Μοσχάρι με μπύρα και μουστάρδα

Bαθμολογία: 4.7
       
 
10 ψήφοι
katiami, 04.04.09

Περιγραφή

Κρέας κατσαρόλας με "δεμένη" σάλτσα.
Μοσχάρι με μπύρα και μουστάρδα
photo: ANGOLINA

Συνταγή από:

katiami

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 3 ή 4 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • μουστάρδα
  • 3 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος προαιρετικά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Μουστάρδα
Σερβίρει: 4 ή 6 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σωτάρουμε το κρέας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
Βήμα 2
2) Σβήνουμε με τη μπύρα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φύλλο της δάφνης, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μισοψηθεί.
Βήμα 3
3) Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με μουστάρδα και σκεπάζουμε το κρέας με την αλλειμένη πλευρά προς τα κάτω.
Βήμα 4
4) Αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο ακόμη, μέχρι που το ψωμί διαλύεται δένοντας τη σάλτσα.
Βήμα 5
5) Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν το ψωμί λιώσει, δε θέλει πολύ ψήσιμο γιατί κινδυνεύει να κολλήσει.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής γι' αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος,
  • χρησιμοποιήστε ψωμί και μπύρα χωρίς γλουτένη.

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 28-6-10  
    Όντως δεμένη η σάλτσα, πεντανόστιμο το αποτέλεσμα
    #
    Σχόλιο από Istar, 6-2-12  
    Πραγματικά η σάλτσα δένει τέλεια έτσι και το ψωμί με τη μουστάρδα δίνει απίστευτη γεύση! Το δοκίμασα προχτές και ξετρελαθήκαμε! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 20-2-12  
    Πράγματι είναι πεντανόστιμη και εύκολη.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 23-3-12  
    Την έχω ξανακάνει αλλά ειχα ξεχάσει να βαθμολογήσω. Τέλεια γεύση κ πολύ ευκολη συνταγή.Αυτή τη φορά εβαλα κ λιγο θυμάρι αλλά παρέλειψα την κρέμα γάλακτος κ τα ψωμάκια. Την ξεκίνησα στη κατσαρόλα κ την τελείωσα στο ταψάκι μου συνοδεία με κριθαράκι. Ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από Istar, 10-4-12  
    #
    Σχόλιο από marianna89k, 25-11-12  
    5 χωρίς σχόλια! Δοκιμάστε την απαραίτητα!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 29-1-13  
    Το μοσχάρι το έκανα πάντα κοκκινιστό και χαίρομαι που δοκίμασα κάτι διαφορετικό, το οποίο άρεσε σε όλους μας. Το έκλεισα στην χύτρα για 30 λεπτά και μετά χρειάστηκα λίγα ακόμη λεπτά για να προσθέσω το ψωμί...οπότε η συνταγή εκτός από νοστιμότατη είναι και ταχύτατη...Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από katiami, 30-1-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. :)
    #
    Σχόλιο από chrysatsi, 1-2-13  
    Το φαγητάκι μου βράζει...μου μυρίζει όμως η μπύρα ή μου φαίνεται;;
    #
    Σχόλιο από dcroula, 22-5-13  
    Έβαλα και λίγα μανιτάρια μέσα.
    Ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ksipolitos, 11-5-14  
    #
    Σχόλιο από Vinny, 8-9-14  
    Πολύ νόστιμο φαγητό! Χρειάστηκε να προσθέσω και λίγο νερό ακριβώς πριν βάλω το ψωμί του τοστ, γιατί το ζουμάκι είχε μειωθεί επικίνδυνα και φοβήθηκα μήπως στεγνώσει.

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 28-6-10  
    Όντως δεμένη η σάλτσα, πεντανόστιμο το αποτέλεσμα
    #
    Σχόλιο από Istar, 6-2-12  
    Πραγματικά η σάλτσα δένει τέλεια έτσι και το ψωμί με τη μουστάρδα δίνει απίστευτη γεύση! Το δοκίμασα προχτές και ξετρελαθήκαμε! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 20-2-12  
    Πράγματι είναι πεντανόστιμη και εύκολη.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 23-3-12  
    Την έχω ξανακάνει αλλά ειχα ξεχάσει να βαθμολογήσω. Τέλεια γεύση κ πολύ ευκολη συνταγή.Αυτή τη φορά εβαλα κ λιγο θυμάρι αλλά παρέλειψα την κρέμα γάλακτος κ τα ψωμάκια. Την ξεκίνησα στη κατσαρόλα κ την τελείωσα στο ταψάκι μου συνοδεία με κριθαράκι. Ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από Istar, 10-4-12  
    #
    Σχόλιο από marianna89k, 25-11-12  
    5 χωρίς σχόλια! Δοκιμάστε την απαραίτητα!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 29-1-13  
    Το μοσχάρι το έκανα πάντα κοκκινιστό και χαίρομαι που δοκίμασα κάτι διαφορετικό, το οποίο άρεσε σε όλους μας. Το έκλεισα στην χύτρα για 30 λεπτά και μετά χρειάστηκα λίγα ακόμη λεπτά για να προσθέσω το ψωμί...οπότε η συνταγή εκτός από νοστιμότατη είναι και ταχύτατη...Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από chrysatsi, 1-2-13  
    Το φαγητάκι μου βράζει...μου μυρίζει όμως η μπύρα ή μου φαίνεται;;
    #
    Σχόλιο από dcroula, 22-5-13  
    Έβαλα και λίγα μανιτάρια μέσα.
    Ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ksipolitos, 11-5-14  
    #
    Σχόλιο από Vinny, 8-9-14  
    Πολύ νόστιμο φαγητό! Χρειάστηκε να προσθέσω και λίγο νερό ακριβώς πριν βάλω το ψωμί του τοστ, γιατί το ζουμάκι είχε μειωθεί επικίνδυνα και φοβήθηκα μήπως στεγνώσει.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από katiami, 30-1-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. :)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 393 αγαπημένων συνταγών, του/της anna1973
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της penelopeG
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της MAYORIGINALE
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Μοσχάρι
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S