Μοσχάρι στην γάστρα με λαχανικά και μπύρα

Bαθμολογία: 4.8788
       
 
33 ψήφοι
xaroula, 08.11.09

Περιγραφή

Το φαγητό αυτό είναι κόλαση!!

Μοσχάρι στην γάστρα με λαχανικά και μπύρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 κιλό μοσχάρι χτένι κομμένο μερίδες
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές ροδέλες
  • 2-3 ντομάτες χοντροκομμένες (χωρις φλούδα)
  • 3 καρότα χοντρές ροδέλες
  • 1 κουτάκι μπύρα 330 ml
  • 2 κσ πελτέ ντομάτας
  • λίγο θυμάρι
  • λίγη ζαχαρίτσα
  • αλάτι πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Εγω το φαγητό το έφτιαξα σε γάστρα που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας (μεταλική), όποιος δεν εχει θα ξεκινήσει το φαγητό σε τηγάνι και θα το τελειώσει στην γάστρα.
  2. Βάζουμε την γάστρα στο μάτι με το λάδι και σωτάρουμε καλά το κρέας να θωρακιστεί.
  3. Το βγάζουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε.
  4. Ρίχνω στο λάδι τα κρεμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα να σωταριστούν και αυτά.
  5. Σβήνω με την μπύρα.
  6. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Τελευταίο βάζω το κρέας μαζί με ότι ζουμια έχει βγάλει στην πιατέλα.
  8. Σκεπάζω την γάστρα και μεταφέρω στο φούρνο που έχω προθερμάνει.
  9. Ψηνω σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 2 - 2 1/2 ώρες στους 180° c.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οποιος δεν εχει γάστρα, το αναφέρω και παραπάνω κανει την διαδικασία του σωταρίσματος σε τηγάνι και μετα μεταφέρει το φαγητό στην γάστρα και τέλος στο φούρνο.

Για αυτό το φαγητό χρησιμοποιούμε το χτένι γιατί είναι το μαλακότερο κομμάτι του μοσχαριού και κάνει για φούρνο αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε και με σπάλα, επίσης.

Του ταιριάζει πολύ ο πουρές. Μπορείτε όμως να το σερβίρετε και με τηγανιτές πατάτες η ρύζι.

Καλή σας όρεξη!!

