κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχάρι Wellington
Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Ένα καταπληκτικό και εύκολο πιάτο,"απόηχος" μιας άλλης εποχής. Επινοήθηκε και φτιάχτηκε κάπου γύρω στο 1800, προς τιμήν του Άγγλου στρατάρχη και Δούκα του Wellington.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το μοσχαρίσιο ρολό μπορεί να ψηθεί αρκετή ώρα πριν το σερβίρισμα (πχ. από το πρωί) και, αφού πρώτα ζεσταθεί σε μέτριας έντασης φούρνο, να κοπεί και να σερβιριστεί. Είναι πεντανόστιμο και εντυπωσιακό και μπορεί να σας "λύσει τα χέρια" σε μπουφέ ή τραπέζια, είτε σαν κυρίως πιάτο είτε σαν ορεκτικό.Αν δεν σας αρέσει το τυρί Cheddar, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με Gouda (μια φορά που δεν είχα Cheddar έβαλα Gouda και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου νόστιμο). Επίσης, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο βούτυρο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μαργαρίνη. Αν θέλετε, δοκιμάστε το! Καλή σας επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
  2. 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο ολόκληρο
  3. 300 γραμ. φρέσκα μανιτάρια
  4. 1 1/2 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  5. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι τριμμένο στο multi
  6. 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  7. 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  8. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. Για τη γέμιση κοτόπουλου
  10. 1 μεγάλο κομμάτι φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, βρασμένο
  11. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  12. 100 γραμ. τριμμένου τυριού Cheddar
  13. 1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κατ' αρχήν, ξεπαγώνετε καλά τα φύλλα της σφολιάτας.

  2. 2

    Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τα σωτάρετε μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα τηγάνι, βάζοντας τη μισή ποσότητα βουτύρου. Τα "σβήνετε" με το κρασί, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να βράσουν σε ήπια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν καλά όλα τα υγρά και να στεγνώσει εντελώς το τηγάνι. Τα βάζετε σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να περιμένουν.

  3. 3

    Με το υπόλοιπο βούτυρο, σωτάρετε πολύ πολύ καλά το μοσχαρίσιο φιλέτο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει καλά παντού και να σκουρίνει. Το αλατοπιπερώνετε και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα για να σουρώσει από τα υγρά του.

  4. 4

    Παίρνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνετε σε λεία επιφάνεια. Ρίχνετε πάνω του το πολτοποιημένο μείγμα φιλέτου κοτόπουλου-μαϊντανού-Cheddar-σκόρδου και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας το "αλείφετε", φροντίζοντας να αφήσετε 2 δάχτυλα κενό σε όλη την περιφέρεια του φύλλου.

  5. 5

    Από πάνω του, στρώνετε το μείγμα μανιτάρια-κρεμμυδάκι.

  6. 6

    Μετά, τοποθετείτε από πάνω το μοσχαρίσιο φιλέτο και το τυλίγετε με το φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολό - φροντίστε να το τυλίξετε σαν "πακετάκι". Βρέχετε τις ενώσεις του ρολού με λίγο νεράκι για να κολλήσουν καλά.

  7. 7

    Παίρνετε το 2ο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού, το κόβετε σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες τοποθετείτε διαγώνια πάνω στο ρολό (ή, όπως λέμε, "μπακλαβαδωτά"). Αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο.

  8. 8

    Ψήνετε το ρολό στους 180 βαθμούς για 1 ώρα έχοντάς το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 35 λεπτά- ή μέχρι να ροδίσει και να χρυσίσει καλά η σφολιάτα.

  9. 9

    Μόλις ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να χλιάνει. Το σερβίρετε στα πιάτα κομμένο σε φέτες του ενός εκατοστού, γαρνιρισμένο με μικρές πατατούλες (βραστές ή ψητές, ό, τι σας αρέσει).

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

Arience
Arience @cook_8449682
Μπράβο. Πολύ εντυπωσιακή συνταγή .\r\n\r\nΠάντα την έψαχνα. \r\n\r\nΤο ψήσιμο το κάνεις με αέρα ή με αντιστάσεις? Έχω αγωνία με το ψήσιμο του κρέατος. Η οικόγενεια δεν αντέχει τα μετρίως ψημένα

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,