Μοσχαρίσιες μπριζόλες φούρνου

Bαθμολογία: 4.6071
       
 
28 ψήφοι
mele, 25.02.09

Περιγραφή

Μαλακές και γευστικότατες μοσχαρίσιες μπριζόλες που συνοδεύονται από κρεμμύδια καραμελωμένα!
Μοσχαρίσιες μπριζόλες φούρνου
photo: christmast

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες (χωρίς λίπος)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κούπα ξύδι βαλσάμικο κόκκινο
  • 1/3 κούπας λάδι
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Περιέχει: Βαλσάμικο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στρώνουμε σε ένα πλατύ και βαθύ μπολ το ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
  2. Τοποθετούμε πάνω όλες τις μπριζόλες απλωμένες η μία δίπλα στην άλλη.
  3. Στρώνουμε το δεύτερο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες πάνω από τις απλωμένες μπριζόλες.
  4. Ανακατεύουμε σε ένα σέικερ το βαλσάμικο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τις μπριζόλες ώστε να σκεπάζονται και σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή και όλο το βράδυ.
  5. Βγάζουμε μόνο τις μπριζόλες από το μπολ και κρατάμε στο ψυγείο το υπόλοιπο, δλδ τα κρεμμύδια με τη σάλτσα.
  6. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι να ψηθούν όσο θέλουμε. Ενδιάμεσα, περίπου στα 20 λεπτά, γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά.
Καραμελωμένα κρεμμύδια:
  1. Παίρνουμε όσες φέτες κρεμμυδιών θέλουμε για τη μία μπριζόλα από το μπολ (χωρίς τη σάλτσα!) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έχουν βγάλει οι ήδη έτοιμες μπριζόλες μας και 2 με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν μέχρι να πιουν το ζουμί τους.
  2. Τα βάζουμε πάνω από την μπριζόλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μερίδες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύετε ωραία με ρύζι, πατάτες βραστές ή τηγανιτές και τυρί που λιώνει πάνω τους!

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε το βαλσάμικο ξύδι.

Σχετικές συνταγές

    43 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από grandchef, 4-3-09  
    Το Σάββατο οπωσδήποτε θα τη δοκιμάσω, φαίνεται super!!! Φυσικά με πουρέ που είναι η αδυναμία μου :)
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 4-3-09  
    πολυ γευστικη μπριζολα πραγματικα!!!!!
    #
    Σχόλιο από mele, 4-3-09  
    Χαίρομαι και ελπίζω να σας αρέσει, εγώ από τότε που την έκανα όλο αυτές φτιάχνω, κάθε βδομάδα στάνταρ στο πρόγραμμα! Και με πουρέ θα ταιριάζουν πολύ!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-5-09  
    Δεν ξετρελάθηκα για να είμαι ειλικρινής... νόμιζα ότι θα ήταν πιο έντονη η γεύση. Πάντως σίγουρα ήταν πολύ εύκολο και με απλά υλικά!
    #
    Σχόλιο από mele, 10-5-09  
    Δεν ξέρω τι περίμενες ακριβώς Ναυσικά μου, αλλά δεν πειράζει, ευχαριστώ που τις δοκίμασες και έστειλες τη γνώμη σου! Να σαι καλα!
    #
    Σχόλιο από neragr, 12-5-09  
    Δεν έχω φάει πιο τρυφερές μπριζόλες! Η αλήθεια είναι πως τις άφησα στη μαρινάδα όλο το βράδυ και λίγο παραπάνω στο φούρνο και μετά λιώναν στο στόμα! Τα κρεμμύδια υπέροχα. Τόσο οι μπριζόλες όσο και τα κρεμμύδια νομίζω ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ξεχωριστά, τι λες?
    #
    Σχόλιο από mele, 12-5-09  
    Συμφωνώ και επαυξάνω, σίγουρα μπορουν να χρησιμοποιηθουν ξεχωριστά! Καλέ ψηφισέ με το πτωχο! Να δουν και οι αλλοι ενδιαφερόμενοι τις κριτικές σας! Ευχαριστω πολύ!
    #
    Σχόλιο από neragr, 12-5-09  
    Συγγνώμη, mele, πρώτη φορά βλέπεις που γράφω, ξέχασα να ψηφίσω! Πέντε πιρουνάκια γιατί έτσι επιτέλους τη μοσχαρίσια μπριζόλα αξίζει να τη φας!
    #
    Σχόλιο από anna09, 18-5-09  
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ Κ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ !!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
    ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ (Κ ΤΟ ΚΤΕΜΜΥΔΙ) ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ, ΨΗΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ, ΚΑΡΑΜΕΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ Κ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ !!!
    #
    Σχόλιο από anna09, 18-5-09  
    Α! ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,
    ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ, ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ Κ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΕΙΑ !!!
    #
    Σχόλιο από mele, 18-5-09  
    Ευχαριστώ, χαίρομαι πολύ!
    #
    Σχόλιο από greg97, 10-6-09  
    Φοβερή συνταγή! Μία όαση (και μικρό παραστράτημα!!!) μέσα στην στέρηση της δίαιτας που κάνω αυτό το καιρό!
    #
    Σχόλιο από mele, 10-6-09  
    ;-) Να σαι καλά, είναι μοσχαρίσια μπριζόλα άπαχη που κατάφερα να της δώσω μια καλή γεύση και να μαλακώσει, είναι πολύ δύσκολο κρέας!
    #
    Σχόλιο από ıstanbul, 6-8-09  
    #
    Σχόλιο από Γιαννης Σ, 14-3-10  
    εκανα ακριβως οπως περιεγραψες και ομολογω οτι ξετρελαθηκαμε..τα κρεμυδακια ολα τα λεφτα...συνοδευσαμε με ρυζι,χρωματιστες πιπεριες και σογια..σε καθε μπουκια παθεναμε..κοκομπλοκο..μπραβο και 5 πηρουνια απο μενα..
    #
    Σχόλιο από mary34, 17-3-10  
    Πολύ καλή η συνταγή-γευστικη.Εγω δεν είχα ξύδι βαλσάμικο και χρησιμοποίησα κόκκινο κράσι.Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το απλο ξύδι;
    #
    Σχόλιο από mele, 17-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα πιρουνάκια!

