Μοσχάρι με μανιτάρια πορτσίνι στο φούρνο
Κρεατάκι που ετοιμάζεται στην κατσαρόλα και ψήνεται στο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βασική προϋπόθεση η κατσαρόλα να μπαίνει στο φούρνο. Γίνεται και με τα κινέζικα αποξηραμένα μανιτάρια, ωστόσο δεν έχει αυτή την ιδιαίτερη γεύση των πορτσίνι. Σερβίρεται με ρυζάκι, πουρέ και ζυμαρικά.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι (ένα κομμάτι) με λίγο λιπάκι (αν θέλετε το βάζετε σε διχτάκι)
-
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
-
6 σκελίδες σκόρδο
-
1 πακετάκι μανιτάρια πορτσίνι (είναι αποξηραμένα μανιτάρια και έχουν έντονη καπνιστή γεύση)
-
250 ml κόκκινο κρασί
-
1 ποτήρι ζωμό ή νερό
-
αλάτι-πιπέρι
-
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο πολύ καλά απο κάθε πλευρά.
-
2
Το βγάζουμε απο την κατσαρόλα και σωτάρουμε τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός απο το δεντρολίβανο.
-
3
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στο φούρνο στους 150-170 βαθμούς για 3 ώρες.
-
4
Βγάζουμε την κατσαρόλα απο τον φούρνο, βγάζουμε το κρέας και με το multi πολτοποιούμε την σάλτσα μας.
-
5
Την βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το δεντρολίβανο. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
-
6
Κόβουμε το κρέας σε φετούλες και το περιχύνουμε με τη σαλτσούλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)