Μοσχάρι μπουργκινιόν
Ενα πολύ νόστιμο φαγητό με λεπτή γεύση, κατάλληλο για τραπέζι και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μοιάζει σαν ένα απλό κοκκινιστο αλλά πιστεψτε με, η λεπτή γεύση του θα σας συναρπάσει. Είναι κλασσικό γαλλικό φαγητό που το έφιαχνε συχνά η μητέρα μου.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
-
3-4 καρότα κομμενα σε χοντρές ροδέλες
-
200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και κατεψυγμένα)
-
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια (χρησιμοποιήστε της κονσέρβας τα ολόκληρα για καλύτερη εμφάνιση)
-
1 φύλλο δάφνη
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 φλυτζάνι λάδι
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε σε μέτρια φωτιά το κρέας να ροδίσει για 5 περίπου λεπτά.
-
2
Προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμύδια, μανιτάρια, καρότα, φύλλο δάφνης) και συνεχίζετε το ανακάτεμα άλλα 5 λεπτά.
-
3
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
-
4
Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά 1 1/2 ώρα μέχρι να πιεί το ζουμί και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του
-
5
Αν χρειστεί προσθέστε λίγο νεράκι κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Σχόλια