    Mary34 Νομίζω πως δε θα βγει το ίδιο γιατί το βαλσάμικο έχει γλύκα, ενω το απλό ξύδι δε νομίζω...!
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 11-7-10  
    Εύγε για την πεντανόστιμη συνταγή.Μια ισχυρή δικαιολογία για ανεπανάληπτες ....βούτες!Τα πέντε αστεράκια από όλη την οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από konma, 20-8-10  
    Πολύ νόστιμες μπριζόλες και τα κρεμμύδια ... σκέτη γλύκα!
    Τη δεύτερη φορά που τις έκανα, δεν είχα μπαλσάμικο και έβαλα κόκκινο κρασί και μέλι στη μαρινάδα. Οι μπριζόλες έγιναν πολύ νόστιμες, όμως όταν έψηνα τα κρεμμύδια κάτι έλειπε απο τη γεύση τους. Τελικά δανείστηκα λίγω μπαλσάμικο και τους έριξα. Και πάλι έγιναν φοβερά!!!
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 30-8-10  
    Εξαιρετικές!!!Γευστικές,μαλακές,απλά υπέροχες
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    43 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από grandchef, 4-3-09  
    Το Σάββατο οπωσδήποτε θα τη δοκιμάσω, φαίνεται super!!! Φυσικά με πουρέ που είναι η αδυναμία μου :)
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 4-3-09  
    πολυ γευστικη μπριζολα πραγματικα!!!!!
    #
    Σχόλιο από mele, 4-3-09  
    Χαίρομαι και ελπίζω να σας αρέσει, εγώ από τότε που την έκανα όλο αυτές φτιάχνω, κάθε βδομάδα στάνταρ στο πρόγραμμα! Και με πουρέ θα ταιριάζουν πολύ!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-5-09  
    Δεν ξετρελάθηκα για να είμαι ειλικρινής... νόμιζα ότι θα ήταν πιο έντονη η γεύση. Πάντως σίγουρα ήταν πολύ εύκολο και με απλά υλικά!
    #
    Σχόλιο από mele, 10-5-09  
    Δεν ξέρω τι περίμενες ακριβώς Ναυσικά μου, αλλά δεν πειράζει, ευχαριστώ που τις δοκίμασες και έστειλες τη γνώμη σου! Να σαι καλα!
    #
    Σχόλιο από neragr, 12-5-09  
    Δεν έχω φάει πιο τρυφερές μπριζόλες! Η αλήθεια είναι πως τις άφησα στη μαρινάδα όλο το βράδυ και λίγο παραπάνω στο φούρνο και μετά λιώναν στο στόμα! Τα κρεμμύδια υπέροχα. Τόσο οι μπριζόλες όσο και τα κρεμμύδια νομίζω ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ξεχωριστά, τι λες?
    #
    Σχόλιο από mele, 12-5-09  
    Συμφωνώ και επαυξάνω, σίγουρα μπορουν να χρησιμοποιηθουν ξεχωριστά! Καλέ ψηφισέ με το πτωχο! Να δουν και οι αλλοι ενδιαφερόμενοι τις κριτικές σας! Ευχαριστω πολύ!
    #
    Σχόλιο από neragr, 12-5-09  
    Συγγνώμη, mele, πρώτη φορά βλέπεις που γράφω, ξέχασα να ψηφίσω! Πέντε πιρουνάκια γιατί έτσι επιτέλους τη μοσχαρίσια μπριζόλα αξίζει να τη φας!
    #
    Σχόλιο από anna09, 18-5-09  
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ Κ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ !!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
    ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ (Κ ΤΟ ΚΤΕΜΜΥΔΙ) ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ, ΨΗΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ, ΚΑΡΑΜΕΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ Κ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ !!!
    #
    Σχόλιο από anna09, 18-5-09  
    Α! ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,
    ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ, ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ Κ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΕΙΑ !!!
    #
    Σχόλιο από mele, 18-5-09  
    Ευχαριστώ, χαίρομαι πολύ!
    #
    Σχόλιο από greg97, 10-6-09  
    Φοβερή συνταγή! Μία όαση (και μικρό παραστράτημα!!!) μέσα στην στέρηση της δίαιτας που κάνω αυτό το καιρό!
    #
    Σχόλιο από mele, 10-6-09  
    ;-) Να σαι καλά, είναι μοσχαρίσια μπριζόλα άπαχη που κατάφερα να της δώσω μια καλή γεύση και να μαλακώσει, είναι πολύ δύσκολο κρέας!
    #
    Σχόλιο από ıstanbul, 6-8-09  
    #
    Σχόλιο από Γιαννης Σ, 14-3-10  
    εκανα ακριβως οπως περιεγραψες και ομολογω οτι ξετρελαθηκαμε..τα κρεμυδακια ολα τα λεφτα...συνοδευσαμε με ρυζι,χρωματιστες πιπεριες και σογια..σε καθε μπουκια παθεναμε..κοκομπλοκο..μπραβο και 5 πηρουνια απο μενα..
    #
    Σχόλιο από mary34, 17-3-10  
    Πολύ καλή η συνταγή-γευστικη.Εγω δεν είχα ξύδι βαλσάμικο και χρησιμοποίησα κόκκινο κράσι.Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το απλο ξύδι;
    #
    Σχόλιο από mele, 17-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα πιρουνάκια!

