόλα και σωτάρουμε τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός απο το δεντρολίβανο.

  3. 3

    Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στο φούρνο στους 150-170 βαθμούς για 3 ώρες.

  4. 4

    Βγάζουμε την κατσαρόλα απο τον φούρνο, βγάζουμε το κρέας και με το multi πολτοποιούμε την σάλτσα μας.

  5. 5

    Την βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το δεντρολίβανο. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.

  6. 6

    Κόβουμε το κρέας σε φετούλες και το περιχύνουμε με τη σαλτσούλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

bubik
bubik @cook_8460298
ακουγεται πολλή νόστημη η συνταγή σου και θέλω να την φτιάξω,έχω όμως μια ερώτηση, τα μανιτάρια πρέπει να είναι οπωσδήποτε ποτσίνι ή μπορώ να βάλω και τα απλά φρέσκα ασπρα μανιτάρια?

Από

giannak
giannak @cook_8452827
στις
κηφισια,