Μοσχάρι με μελιτζάνες και πατάτες στην κατσαρόλα
Ένα πολύ νόστιμο φαγάκι και ένα από τα αγαπημένα μου!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσεται και λίγη κανέλα. Το φαγάκι αυτό το κάνω και με λουκάνικο στην θέση του μοσχαριού βάζοντας 2 λουκάνικα κομμένα και τηγανισμένα, βράζοντας μόνο τις πατάτες και στο τέλος προσθέτω το λουκάνικο με τις μελιτζάνες.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι ελιά
-
4 μεγάλες πατάτες
-
2 μελιτζάνες
-
1 κρεμμύδι μεγάλο
-
2 ντομάτες μεγάλες ή 1 κονσέρβα ντοματάκι
-
0.5 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κοφτή κ.σ. περίπου αλάτι
-
πιπέρι
-
2-3 μπαχάρια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να τσιγαριστεί με την μισή κούπα λάδι.
-
2
Ρίχνουμε το κρέας να τσιγαριστεί μέχρι να ασπρίσει, μετά ρίχνουμε την ντομάτα και προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει μαλακό.
-
3
Αφού βράσει ρίχνουμε τις πατάτες χοντροκομμένες και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
-
4
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε.
-
5
Αφού έχουν βράσει τα υπόλοιπα ρίχνουμε μέσα και τις μελιτζάνες ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να πιεί το ζουμί του και μείνει μόνο με την σάλτσα.
Σχόλια (11)