    Mary34 Νομίζω πως δε θα βγει το ίδιο γιατί το βαλσάμικο έχει γλύκα, ενω το απλό ξύδι δε νομίζω...!
    #
    Σχόλιο από El#Pat, 11-7-10  
    Εύγε για την πεντανόστιμη συνταγή.Μια ισχυρή δικαιολογία για ανεπανάληπτες ....βούτες!Τα πέντε αστεράκια από όλη την οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από konma, 20-8-10  
    Πολύ νόστιμες μπριζόλες και τα κρεμμύδια ... σκέτη γλύκα!
    Τη δεύτερη φορά που τις έκανα, δεν είχα μπαλσάμικο και έβαλα κόκκινο κρασί και μέλι στη μαρινάδα. Οι μπριζόλες έγιναν πολύ νόστιμες, όμως όταν έψηνα τα κρεμμύδια κάτι έλειπε απο τη γεύση τους. Τελικά δανείστηκα λίγω μπαλσάμικο και τους έριξα. Και πάλι έγιναν φοβερά!!!
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 30-8-10  
    Εξαιρετικές!!!Γευστικές,μαλακές,απλά υπέροχες
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    microstsiridas
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της tsioliga
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της grandchef
    Μοσχαράκι
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Εκτελεσμένες
    Ένα βιβλίο 196 αγαπημένων συνταγών, του/της greg97