vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Φιλέτο μοσχαρίσιο, πικάντικο για μπουφέ και όχι μόνο. Συνοδευμένο με ρύζι ή πουρέ πατάτας είναι ένα τέλειο γεύμα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε, από τη στιγμή που θα ρίξουμε τις ντομάτες στο φαγητό να συνεχίσουμε να το ψήσουμε στη χύτρα χωρίς να προσθέσουμε νερό, να χυλώσει η σάλτσα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 1 κ. μοσχάρι φιλέτο
  2. 3 σκ. σκόρδο σε φέτες
  3. 10-20 λεπτές φέτες μπέικον
  4. 1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες
  5. 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  6. 150 ml.κόκκινο κρασί
  7. 400 γρ. ντοματάκια στον τρίφτη ή φρέσκιες ψιλοκομμένες
  8. 2 κ.σ. δενδρολίβανο τριμένο
  9. αλατοπίπερο και λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένομε, στραγγίζουμε τα φιλέτα. Τα τρυπάμε με μαχαιράκι και βάζουμε τις μισές φετούλες σκόρδου μες στο κρέας,πασπαλίζουμε με το μισό δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας απλώνουμε δύο λωρίδες μπέικον, βάζουμε απάνω το φιλέτο και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

  3. 3

    Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα και μπέικον. Βάζουμε στο ψυγείο μία ώρα.

  4. 4

    Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ρολά καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το υπόλοιπο σκόρδο, τα μανιτάρια να σοταριστούν και αυτά λίγο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντοματούλες και το υπόλοιπο δενδρολίβανο.

  5. 5

    Βάζουμε τα ρολά σε ταψάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40 λεπτά.

  6. 6

    Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα