κύρια φωτογραφία συνταγής Μοσχαρολούκουμο κοκκινιστό
xenia so
xenia so @cook_8509250
,GR

Μετά από πολλές δοκιμές μοιράζομαι μαζί σας την πιο νόστιμη επιτυχία μου για κοκκινιστό μοσχαράκι. Ελπίζω να σας αρέσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι η πρώτη συνταγή που ανεβάζω κι ελπίζω να μην ξέχασα κάτι. Δεν πειράζει αν δεν έχετε κάτι από τα υλικά. Ο τρόπος μετράει. Η βράση στην αρχή και το ξύδι, με βοηθούν στο ξάφρισμα και στην μη έντονη μυρωδιά του μοσχαριού, που κάποιους ενοχλεί. Το άμυλο της πατάτας βοηθά να πήζει ωραία η σάλτσα. Αν μείνει κρέας καταψύξτε το ή φτιάξτε σπιτικά σουβλάκια με πίτες, πατατούλες τζατζίκι. Γίνονται νοστιμότατα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1500 γρ. μοσχαράκι κατά προτίμηση χτένι
  2. 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα ή όσο θέλετε
  3. 1 κ.σ. κοφτή αλάτι ή όσο θέλετε
  4. 0.5 ξύλο κανέλας ή μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
  5. 1 γεμάτο κ.γ. κύμινο
  6. 2 σκελίδες σκόρδο
  7. 3 κουταλιές ξύδι
  8. 0.5 ποτηράκι του κρασιού κρασί (όποιο θέλετε)
  9. 5 κ.σ. λάδι, περίπου
  10. 1 μερίδα πελτέ ή 3-4 κουταλιές της σούπας
  11. 2 πατάτες κομένες κυδωνάτες
  12. 1 ντομάτα τριμμένη
  13. 1 μικρή μελιτζάνα
  14. μανιτάρια φρέσκα λευκά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια.

  2. 2

    Το βάζουμε να πάρει μια βράση μόνο του.

  3. 3

    Αδειάζουμε το νερό και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, σκέτο γιατί θα βγάλει υγρά.

  4. 4

    Ανακατεύουμε μέχρι ν΄ανοίξει το χρώμα του, ρίχνουμε το ξύδι και μετά από ένα λεπτό το κρασί, αν έχουμε.

  5. 5

    Όταν κοντεύει να "πιεί" το υγρό, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο ψιλοκομένο και το λάδι και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και μισοσκεπάζουμε με το καπάκι για μία ώρα περίπου.

  7. 7

    Μετά, προσθέτουμε σε ροδέλες το καρότο, αλάτι, τα μυρωδικά, τον πελτέ, τις πατάτες και 3 ποτήρια νερό ακόμη.

  8. 8

    Μισή ώρα μετά ρίχνουμε σε κομματάκια την μελιτζάνα, την φρέσκια τριμμένη ντομάτα και 5-6 μανιτάρια σε φέτες.

  9. 9

    15 με 20 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά, δοκιμάζετε το κρέας και αν είναι μαλακό όπως το θέλετε, σβήνετε λίγο πριν μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

  10. 10

    Σερβίρετε και αφού τελειώσουν οι πατάτες, στην επόμενη μερίδα που θα φάτε, πάει ιδανικά με κοφτό μακαρονάκι!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

maria1405
maria1405 @maria1405
Η συνταγη σου φαινεται τελεια! Δε βαζω ακομα πιρουνακια γιατι περιμένω να το φτιάξω πρωτα. Οι πατατες μεσα στην κατσαρολα ειναι κατι-για'μενα τουλαχιστον-πρωτοτυπο! Ευχαριστουμε για τη συνταγη...

Από

xenia so
xenia so @cook_8509250
στις
,GR