Μοσχάρι με μπέικον, μανιτάρια και μπύρα
Νόστιμο και πικάντικο μπυράτο μοσχαράκι!
Υλικά
-
1 1/2 κ. μοσχάρι σε μερίδες
-
5 φέτες μπέικον κομμένο σε μεγάλους κύβους
-
4 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
-
1 βαζάκι μανιτάρια μικρά ολόκληρα η σε φέτες
-
5-6 σκ. σκόρδο κομμένες στη μέση
-
3 νεροπότηρα μπύρα
-
1 κ.σ. πελτέ ή 1/2 φλ. πουμαρό
-
2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
-
1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
-
1 κ. γλ. ζάχαρη
-
3 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
-
1/2 φλ. αλεύρι
-
δαφνόφυλλα
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κρέας μας και στραγγίζουμε.
-
2
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, αλάτι, τα πιπέρια και το κρέας να αλευρωθεί καλά.
-
3
Σοτάρουμε στο βούτυρο ή το λάδι ή μισό –μισό,το κρέας να ροδίσει, ρίχνουμε το μπέικον, κρεμμύδια-σκόρδο, μανιτάρια, να σοταριστούν κι αυτά ελαφρά.
-
4
Αναμειγνύουμε την μπύρα με τον πελτέ ή το πουμαρό και τη ζάχαρη,ρίχνουμε στο κρέας.
-
5
Προσθέτουμε θυμάρι και δαφνόφυλλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε 1 έως 1 1/2 ώρα περίπου να μαλακώσει το κρέας.
-
6
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Σχόλια