Μοσχάρι ραγκού με αρακά

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
stroumfisma, 16.04.10

Περιγραφή

Την συνταγή αυτή την φτιάχνω όταν έχω κόσμο σπίτι και γλύφουν τα δαχτυλά τους
Μοσχάρι ραγκού με αρακά
photo: xaroula

Συνταγή από:

stroumfisma

12 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό σπάλα μοσχαριού χωρίς κόκκαλο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 ζωμό βοδινού
  • 1/2 φλ άσπρο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανος
  • δάφνη
  • 1 κουτί αρακά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 6
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
  2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώνετε το κρέας.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε το κρέας να κοκκινήσει . Στην συνέχεια το βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα.
  4. Σωτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και καρότα να μαραθούν και μετά τα ρίχνετε στο κρέας
  5. Προσθέτετε τον μαϊντανό,την δάφνη, το νερό, το ζωμό και το κρασί.
  6. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και η σάλτσα να πήξει
  7. 10 λεπτά πριν γίνει το κρέας ρίχνετε ένα μεγάλο κουτί αρακά με μια κουταλιά βούτυρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εμένα μου παίρνει περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να γίνει το φαγητό.

Την συνταγή μου την έδωσε η θεία μου. Ελπίζω να σας αρέσει

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 19-4-10  
    Πολύ καλός ο συνδυασμός μοσχαριού-αρακά.
    Το έχω φτιάξει κι εγώ και πραγματικά είναι πεντανόστιμο φαγητό.
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 19-4-10  
    ΑΡΓΥΡΗ ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 19-4-10  
    Ειναι απο τα φαγητα που αρεσουν στην οικογενεια μου,η διαφορα ειναι οτι βαζω ανηθο αντι μαιντανο και χρησιμοποιω αρακα φρεσκο η κατεψυγμενο.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-4-10  
    Πολύ νόστιμο φαγητό, με ωραίο άρωμα. Όποτε το φτιάχνω, του άντρα μου του αρέσει πάρα πολύ, ενώ τον σκέτο λαδερό αρακά δεν τον πολυθέλει.
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 19-4-10  
    ευχαριστώ χαίρομαι που σας αρέσει το φαγητό. Τον άνηθο δεν τον τρώει ο άντρας μου χαρούλα οπότε δεν το βάζω όταν μαγειρεύω,αλλά εννοείται ότι πηγαίνει
    #
    Σχόλιο από sissoyla, 19-4-10  
    Πολυ καλο ακουγετε,Εγω το φιαχνω με λουκανικα αλλα θα δοκημασω και ετσι.Εχω μια απορια ομος-βαζουμε καθολου ντοματα η οχι???
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 20-4-10  
    sissoula μπορείς να βάλεις πολτο ντομάτας αν θες. είναι στα γούστα του καθένα. πάλι ωραίο βγαίνει με ντομάτα
    #
    Σχόλιο από kat1234, 20-4-10  
    Πολύ καλή συνταγή και για τα μικρά παιδάκια! Επίσης το μαγείρεμα του μοσχαριού μπορεί να γίνει και στην χύτρα και να γλιτώσεις πολύ χρόνο. Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω και σε 30' έχεις έτοιμο φαγητό
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 20-4-10  
    συμφωνώ κατ απλά δεν έχω χύτρα και έτσι καταλαβαίνεις αλλά ναι σε λιγότερο χρόνο έχεις έτοιμο το φαγητό
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 4-5-10  
    Πάρα πολύ νόστιμο φαγητό, το εξαφανίσαμε!!! Το έβαλα λίγο στη χύτρα για να μαλακώσει και να γίνει πιο γρήγορα και του έβαλα ντοματούλα.Έγινε μούρλια!!!
    #
    Σχόλιο από nefelangel, 5-4-11  
    Αγαπημένο φαγητό και πεντανόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από vana-63, 19-11-11  
    Ηθελα να ρωτησω... Γιατι βαζουμε αλευρι στο μοσχαρι?
    #
    Σχόλιο από popikos, 28-3-12  
    Την κάναμε κατα γράμμα και το αποτέλεσμα ΛΟΥΚΟΥΜΙ!!!!!
    #
    Σχόλιο από dancingelf, 3-7-12  
    Πολλή ωραία συνταγή, αν και την έκανα με μικρή παραλλαγή, εμπνευσμένη κι από τη συνταγή για μοσχάρι σοφρίτο από το χρήστη sundyp.

    Χρησιμοποίησα αντικολλητική κατσαρόλα κι έβαλα μέσα το μοσχάρι σκέτο σε μέτρια φωτιά μέχρι να καφετίσει από γύρω. Εν συνεχεία έριξα το αλεύρι με το αλατοπίπερο, ανακάτεψα καλά και προσέθεσα το κρεμμύδι. Έσβησα με το κρασί (έβαλα κόκκινο). Προσέθεσα τον μαϊντανό, τη δάφνη, 2 ποτήρια νερό, μισή κουταλιά πελτέ και μισό κύβο μοσχάρι.

    Όταν είχε σχεδόν γίνει το κρέας έριξα μέσα ένα σακουλάκι κατεψυγμένο αρακά, τα καρότα και πατάτες κομμένα, ανακατεύοντας καλά και προσθέτοντας ελάχιστο νερό.

    Όταν βράσαν κι αυτά έσβησα το φαγητό και προσέθεσα λίγο λάδι.

    Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να αποφύγει τη χρήση του βουτύρου και το ψημένο λάδι κάνοντας πολύ πιο ελαφρύ το φαγητό - κάτι βασικό για εμένα αυτή τη στιγμή που είμαι έγκυος. Όσοι έφαγαν τους άρεσε πολύ (αν κι ανάλατο, πάλι λόγω εγκυμοσύνης, αλλά το συνοδεύσαν με τυρί φέτα).

    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!

    #
    Σχόλιο από bufon, 9-7-13  
    Όλα τα λεφτά η συνταγή. Τελικά όπου μπαίνει καλό κρασάκι το φαί απογειώνεται. Επίσης το αλευράκι του κρέατος έδεσε και τη σαλτσουλα. Τέλειο!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 19-4-10  
    Πολύ καλός ο συνδυασμός μοσχαριού-αρακά.
    Το έχω φτιάξει κι εγώ και πραγματικά είναι πεντανόστιμο φαγητό.
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 19-4-10  
    ΑΡΓΥΡΗ ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 19-4-10  
    Ειναι απο τα φαγητα που αρεσουν στην οικογενεια μου,η διαφορα ειναι οτι βαζω ανηθο αντι μαιντανο και χρησιμοποιω αρακα φρεσκο η κατεψυγμενο.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-4-10  
    Πολύ νόστιμο φαγητό, με ωραίο άρωμα. Όποτε το φτιάχνω, του άντρα μου του αρέσει πάρα πολύ, ενώ τον σκέτο λαδερό αρακά δεν τον πολυθέλει.
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 19-4-10  
    ευχαριστώ χαίρομαι που σας αρέσει το φαγητό. Τον άνηθο δεν τον τρώει ο άντρας μου χαρούλα οπότε δεν το βάζω όταν μαγειρεύω,αλλά εννοείται ότι πηγαίνει
    #
    Σχόλιο από sissoyla, 19-4-10  
    Πολυ καλο ακουγετε,Εγω το φιαχνω με λουκανικα αλλα θα δοκημασω και ετσι.Εχω μια απορια ομος-βαζουμε καθολου ντοματα η οχι???
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 20-4-10  
    sissoula μπορείς να βάλεις πολτο ντομάτας αν θες. είναι στα γούστα του καθένα. πάλι ωραίο βγαίνει με ντομάτα
    #
    Σχόλιο από kat1234, 20-4-10  
    Πολύ καλή συνταγή και για τα μικρά παιδάκια! Επίσης το μαγείρεμα του μοσχαριού μπορεί να γίνει και στην χύτρα και να γλιτώσεις πολύ χρόνο. Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω και σε 30' έχεις έτοιμο φαγητό
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 20-4-10  
    συμφωνώ κατ απλά δεν έχω χύτρα και έτσι καταλαβαίνεις αλλά ναι σε λιγότερο χρόνο έχεις έτοιμο το φαγητό
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 4-5-10  
    Πάρα πολύ νόστιμο φαγητό, το εξαφανίσαμε!!! Το έβαλα λίγο στη χύτρα για να μαλακώσει και να γίνει πιο γρήγορα και του έβαλα ντοματούλα.Έγινε μούρλια!!!
    #
    Σχόλιο από nefelangel, 5-4-11  
    Αγαπημένο φαγητό και πεντανόστιμο!!
    #
    Σχόλιο από vana-63, 19-11-11  
    Ηθελα να ρωτησω... Γιατι βαζουμε αλευρι στο μοσχαρι?
    #
    Σχόλιο από popikos, 28-3-12  
    Την κάναμε κατα γράμμα και το αποτέλεσμα ΛΟΥΚΟΥΜΙ!!!!!
    #
    Σχόλιο από bufon, 9-7-13  
    Όλα τα λεφτά η συνταγή. Τελικά όπου μπαίνει καλό κρασάκι το φαί απογειώνεται. Επίσης το αλευράκι του κρέατος έδεσε και τη σαλτσουλα. Τέλειο!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από dancingelf, 3-7-12  
    Πολλή ωραία συνταγή, αν και την έκανα με μικρή παραλλαγή, εμπνευσμένη κι από τη συνταγή για μοσχάρι σοφρίτο από το χρήστη sundyp.

    Χρησιμοποίησα αντικολλητική κατσαρόλα κι έβαλα μέσα το μοσχάρι σκέτο σε μέτρια φωτιά μέχρι να καφετίσει από γύρω. Εν συνεχεία έριξα το αλεύρι με το αλατοπίπερο, ανακάτεψα καλά και προσέθεσα το κρεμμύδι. Έσβησα με το κρασί (έβαλα κόκκινο). Προσέθεσα τον μαϊντανό, τη δάφνη, 2 ποτήρια νερό, μισή κουταλιά πελτέ και μισό κύβο μοσχάρι.

    Όταν είχε σχεδόν γίνει το κρέας έριξα μέσα ένα σακουλάκι κατεψυγμένο αρακά, τα καρότα και πατάτες κομμένα, ανακατεύοντας καλά και προσθέτοντας ελάχιστο νερό.

    Όταν βράσαν κι αυτά έσβησα το φαγητό και προσέθεσα λίγο λάδι.

    Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να αποφύγει τη χρήση του βουτύρου και το ψημένο λάδι κάνοντας πολύ πιο ελαφρύ το φαγητό - κάτι βασικό για εμένα αυτή τη στιγμή που είμαι έγκυος. Όσοι έφαγαν τους άρεσε πολύ (αν κι ανάλατο, πάλι λόγω εγκυμοσύνης, αλλά το συνοδεύσαν με τυρί φέτα).

    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της evitaps
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της popikos
    Λαδερα
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της Papajohn
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x