Σχετικές συνταγές

    55 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από delicious, 11-11-09  
    Το φαγητό είναι όντως εξαιρετικό!!!
    Εγώ τα φαγητά τα σωτάρω κατ' ευθείαν στην γάστρα!
    Βάζω το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια-σκόρδα ψιλοκομμένα και το κρέας (όλα μαζί ωραία τακτοποιημένα) και στους 180 βαθμούς θερμό αέρα με κλειστή την γάστρα αφήνω για 15' λεπτά. Γυρίζω το κρέας από την άλλη και αφήνω άλλα 15'.
    Δεν έχει καμμία διαφορά!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-09  
    Ναι, delicious και εγω οταν θελω να το φτιαξω χρησιμοποιω την γαστρα που μπαινει στο ματι της εστιας,ευχαριστω για τα πιρουνακια!! :)
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 16-11-09  
    Χαρούλα, μπραβο, το εφτιαξα την Κυριακη και ολη η οικογενεια εμεινε πολυ ευχαριστημενη.
    το εφτιαξα με ποντικι και δεν εβαλα τις πιπεριες.
    ειναι τελειο, τρυφερο και πεντανοστιμο!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-11-09  
    Καλη ιδεα Μυρτω και το ποντικι ,ειναι εξισου τρυφερο,γιατι για να πω την αληθεια εμενα το ποντικι δεν το τρωνε ,αλλα και το χτενι δεν το βρισκεις ευκολα,αν σκεφτεις οτι ειναι ολο κι ολο 3 κιλα περιπου ανα μοσχαρι...
    Ευχαριστω για τα πιρουνακια!! χαιρομαι που αρεσε και στους δικους αντρες
    #
    Σχόλιο από Fanniretak, 23-11-09  
    Απίθανη συνταγή!την έφτιαξα εχθές με πατατουλες τηγανιτές έγινε χαμος!Μπραβο...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-11-09  
    πωπω Fanniretak,με πατατες τηγανιτες ειναι η καλυτερη επιλογη!!!! και μενα οι δικοι μου ετσι το τρωνε.Ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια. :)
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 5-12-09  
    Εξαιρετικό! Με ρυζάκι σκίζει!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-12-09  
    ευχαριστω Ισμηνη για τα πιρουνακια !!:)
    #
    Σχόλιο από dmag, 8-12-09  
    πολυ καλο, μου βγηκε μπολικη η σαλτσουλα για βουτες με τρελα! με τηγανιτη πατατα για αγριες καταστασεις!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 8-12-09  
    αχαχαχαχχα dmag αγριες καταστασεις δε λες τιποτα!! βγαινει αρκετη σαλτσουλα πραγματι αλλα ποτε δεν μενει...:)
    #
    Σχόλιο από lenale, 20-12-09  
    Πολύ ωραία συνταγή!Μπράβο Χαρούλα!!!
    #
    Σχόλιο από kostas, 20-12-09  
    ωραιο το φαγητακι αλλα ενα δεν καταλαβα...."Οποιος δεν εχει γάστρα, το αναφέρω και παραπάνω κανει την διαδικασία του σωταρίσματος σε τηγάνι και μετα μεταφέρει το φαγητό στην γάστρα" axaxaxaxaxaxaxaxaxa ε καλα αφου δεν εχουμε γαστρα πως πρωτα στο τηγανι και μετα στην γαστρα,καλο και αφτο :-)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-12-09  
    Νατασα μου σε ευχαριστω πολυ! χαιρομαι που σας αρεσε :)
    Κωστα μαλλον ειχες διαθεση να γελασεις :)) αν δεις και στις οδηγιες γραφω για μεταλικη γαστρα!! Οποιος εχει πηλινη ας πουμε δεν μπορει να την βαλει στην εστια! δεν προσεξες καλα οοολα οσα γραφω,μαλλον γελουσες...αχαχαχαχααχα
    #
    Σχόλιο από Rosie, 18-3-10  
    Μπέρδεψα τα κρέατα και ξεπάγωσα το αγριογούρουνο αντί για το μοσχάρι αλλά ακολούθησα τη συνταγή σου και μου βγήκε φανταστικό το φαγητό!! Έβαλα και μανιτάρια χοντροκομμένα και "γλείψαμε" τη γάστρα!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-3-10  
    πωπω Rosie φανταζομαι νοστιμια με το αγριογουρουνο!!!! σε ευχαριστω για τα πιρουνακια! :)
    #
    Σχόλιο από ναντιν, 13-4-10  
    ήταν υπέροχο και η σάλτσα του καταπληκτική ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-4-10  
    ναντιν σε ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια !!χαιρομαι που σας αρεσε! :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 7-5-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ.
    Μπράβο Χαρούλα, φοβερό φαγητό.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 8-5-10  
    Ρουλακι μου σε ευχαριστω! :)
    #
    Σχόλιο από mort, 16-9-10  
    πραγματικά καταπληκτικό! συγχαρητήρια στη μαγείρισσα! το φτιαξα με ρυζάκι και γλύφαμε τα δάχτυλα μας! τα 5 πυρουνάκια είναι λίγα και πάλι μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    52 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από delicious, 11-11-09  
    Το φαγητό είναι όντως εξαιρετικό!!!
    Εγώ τα φαγητά τα σωτάρω κατ' ευθείαν στην γάστρα!
    Βάζω το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια-σκόρδα ψιλοκομμένα και το κρέας (όλα μαζί ωραία τακτοποιημένα) και στους 180 βαθμούς θερμό αέρα με κλειστή την γάστρα αφήνω για 15' λεπτά. Γυρίζω το κρέας από την άλλη και αφήνω άλλα 15'.
    Δεν έχει καμμία διαφορά!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-09  
