vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Νόστιμο και πικάντικο μπυράτο μοσχαράκι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 1/2 κ. μοσχάρι σε μερίδες
  2. 5 φέτες μπέικον κομμένο σε μεγάλους κύβους
  3. 4 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  4. 1 βαζάκι μανιτάρια μικρά ολόκληρα η σε φέτες
  5. 5-6 σκ. σκόρδο κομμένες στη μέση
  6. 3 νεροπότηρα μπύρα
  7. 1 κ.σ. πελτέ ή 1/2 φλ. πουμαρό
  8. 1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  9. 1 κ. γλ. ζάχαρη
  10. 3 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  11. 1/2 φλ. αλεύρι
  12. δαφνόφυλλα
  13. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το κρέας μας και στραγγίζουμε.

  2. 2

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, αλάτι, τα πιπέρια και το κρέας να αλευρωθεί καλά.

  3. 3

    Σοτάρουμε στο βούτυρο ή το λάδι ή μισό –μισό,το κρέας να ροδίσει, ρίχνουμε το μπέικον, κρεμμύδια-σκόρδο, μανιτάρια, να σοταριστούν κι αυτά ελαφρά.

  4. 4

    Αναμειγνύουμε την μπύρα με τον πελτέ ή το πουμαρό και τη ζάχαρη,ρίχνουμε στο κρέας.

  5. 5

    Προσθέτουμε θυμάρι και δαφνόφυλλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε 1 έως 1 1/2 ώρα περίπου να μαλακώσει το κρέας.

  6. 6

    Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Αντιδράσεις

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα