Μοσχομυριστά κουλουράκια!

Bαθμολογία: 4.2
       
 
5 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 02.10.08

Περιγραφή

Για το καφεδάκι, το τσάι και όποτε θέλουμε κάτι νόστιμο!
Μοσχομυριστά κουλουράκια!
photo: kitro

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι χυμός λεμόνι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • μια πρέζα κανέλα
  • μια πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αμμωνία
  • 1 κιλό περίπου μαλακό αλεύρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπήστε καλά το λάδι με τη ζάχαρη.
  2. προσθέστε τα ξύσματα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ.
  3. Ενώστε τους χυμούς και διαλύστε σε αυτούς την αμμωνία με τη σόδα.
  4. Ρίξτε τα στο μείγμα κι ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται, να πετύχετε μαλακή ζύμη.
  6. Πλάστε κουλουράκια και αραδιάστε τα σε λαμαρίνα στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση.
  7. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών να ροδίσουν ελαφρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να φουσκώσουν, αντί για σόδα βάλτε 1 φακελάκι baking powder!

Σχετικές συνταγές

Πασχαλινά κουλουράκια Πασχαλινά κουλουράκια
4.8479
       
       
(355)
Μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας Μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας
4.5217
       
       
(23)
Κουλουράκια με αμμωνία Κουλουράκια με αμμωνία
3.5
       
       
(2)

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από zoe, 4-10-08  
    Τα έφτιαξα και είναι αρκετά καλά,το μόνο που τα βρήκα πολύ γλυκά (θα έβαζα τη μισή ζαχάρη και θα έβαζα μπέκιν αντι για αμμωνία)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    Για το μπεικιν, συμφωνω και το αναφερω στο "λιγα μυστικα ακομα" αν προσεξες.Εμενα παντως μου αρεσουν πολυ!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 6-10-08  
    θελω πολυ να φτιαξω τετοια κουλουρακια αλλα η γευση της αμωνιας ξεχωριζει οταν τα τρωμε(γινονται ομως τριφτα)
    αν βαλω στη μυτη του κουταλιου? τι νομιζεις?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    Ναι, βαλε στη μυτη του κουταλιου.Εγω προσωπικα, δεν πολυσυμπαθω την αμμωνια.Αν και μπορει να μυριζει καπως μολις βγουν απο το φουρνο, μολις κρυωσουν,φευγει αυτη η μυρωδια!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 25-2-09  
    Μοσχομύρισε η πολυκατοικία!!!Πεντανόστιμα! Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από Xionia, 27-3-09  
    Μια απι8ανη συνταγη ειναι παραδοσιακα μοσχομυριστα κουλουρακια Μπραβο
    #
    Σχόλιο από kitro, 13-12-10  
    Πεταλουδιτσα πολυ ωραια συνταγη!τα εφτιαξα ακριβως απλως μου πηρε λιγο παραπανω αλευρι και αντι σοδα εβαλα ενα μπεικιν.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από xaftounaki, 2-4-11  
    Τα έφτιαξα κι εγώ σήμερα, πολύ αρωματικά. Εμένα μου βγήκαν αρκετά τραγανά, είναι φυσιολογικό?

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από zoe, 4-10-08  
    Τα έφτιαξα και είναι αρκετά καλά,το μόνο που τα βρήκα πολύ γλυκά (θα έβαζα τη μισή ζαχάρη και θα έβαζα μπέκιν αντι για αμμωνία)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    Για το μπεικιν, συμφωνω και το αναφερω στο "λιγα μυστικα ακομα" αν προσεξες.Εμενα παντως μου αρεσουν πολυ!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 6-10-08  
    θελω πολυ να φτιαξω τετοια κουλουρακια αλλα η γευση της αμωνιας ξεχωριζει οταν τα τρωμε(γινονται ομως τριφτα)
    αν βαλω στη μυτη του κουταλιου? τι νομιζεις?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    Ναι, βαλε στη μυτη του κουταλιου.Εγω προσωπικα, δεν πολυσυμπαθω την αμμωνια.Αν και μπορει να μυριζει καπως μολις βγουν απο το φουρνο, μολις κρυωσουν,φευγει αυτη η μυρωδια!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 25-2-09  
    Μοσχομύρισε η πολυκατοικία!!!Πεντανόστιμα! Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από Xionia, 27-3-09  
    Μια απι8ανη συνταγη ειναι παραδοσιακα μοσχομυριστα κουλουρακια Μπραβο
    #
    Σχόλιο από kitro, 13-12-10  
    Πεταλουδιτσα πολυ ωραια συνταγη!τα εφτιαξα ακριβως απλως μου πηρε λιγο παραπανω αλευρι και αντι σοδα εβαλα ενα μπεικιν.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από xaftounaki, 2-4-11  
    Τα έφτιαξα κι εγώ σήμερα, πολύ αρωματικά. Εμένα μου βγήκαν αρκετά τραγανά, είναι φυσιολογικό?

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 748 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της happy happy
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της ΓΙΩΤΑ ΜΠ.
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Μπισκότα-Κεικ
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23