    Ναι, delicious και εγω οταν θελω να το φτιαξω χρησιμοποιω την γαστρα που μπαινει στο ματι της εστιας,ευχαριστω για τα πιρουνακια!! :)
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 16-11-09  
    Χαρούλα, μπραβο, το εφτιαξα την Κυριακη και ολη η οικογενεια εμεινε πολυ ευχαριστημενη.
    το εφτιαξα με ποντικι και δεν εβαλα τις πιπεριες.
    ειναι τελειο, τρυφερο και πεντανοστιμο!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-11-09  
    Καλη ιδεα Μυρτω και το ποντικι ,ειναι εξισου τρυφερο,γιατι για να πω την αληθεια εμενα το ποντικι δεν το τρωνε ,αλλα και το χτενι δεν το βρισκεις ευκολα,αν σκεφτεις οτι ειναι ολο κι ολο 3 κιλα περιπου ανα μοσχαρι...
    Ευχαριστω για τα πιρουνακια!! χαιρομαι που αρεσε και στους δικους αντρες
    #
    Σχόλιο από Fanniretak, 23-11-09  
    Απίθανη συνταγή!την έφτιαξα εχθές με πατατουλες τηγανιτές έγινε χαμος!Μπραβο...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-11-09  
    πωπω Fanniretak,με πατατες τηγανιτες ειναι η καλυτερη επιλογη!!!! και μενα οι δικοι μου ετσι το τρωνε.Ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια. :)
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 5-12-09  
    Εξαιρετικό! Με ρυζάκι σκίζει!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-12-09  
    ευχαριστω Ισμηνη για τα πιρουνακια !!:)
    #
    Σχόλιο από dmag, 8-12-09  
    πολυ καλο, μου βγηκε μπολικη η σαλτσουλα για βουτες με τρελα! με τηγανιτη πατατα για αγριες καταστασεις!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 8-12-09  
    αχαχαχαχχα dmag αγριες καταστασεις δε λες τιποτα!! βγαινει αρκετη σαλτσουλα πραγματι αλλα ποτε δεν μενει...:)
    #
    Σχόλιο από lenale, 20-12-09  
    Πολύ ωραία συνταγή!Μπράβο Χαρούλα!!!
    #
    Σχόλιο από kostas, 20-12-09  
    ωραιο το φαγητακι αλλα ενα δεν καταλαβα...."Οποιος δεν εχει γάστρα, το αναφέρω και παραπάνω κανει την διαδικασία του σωταρίσματος σε τηγάνι και μετα μεταφέρει το φαγητό στην γάστρα" axaxaxaxaxaxaxaxaxa ε καλα αφου δεν εχουμε γαστρα πως πρωτα στο τηγανι και μετα στην γαστρα,καλο και αφτο :-)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-12-09  
    Νατασα μου σε ευχαριστω πολυ! χαιρομαι που σας αρεσε :)
    Κωστα μαλλον ειχες διαθεση να γελασεις :)) αν δεις και στις οδηγιες γραφω για μεταλικη γαστρα!! Οποιος εχει πηλινη ας πουμε δεν μπορει να την βαλει στην εστια! δεν προσεξες καλα οοολα οσα γραφω,μαλλον γελουσες...αχαχαχαχααχα
    #
    Σχόλιο από ναντιν, 13-4-10  
    ήταν υπέροχο και η σάλτσα του καταπληκτική ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-4-10  
    ναντιν σε ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια !!χαιρομαι που σας αρεσε! :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 7-5-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ.
    Μπράβο Χαρούλα, φοβερό φαγητό.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 8-5-10  
    Ρουλακι μου σε ευχαριστω! :)
    #
    Σχόλιο από mort, 16-9-10  
    πραγματικά καταπληκτικό! συγχαρητήρια στη μαγείρισσα! το φτιαξα με ρυζάκι και γλύφαμε τα δάχτυλα μας! τα 5 πυρουνάκια είναι λίγα και πάλι μπράβο!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-9-10  
    Χαιρομαι πολυ που το απολαυσατε το φαγητο,ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια!! :)
    #
    Σχόλιο από ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ, 20-9-10  
    Εξαιρετική συνταγή!!!! Το έφτιαξα σε τραπέζι και έκλεψε την παράσταση!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Rosie, 18-3-10  
    Μπέρδεψα τα κρέατα και ξεπάγωσα το αγριογούρουνο αντί για το μοσχάρι αλλά ακολούθησα τη συνταγή σου και μου βγήκε φανταστικό το φαγητό!! Έβαλα και μανιτάρια χοντροκομμένα και "γλείψαμε" τη γάστρα!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-3-10  
    πωπω Rosie φανταζομαι νοστιμια με το αγριογουρουνο!!!! σε ευχαριστω για τα πιρουνακια! :)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 18-12-11  
    Ξέρω ότι το Χαρουλάκι είναι εγγύηση στα κρέατα, οπότε εμπιστεύτηκα την συνταγή της... Έεεεεεεεεεεεεεεεγινε μάχη για το ποιος θα πρωτοφάει! Οι μόνες αλλαγές που έκανα ήταν στα μυρωδικά, έβαλα κανέλλα, γαρύφαλλο και μπαχάρι, μου αρέσουν στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Α, και πριν σβήσω με την μπύρα, έριξα και λίγο μπαλσάμικο, να γλυκάνει το κρεατάκι μου. Τι να πω, λουκούμι έγινε και πενταμάλακο! Ευχαριστώ Χαρουλάκι μου!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της fiogaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 177 αγαπημένων συνταγών, του/της Άριελ
    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Μοσχάρι
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    VICKY  M
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της jvickyj