Moules et frittes
Eύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη!!Το τέλειο αφροδισιακό
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μύδια θέλουν καλό τρίψιμο με βουρτσάκι κάτω από το νερό για να φύγουν τα χώματα. Οσα είναι ανοιχτά τα πετάμε και οσα μετα το μαγείρεμα παρέμειναν κλειστά πάλι τα πετάμε.Σερβίρονται χωριστά σε βαθιά μπόλ.
Υλικά
-
1-1.5 kg μυδια (με κέλυφος)
-
4 φρεσκα κρεμμύδια
-
1/2 ματσάκι άνιθο ή μαιντανό
-
2-3 σκελίδες σκορδο
-
125-150 ml λευκό κρασί
-
λίγο ελαιολαδο για τσιγάρισμα
-
αλατι, πιπέρι
-
700-1000 gr πατάτες
-
σπορέλαιο και ελαιόλαδο για τηγάνισμα
-
αλάτι χοντρό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο(να μην μαυρίσουν)
-
2
Ρίχνουμε τα μύδια ολόκληρα και σωτάρουμε για 2 λεπτά
-
3
Σβήνουμε με το κρασί χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε για περίπου 15 λέπτα. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το μαιντανό ή τον άνιθο αλάτι και πιπέρι.
-
4
Προσοχή να μην έχει πολλα υγρά το φαγητό αλλίως ξεσκεπάζουμε κατα τη διάρκεια του μαγειρέματος
-
5
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις προτηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά
-
6
Τις βάζουμε σε αποροφητικό χαρτί
-
7
Τις τηγανίζουμε ξανά λίγο πριν σερβίρουμε. Τις βάζουμε σε αποροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με χοντρο αλατι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια