Μοσχαρολούκουμο κοκκινιστό
Μετά από πολλές δοκιμές μοιράζομαι μαζί σας την πιο νόστιμη επιτυχία μου για κοκκινιστό μοσχαράκι. Ελπίζω να σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι η πρώτη συνταγή που ανεβάζω κι ελπίζω να μην ξέχασα κάτι. Δεν πειράζει αν δεν έχετε κάτι από τα υλικά. Ο τρόπος μετράει. Η βράση στην αρχή και το ξύδι, με βοηθούν στο ξάφρισμα και στην μη έντονη μυρωδιά του μοσχαριού, που κάποιους ενοχλεί. Το άμυλο της πατάτας βοηθά να πήζει ωραία η σάλτσα. Αν μείνει κρέας καταψύξτε το ή φτιάξτε σπιτικά σουβλάκια με πίτες, πατατούλες τζατζίκι. Γίνονται νοστιμότατα!
Υλικά
-
1500 γρ. μοσχαράκι κατά προτίμηση χτένι
-
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα ή όσο θέλετε
-
1 κ.σ. κοφτή αλάτι ή όσο θέλετε
-
0.5 ξύλο κανέλας ή μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
-
1 γεμάτο κ.γ. κύμινο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
3 κουταλιές ξύδι
-
0.5 ποτηράκι του κρασιού κρασί (όποιο θέλετε)
-
5 κ.σ. λάδι, περίπου
-
1 μερίδα πελτέ ή 3-4 κουταλιές της σούπας
-
2 πατάτες κομένες κυδωνάτες
-
1 ντομάτα τριμμένη
-
1 μικρή μελιτζάνα
-
1 καρότο
-
μανιτάρια φρέσκα λευκά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια.
-
2
Το βάζουμε να πάρει μια βράση μόνο του.
-
3
Αδειάζουμε το νερό και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, σκέτο γιατί θα βγάλει υγρά.
-
4
Ανακατεύουμε μέχρι ν΄ανοίξει το χρώμα του, ρίχνουμε το ξύδι και μετά από ένα λεπτό το κρασί, αν έχουμε.
-
5
Όταν κοντεύει να "πιεί" το υγρό, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο ψιλοκομένο και το λάδι και ανακατεύουμε.
-
6
Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και μισοσκεπάζουμε με το καπάκι για μία ώρα περίπου.
-
7
Μετά, προσθέτουμε σε ροδέλες το καρότο, αλάτι, τα μυρωδικά, τον πελτέ, τις πατάτες και 3 ποτήρια νερό ακόμη.
-
8
Μισή ώρα μετά ρίχνουμε σε κομματάκια την μελιτζάνα, την φρέσκια τριμμένη ντομάτα και 5-6 μανιτάρια σε φέτες.
-
9
15 με 20 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά, δοκιμάζετε το κρέας και αν είναι μαλακό όπως το θέλετε, σβήνετε λίγο πριν μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
-
10
Σερβίρετε και αφού τελειώσουν οι πατάτες, στην επόμενη μερίδα που θα φάτε, πάει ιδανικά με κοφτό μακαρονάκι!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)