Μοσχαρίσιες μπριζόλες γάστρας πικάντικες
Είναι μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες, οι οποίες γίνονται πολύ μαλακές με αυτόν τον τρόπο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την πήρα από εδώ και την προσάρμοσα λίγο ανάλογα με τα γούστα μας.Αν δεν έχετε γάστρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταψί καλά καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία γάστρα τοποθετούμε τις μπριζόλες και δίπλα τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες ή κυδωνάτες.
-
2
Βάζουμε τα σκόρδα και συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες και σκεπάζουμε με φέτες της ντομάτας.
-
3
Στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο/πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
-
4
Ψήνουμε για περίπου 1-1½ ώρα στους 200 C (ανάλογα με το φούρνο σας), μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες και οι πατάτες. Αν θέλουμε, χαμηλώνουμε στους 180 C και βγάζουμε το καπάκι κανά τέταρτο πριν το βγάλουμε για να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό.
-
5
Καλή επιτυχία!
Σχόλια (2)
Βγήκε πολύ πολύ νόστιμο το φαγητό και εξαιρετικά μαλακές οι μπριζόλες(βάζοντας το λάδι και το νερό με το μάτι)!!! Εντωμεταξύ είναι και η πρώτη φορά που παίρνω απ'το χασάπη και φτιάχνω μοσχαρίσιες μπριζόλες! Θα καθιερωθεί! Thank you!!!